Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fallabda: Két arany, egy ezüst, két bronz Bécsben

Eredményes nemzetközi versenyen vannak túl a fiatal fallabdázók. Bécsben megrendezték az Austrian Junior Opent, ahol 15 ország 220 versenyzője indult. A magyarok két aranyat, egy ezüstöt és két bronzérmet szereztek.

 

 

Az U17-es korosztályban a lányoknál Chukwu Hannah győzött, míg ugyanebben a korosztályban a fiúknál magyar döntő volt, ahol Nagy Simon nyert, az ezüstérmet Simon Dániel szerezte meg. Az U19-es fiú versenyben a kisdöntőben volt két magyar, itt Kamocsai Bendegúz szerzett bronzérmet, miután legyőzte Dévald Tamást.

A második bronzérem Sáli Barnabás nevéhez fűződik, aki pályafutása első nemzetközi dobogós helyezését érte el Bécsben.

Farkas János, a juniorok csapatvezetője csak az érmek számával volt elégedett a bécsi GP-besorolású verseny után. „Volt egy-két olyan játékos, akitől többet vártam, emiatt volt némi hiányérzetem, az érmek számát tekintve összességében elégedett vagyok. Számunkra következik most egy válogatott keretedzés Tatán, amely már az Európa-bajnokságokra való felkészülést szolgálja.” – összegzett Farkas János.

0 Tovább

Budapesten „vizsgáztak” a fallabdás diákok

A hétvégén a budapesti City Squash Clubban rendezték meg az idei fallabda diákbajnokságot, amelyen kilenc korcsoportban zajlottak mérkőzések. A versenyen az igazolt játékosokon kívül akadtak szép számmal olyanok is, akiknek a kétnapos diákbajnokság volt az első megmérettetésük - tudósít a Sportágválasztó Magazin.

A fiúknál az egy héttel ezelőtt a felnőttek TOP 16-os tornáján remeklő Dévald Péter az U19-esek között második lett, miután klubtársa, a szintén a tatabányai Squashberek színeiben versenyző Kamocsai Bendegúz megelőzte.

A lányoknál a legnagyobbak között a hazai pályán játszó Szabó Mercédesz bizonyult a legjobbnak, megelőzve Csermák Tamarát és De Jong Zsuzsannát. A diákbajnokság rangját növelte, hogy az eggyel fiatalabbak, az U17-esek mezőnyében ott volt a felnőttek között is egyre komolyabb sikereket elérő Chukwu Hannah. Az egy héttel korábbi TOP 16-os bajnokság elődöntőjét húzódás miatt feladó 15 éves játékos a diákbajnokságon megnyerte korosztályát.

Fallabda Diákbajnokság 2019, a dobogósok

Fiúk:

U11: 1. Czakó Vince Attila (Budaörsi Labda Egylet), 2. Lőrinczi Zsombor (Budaörsi Labda Egylet), 3. Kiss Kristóf (Egri Squash SE)

U13: 1. Sáli Barnabás (Mega Sport Egyesület), 2. Pavlovsky Péter (Colosseum Luxus SE), 3. Somodi Balázs (Egri Squash SE)

U15: 1. Komlódi Regő (Marostő SE), 2. Fodor Olivér (Egri Squash SE), 3. Cseresznyés Zétény (Budai Squash Egyesület)

U17:  1. Takács Benedek (Marostő SE), 2. Simon Dániel (City Squash Club), 3. Nagy Simon (Szombathelyi Öntöde SE)

U19: 1. Kamocsai Bendegúz (Squashberek SE), 2. Dévald Péter (Squashberek SE), 3. Dévald Tamás (Squashberek SE)

Lányok:

U11: 1. Kovács Brigitta (Mega Sport Egyesület), 2. Szűcs Boglárka (Egri Squash SE), 3. Hornyák Tamara (City Squash Club)

U13: 1. Juhász Nóra (Budaörsi Labda Egylet), 2. Bednár Kata Léna

U15: 1. Varga Lorena (Szombathelyi Öntöde SE)

