Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fallabda ob - Farkas Balázs és Chukwu Hannah a bajnok

Farkas Balázs és Chukwu Hannah nyerte a hétvégén véget ért fallabda országos bajnokságot.

 

 A győri ob-n a férfiak döntőjében Farkas Balázs 3-0-ra győzött Krajcsák Márk ellen, míg a nőknél Chukwu Hannah a fináléban Csókási Gabriellát verte 3-1-re. A férfiak mezőnyében Boros Dávid, a nőknél pedig Kiss-Máté Csenge szerezte meg a bronzérmet. Az Éltex 31. országos egyéni bajnokság kiemelt meccseit a győri Széchenyi téren felállított üvegpályán rendezték meg - tájékoztatta a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) az MTI-t.
 A Magyar Fallabda (squash) Szövetség elnökeként tevékenykedő Krajcsák Márk a döntő után elmondta, ismét színvonalas országos bajnokságot rendezett Győr városa.
 "Külön köszönet a városnak, a támogatóknak és Németh Balázs szervező csapatának. Részemről - az eredményt tekintve - csalódott vagyok, az elmúlt hetekben elég jól ment a játék, de a fináléra nem maradt elég energia bennem. Sajnálom, hogy a három szoros szettből egyet sem tudtam hozni" - nyilatkozott Krajcsák Márk.

0 Tovább

Fallabda csapat Eb: búcsú rekordhelyezéssel

Nyolcadik lett a magyar férfi válogatott a Birminghamben rendezett fallabda csapat Európa-bajnokságon. Az együttes utolsó találkozóján 3-1-re maradt alul Svájc ellen, így jövőre a másodosztályban folytathatja. A kiesés ellenére ez a sportág történetének legjobb magyar helyezése, és a mutatott játékkal is elégedett a szakvezetés.

 

Az eddigi rekord squashban a 10. helyezés volt a kontinensen, amit tavaly értek el legjobbjaink, első ízben kiharcolva, hogy idén az elitmezőnyben szerepelhessenek. Az angliai nyolccsapatos divízió I-es Eb záró fordulójában a mieink 3-1-re kaptak ki az addigi másik nyeretlen együttestől, Svájctól. Elégedett az Eb-n nyújtott teljesítménnyel – hangsúlyozta Krajcsák Márk, a válogatott játékos-edzője. 

"A svájciak ellen a probléma elsősorban az volt, hogy derékfájdalmaim miatt nem tudtam a csapat rendelkezésére állni, ha pedig a második számú játékos kiesik, akkor a mögötte lévőknek erősebb ellenfél jut. Ennek ellenére szoros csatákat vívtunk, és Hoffmann Péter hozott is egy meccset. Lehetett volna még szorosabb is, de nem lehetünk csalódottak, hiszen először játszottunk itt, az elsőosztályban, ahol látványosan jobbak az ellenfelek, és ha utolsó hely is lett a vége, akkor is két hellyel megjavítottuk az eddigi legjobb magyar eredményt. Sajnálom, hogy volt két sérülésünk, ami tovább nehezítette a dolgunkat, de összességében elégedett vagyok a teljesítménnyel, mert többen is felülteljesítettek” – értékelte a szakvezető a Farkas Balázs, Krajcsák Márk, Sebők Benedek, Hoffmann Péter, Boros Dávid és Cséffalvay Dániel összeállítású csapat szereplését.

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöki teendőit is ellátó korábbi remek játékos arról is beszélt, hogy valamennyiük számára nagy élmény volt világklasszisok között játszani.

"Én legalább 17 Eb-n voltam pályafutásom során, amiből 16 másod- és harmadosztály volt, úgyhogy tisztában vagyok vele, hogy mi ér többet, és abszolút el tudom helyezni ezt az eredményt. Nagyon jó érzés  volt, hogy itt játszhattunk a legjobbak között, érzelmileg is egészen más volt, mint máskor. Persze, az még jobb lett volna, ha valamelyik csapatot sikerül legyőzni" – nyilatkozta Krajcsák Márk.