U17: 1. Chukwu Hannah (Squashberek SE), 2. Harmath Eszter (Szegedi Tisza Squash SE), 3. Rózsa Emma (Budai Squash Egyesület)

U19: 1. Szabó Mercédesz (City Squash Club), 2. Csermák Tamara, 3. De Jong Zsuzsanna (Egri Squash SE)

0 Tovább

Zsinórban három külföldi versenyt nyert a fallabdázó Farkas Balázs

Elképesztő formában van a 2017-es Világjátékokat is megjárt Farkas Balázs. A magyar klasszis diadalmaskodott a Profi Squash Szövetség, a PSA Minszkben megrendezett rangos tornáján. A fehéroroszországi siker sorozatban a harmadik nemzetközi tornagyőzelmet jelentette a tatabányai játékosnak, aki előzőleg megnyert egy berlini, majd egy szlovákiai viadalt is.

 

A Minszkben lebonyolított 5500 dollár összdíjazású versenyen a harmadikként kiemelt Farkas Balázs három győzelemmel jutott a döntőbe, ahol aztán 3-1-re verte az elsőként rangsorolt dán Kristian Frostot.

"Ez egy olyan verseny volt, ahol a mezőny több hasonló szintű játékosból állt, és úgy érzem, hogy azért nyertem, mert jobban akartam a győzelmet, mint a többiek. Tisztában voltam azzal, hogy ki, milyen játékerőt képvisel, és úgy voltam vele, hogy ha odateszem magam és jól megy a játék is és jönnek az ütések, akkor bárkit meg tudok verni. Jelen pillanatban a 136-dik helyen állok a világranglistán, Minszkben pedig két olyan játékost is sikerült legyőznöm, aki előttem van a rangsorban. Az elődöntőben 3-0-ra vertem egy ír fallabdázót, a döntőbeli ellenfelem személyében pedig egy TOP 100-as versenyzőt múltam felül." - nyilatkozta a  Squashberek SE 21 éves fallabdázója.

A soron következő, az egyesült államokbeli Birminghamben 2021-ben megrendezendő Világjátékokkal kapcsolatban Farkas Balázs azt mondta: nagyon szeretne újra kijutni a nem olimpiai sportágak legnagyobb multisport-eseményére.

0 Tovább

Krajcsák és Csókási fallabda TOP 16-os sikere

A férfiaknál Krajcsák Márk, míg a nők mezőnyében Csókási Gabriella győzött a budapesti TOP 16-os squash versenyen, ahol a sportág hazai legjobbjai léptek pályára.

 

 

A Zsindely Áruház Kupa elnevezésű tornán a férfiaknál Dévald Péter kirobbanó formában játszott. A tatabányai játékos két riválisát is legyőzte, akikkel nagy versenyben van a válogatott kerettagságért. Az első fordulóban Cséffalvay Dánielt múlta felül, majd nyert Boros Dávid ellen is. A versenyen azonban végül a korábbi világklasszis – jelenleg a szövetség elnöki tisztségét is ellátó – Krajcsák Márk végzett az első helyen, megelőzve Sebők Benedeket és Dévald Pétert.

 

A nőknél az idén már több tornán is – az egri évnyitó viadalon a nőknél, illetve a fiatalok Európai Körversenyén Prágában – diadalmaskodó 15 éves Chukwu Hannah az elődöntőben húzódást szenvedett, emiatt fel kellett adnia a mérkőzést. Végül a szegedi Csókási Gabriella győzött, a második helyen a wroclawi Világjátékokat is megjárt Kiss-Máté Csenge végzett, a harmadik Udvardi Leonóra lett.

 

Zsindely Áruház Kupa TOP 16-os fallabda verseny:

Férfiak:

1. Krajcsák Márk (Budaörsi Labda Egylet)
2. Sebők Benedek (Szegedi Tisza Squash SE)
3. Dévald Péter (Squashberek SE)

Nők:

1. Csókási Gabriella (Szegedi Tisza Fallabda SE)
2. Kiss-Máté Csenge (Top Challenge SE)
3. Udvardi Leonóra (Top Challenge SE)

 

Szegeden a C-kategória játékosai ragadtak squashütőt. A Tisza-parti viadalon Maróti László (Marostő SE) szerezte meg az elsőséget Lengyel Szilárd (MAFC evopro SE) előtt. A harmadik helyen Karnauf Tamás (Sport Elit SE) végzett.

0 Tovább

Fallabda –Vidux és Squashberek sikerek a csb-n

Gigászi csatát hozott a fallabdázóknál az országos csapatbajnokság 2. fordulója. A férfiaknál az első osztály legjobbjai Szegeden ragadtak ütőt, ahol a Vidux-Tisza Squash I. szerezte a legtöbb pontot.

 

A szegediek a nagy rivális és címvédő Victor B.L.E. csapatával játszottak egy végletekig kiélezett összecsapást, amelyet végül azonos szettaránnyal (6:6), 3 ponttal (108-105) megnyertek. Bajnokot a következő fordulóban, márciusban hirdetnek. A férfiaknál a csapatbajnokság második fordulója is válogató verseny volt a birminghami Eb-re.

A nőknél az első fordulót rendezték meg, a budapesti állomáson végül a Squashberek SE szerezte a legtöbb pontot. A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség tájékoztatása szerint az első osztály mérkőzésein túl a másod-, harmad- és negyedosztályban is pattogott a labda.

A csapatbajnokság állása:

Országos csapatbajnokság, férfiak – a 2. forduló után

1.       Vidux-Tisza Squash I.

2.       Victor B.L.E.

3.       Squashberek SE.

4.       Csé-Team LE I.

5.       Etalon SE.

6.       Gekko SE. I.

7.       Go Ahead SC SE I.

8.       CSC Junior

9.       Marostő SE. I.

Országos csapatbajnokság, nők – az 1. forduló után

1.       Squashberek SE

2.       Vidux-Tisza SE

3.       Top Challenge SE I.

4.       Budaörsi Labda Egylet

5.       Top Challenge SE II.

6.       Egri Csillagok Team

7.       Egri Leányka Team

8.       Budapest Squash Akadémia

0 Tovább

Fallabda – Folytatódik a csapatbajnokság

A fallabdázóknál megrendezik az országos csapatbajnokság következő fordulóját. A férfiaknál ez lesz a második, míg a nőknél az első forduló - adta hírül a Sportágválasztó Magazin.

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség tájékoztatása szerint a két helyszínen, Budapesten és Szegeden összesen 52 csapat lép pályára szombaton. A sportágban legutóbb az utánpótlás korúak kerültek reflektorfénybe, miután az Európai Körverseny legutóbbi állomásán Chukwu Hannah első lett az U17-es korosztályban, míg a fiúknál (ugyancsak U17-ben) Takács Benedek ezüstérmes lett Prágában. A csapatbajnokság után a következő hazai nagyverseny február 9-én lesz, amikor TOP 16-os pénzdíjas versenyt rendeznek a férfiak mezőnyében Budapesten, emellett a legjobb női fallabdázókat is láthatja majd a közönség.

 A TOP 16-os verseny egyébként a férfiak esetében Európa-bajnoki selejtező is lesz. A kontinensbajnokság magyar szempontból rendhagyónak ígérkezik, ugyanis tavaly a válogatott bejutott az elitkörbe, így a birminghami Eb-n már az divízió 1-ben lépnek pályára tavasszal.   

0 Tovább

Fallabda – Egy arany, egy ezüst az Európai Körverseny legutóbbi állomásán

Egy aranyat és egy ezüstöt nyertek a fiatalok Prágában. A cseh fővárosban az Európai Körverseny legutóbbi állomásán Chukwu Hannah első lett az U17-es korosztályban, míg a fiúknál (ugyancsak U17-ben) Takács Benedek ezüstérmet szerzett.

 

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség információi szerint a magyar színeket 10 versenyző képviselte. Az aranyérmes Chukwu Hannah rendszerint jól teljesít a nemzetközi utánpótlás versenyeken, fiatal kora ellenére a felnőtt mezőnyben is letette már a névjegyét itthon.