0 Tovább

Jövőre ismét a másodosztályban játszhatnak fallabdázóink

Az angliai Birminghamben zajló divízió I-es fallabda csapat Európa-bajnokság helyosztói során Wales ellen sem tudott nyerni a magyar férfi válogatott. A kontinens legjobb nyolc nemzeti együttesének vetélkedésében a mieink 4-0-ra maradtak alul, ezzel biztossá vált, hogy visszacsúsznak a második vonalba.



A magyarok tavaly sporttörténelmet írtak, amikor kivívták, hogy az idén az elitkörben szerepelhessenek. Az idei Eb csoportmérkőzésein elszenvedett három vereséget követően az 5-8. helyért a walesiek ellen játszott a Krajcsák Márk vezette gárda. A Farkas Balázs, Hoffmann Péter, Boros Dávid és Krajcsák Márk alkotta négyes a helyosztón 4-0-ra maradt alul. Az utolsó mérkőzésen Svájc lesz az ellenfél, amely a mieinkhez hasonlóan nyeretlen az Eb-n.

„A walesi nálunk jóval előrébb jegyzett csapat, úgyhogy még az is meglepetés lett volna, ha meccset nyerünk ellenük. Farkas Balázs például a világranglista 13. helyén álló játékossal mérkőzött, én pedig két szoros játszma után derékfájdalom miatt fel kellett, hogy adjam, és kérdéses az is, hogy az utolsó fordulóban pályára tudok-e lépni. A vereséggel biztossá vált, hogy búcsúzunk az elsőosztálytól, hiszen a hetedik helynél előrébb már nem tudunk végezni, a hetedik és nyolcadik csapat pedig egyaránt kieső. Nyilván a cél azért az, hogy győzelemmel zárjuk az Eb-t” – mondta Krajcsák Márk, aki egyúttal a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöki teendőit is ellátja.

0 Tovább

Fallabda - Vereség a skótoktól

Kikapott Skóciától a magyar válogatott a fallabda csapat
Európa-bajnokságon. A birminghami kontinensbajnokságon, a harmadik csoportmérkőzésen a Krajcsák Márk vezette együttes 4-0-ra maradt alul a bombaformában lévő skótokkal szemben.


Az Eb első versenynapján előbb a franciák, majd a németek ellen is
vereséget szenvedett a magyar csapat a divízió I-es csapat
Európa-bajnokságon. A magyarok a tavalyi erőn felüli játékkal harcolták ki azt, hogy idén az elitkörben indulhassanak.

„Azzal a skót csapattal játszottunk, amely előzőleg a tavalyi
aranyérmes franciákat is legyőzte. Sajnos szettet sem tudtunk nyerni, én pihentem a harmadik csoportmeccsen. Wales ellen folytatjuk a játékot, az már a helyosztók egyike lesz. Az 5-8. helyért lépünk pályára pénteken” – nyilatkozott Krajcsák Márk, aki egyébként a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnökeként is tevékenykedik.

0 Tovább

Fallabda Eb – Szoros lehetett volna a németek elleni meccs...

Megkezdte a küzdelmeket a magyar férfi fallabda-válogatott a birminghami csapat Európa-bajnokságon. A magyar együttes először szerepel a divízió I-ben, miután tavaly – fantasztikus játékkal – kiharcolta az elitkörben való szereplést.

 

Nem indult zökkenőmentesen a mieink angliai kontinensbajnoksága. A csapat csomagjai ugyanis az Eb kezdetéig nem érkeztek meg, így az első csoportmeccsen, a franciák ellen senki sem léphetett pályára a saját szerelésében. A válogatott 4-0-s vereséggel kezdett.

A második csoportmérkőzésen azok a németek voltak a magyar válogatott ellenfelei, akik tavaly egészen az elődöntőig meneteltek, Krajcsák Márkék végül 3-1-re alulmaradtak Németország legjobbjaival szemben.

„A németek ellen lehetett volna keresnivalónk, és nem volt egy sima meccs. Nyitásként sikerült nyernem, majd Farkas Balázs szettet tudott nyerni, a folytatásban azonban nem jött ki a lépés. Csütörtökön a skótok ellen folytatjuk” – összegzett Krajcsák Márk, aki egyben a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöke is.