 

„Ezeken az úgynevezett Super Series versenyeken rendszerint sok utánpótláskorú vesz részt. Európa csaknem minden országából érkeztek fallabdázók Prágába, korosztályonként 40-50 fős indulói létszám volt a kétnapos viadalon” – mondta Farkas János, a juniorok csapatvezetője.

A magyarok legközelebb az Osztrák Junior Openen ragadnak ütőt nemzetközi versenyen.

Magyar eredmények

Prágai Junior Super Series

Chukwu Hannah (U17) – arany

Takács Benedek (U17) – ezüst

Kamocsai Bendegúz (U19) – 7. hely

Dévald Péter (U19) – 8. hely

Dévald Tamás (U19) – 10. hely

Laskai Vanda (U17) – 10. hely

Sáli Barnabás (U13) – 11. hely

Simon Dániel (U17) – 11. hely

Nagy Simon (U17) – 12. hely

Jeszenszky Zoltán (U17) – 33. hely

0 Tovább

Érmes reményekkel mennek a fiatalok Prágába

Prágába mennek a fiatal fallabdázók. A cseh főváros ad otthont az Európai Körverseny következő állomásának. A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség információi szerint a magyar színeket 10 versenyző képviseli, többen éremesélyesként lépnek pályára.

 

A sorozatnak több európai állomása van, célja hogy a junior korosztályú fallabdázók is rangos nemzetközi megmérettetéseken tudjanak fejlődni. A 10 fős magyar csapatban helyet kapott több olyan játékos is, akik dobogóra állhatnak a cseh fővárosban – számolt be a versenyhétvége előtt Képes Gábor főtitkár.

„Többek között Chukwu Hannah (képünkön), Dévald Péter, Dévald Tamás, Kamocsai Bendegúz, Simon Dániel, Takács Benedek is odaérhet az első háromba” – összegzett a sportvezető.

A Junior Európai Körverseny cseh állomásán vasárnapig tartanak a versenyek.

0 Tovább

Krajcsák és Chukwu sikere a fallabdás évnyitón

A hétvégén a Wanda Borház-Promotech Squash Open Eger összevont ranglistaversennyel kezdődött meg a hazai fallabdázók idei versenysorozata. A férfiaknál a legjobbak között a korábbi világklasszis, Krajcsák Márk diadalmaskodott, míg a nőknél a sportág egyik legnagyobb ígérete, Chukwu Hannah győzött – adta hírül a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség.

Az összevont ranglistaverseny szombati napján a férfi "A- és C-kategória, valamint a női kategória játékosai léptek pályára, míg vasárnap a férfiak B- és D-kategóriájának mérkőzéseit bonyolították le Egerben.

A férfiaknál az A-kategóriában a 14-szeres magyar bajnok, Krajcsák Márk – aki jelenleg a sportági szövetség elnöke – nyerte az évnyitót. Az egykor a világranglista 37. helyét elfoglaló játékos Hoffmann Péter, Boros Dávid és Cséffalvay Dániel előtt végzett az élen.

A nőknél a nigériai édesapától és magyar édesanyától származó Chukwu Hannah győzött. A még csupán 15(!) esztendős tehetség a tatabányai Squashberek első osztályú férfi csapatának is tagja. Tavaly a 21 ország játékosait felvonultató Hungarian Junior Openen, első nemzetközi megmérettetésén az U17-es lányok között mindjárt nyerni tudott, és Egerben is első lett. A második helyen a 2017-es wroclawi Világjátékokat is megjárt, szülés után visszatért Kiss-Máté Csenge végzett, a harmadik helyet Laskai Vanda, míg a negyediket Udvardi Leonóra szerezte meg.

Wanda Borház - Promotech Squash Open, Eger, a dobogósok:

Férfi A:
1. Krajcsák Márk (Budaörsi Labda Egylet)
2. Hoffmann Péter (Szegedi Tisza Squash SE)
3. Boros Dávid (Egri Squash SE)
4. Cséffalvay Dániel (Csé-Team SE)

Nők:
1. Chukwu Hannah (Squashberek SE)
2. Kiss-Máté Csenge (