0 Tovább

Magyarország 12. lett a korosztályos fallabda Eb-n

A 12. helyen végzett a Chukwu Hannah, Harmath Eszter, Kamocsai Bendegúz, Rózsa Barnabás és Szebeni Péter összeállítású magyar válogatott a Prágában megrendezett U19-es fallabda csapat Európa-bajnokságon.



A mieink két győzelemmel és két vereséggel zárták a csoportkört. Az Eb-n a 12. helyen kiemelt együttes a D-csoportban első mérkőzésén 2-1-re kikapott Skóciától, majd 2-1-re verte Belgiumot. Ezt követően fiataljaink 2-1-es vereséget szenvedtek Csehországtól, végül ugyancsak 2-1-re múlták felül Izrael legjobbjait. A Farkas János vezette csapat a csoport harmadik helyén végezve a folytatásban a 9-16. helyért léphetett pályára.

A helyosztók során Kamocsaiék előbb 3-0-ra verték Ausztriát, majd következett két vereség Svédország (0-2) és Németország (0-3) ellen. A magyar válogatott végeredményben előzetes kiemelésének megfelelően, éppen a 12. helyen zárta a kontinenstornát.

"Elégedett vagyok, mert a csapat kihozta magából a majdnem maximumot" - értékelt Farkas János. - "Egyedül a svédek elleni helyosztón teljesítettünk kicsit alul. Ha az megvan, akkor a tízben végezhettünk volna."

0 Tovább

Chukwu Hanna 11. lett a korosztályos fallabda Eb-n

Prágában zajlik a fallabdázók U19-es korosztályának egyéni és csapat Európa-bajnoksága, mindkettőben magyar indulókkal. Az egyéni versenyszámok kedden befejeződtek: fiataljaink közül a legjobban Chukwu Hannah szerepelt, aki 15 éves létére a lányok között az előkelő 11. helyen végzett.

 


A tatabányaiak tehetsége az Eb-n a jellemzően nálánál évekkel idősebbek között háromszor nyert és két vereséget szenvedett. Utolsó helyosztó mérkőzésén a 11-dik helyért sima 3-0-ás sikert aratott az angol Prow felett. Chukwu Hannah teljesítményét dicséri, hogy előzetes kiemelésénél jóval előrébb végzett, és az első tízben kizárólag nálánál magasabban rangsorolt játékosok végeztek.

A fiúk közül Takács Benedek a 23., Kamocsai Bendegúz a 25., Szebeni Péter pedig az 56. helyen zárta a kontinensviadalt.

A csapatok Európa-bajnokságának versenyét szerdától vasárnapig tartják a cseh fővárosban. A Chukwu Hannah, Harmath Eszter, Kamocsai Bendegúz, Rózsa Barnabás és Szebeni Péter összeállítású magyar együttes a 12. helyen lett kiemelve, ezzel a D-csoportba került a cseh, skót, belga és izraeli válogatott társaságában.

0 Tovább

Fallabda – Sebők Benedek és Chukwu Hannah győzött Budapesten

A kontinensbajnokságot megelőző utolsó előtti hazai versenyen léptek pályára a magyar fallabdázók. A budapesti viadal összevont verseny volt, így több osztályban rendeztek meccseket a City Squash Clubban.

fallabda

A férfi A-osztályban Sebők Benedek nyert, miután a döntőben 3-2-re győzött Boros Dávid ellen. Mindketten tagjai a birminghami Európa-bajnokságra utazó magyar válogatottnak.

fallabda

A nőknél Chukwu Hannah folytatta jó sorozatát. A fináléban Kiss-Máté Csenge ellen nyert 3-0-ra. Chukwu a B-osztályban is pályára lépett, ott bronzérmes lett a férfiak között.

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség információi szerint a B-osztályban Simon Dániel, a C-osztályban Tremmel Gábor, míg a D-ben Lóczy Attila lett első.

Az Eb-t május 1. és 5. között rendezik meg Birminghamban. Ez a divízió I-es fallabda csapat Európa-bajnokság lesz, ahol a magyarok először szerepelhetnek.

0 Tovább

Hatalmas dicsőség előtt állnak fallabdázóink

Keretet hirdettek a divízió I-es squash csapat Európa-bajnokságra, amelyet május 1. és 5. között rendeznek Birminghamben. A férfi együttes tavaly sporttörténelmet írt, amikor kivívta, hogy az idén az elitkörben szerepelhessen. A hatfős utazó válogatott – amelynek névsorát a Sport TV Mai Helyzet című műsorában jelentették be – tagja többek között Farkas Balázs, a jelenlegi egyetlen hazai profi játékos és a szövetség elnöki teendőit is ellátó, korábbi világklasszis Krajcsák Márk.

 



A stúdióbeszélgetés vendége volt Kaplár F. József, a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség tiszteletbeli elnöke, Lőrinczi Attila elnökségi tag és a férfi bajnoki címvédő Farkas Balázs.

Az európai szövetségnek 46 ország a tagja, ezért Kaplár F. József szerint óriási dolog, hogy Magyarország benne van a legjobb nyolcban.

"Egy ilyen versenyen részt venni ahhoz hasonlítható siker, mint amikor a jégkorongozók feljutnak a divízió I-be és ott játszhatnak" – érzékeltette Lőrinczi Attila, hozzátéve: az egész magyar fallabdás társadalom nagy izgalommal várja az angliai megmérettetést.

A tavalyi sikercsapatból Farkas Balázs, Krajcsák Márk, Sebők Benedek és Hoffmann Péter ott lehet a divízió I-es Eb-n is. Rajtuk kívül a fiatal Boros Dávid és nagy visszatérő Cséffalvay Dániel került be a válogatottba.

Az éremszerzésre nincs sok esély, de mindenki meg fog tenni minden tőle telhetőt – ígérte Farkas Balázs.

"Az elsődleges cél, hogy bennmaradjunk. Az ellenfelek közül Svájc tűnik verhetőnek, talán ők a leggyengébbek a mezőnyben. Sokat járok külföldre, ismerem nagyjából az összes játékost, akik a divízió I-ben szerepelnek, és tudom, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz" – mondta a 21 éves tatabányai fallabdázó.

0 Tovább

A fallabdázó Farkas Balázs kiemelkedő sikere

Karrierje eddigi egyik legnagyobb sikerét érte el Farkas Balázs, aki a profi squash versenysorozat, a PSA World Tour moszkvai állomásán bejutott a döntőbe. Pályafutásának első 10 ezer dollár összdíjazású viadalán a tatabányai játékos három kiemeltet is legyőzött – adta hírül a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség.

 

A moszkvai tornán Farkas Balázs nem kiemeltként nehéz sorsolást kapott. A Squashberek játékosa ennek ellenére az első körben 3-1-re nyert a hatodik kiemelt cseh Svec ellen, majd 3-2-vel az elsőként rangsorolt, a világranglistán 57-dik spanyol Pajares Bernabeut is búcsúztatta. Az elődöntőben a hetedik kiemelt francia Aubert sem tudott ellenállni Farkas Balázsnak, aki 3-0-ra győzött. A fináléban ugyan a korábbi top 20-as finn Tuominen jobbnak bizonyult, de a döntőbe jutás így is mérföldkő a 21 éves magyar fallabdázó pályafutásában.


"Az egyik szemem sír, a másik nevet" – nyilatkozta az edző-édesapa Farkas János. – "Különösen nagy fegyvertény a világranglistán a legjobb hatvanba tartozó ellenfél legyőzése. Balázs korábban már nyert ötezer dollár összdíjazású versenyt, de egy tízezresen a döntő még komolyabb szint, ezt kellene majd tartani. Az U19-es Európa-bajnokságon elért második helye volt hasonló nagy eredmény, de az még junior korában történt, úgyhogy a mostani eredmény egyértelműen az egyik legnagyobb sikere."

A 2017-es Világjátékokat is megjárt Farkas Balázs remek formában van az idén, hiszen februárban sorozatban három nemzetközi tornán is diadalmaskodni tudott.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum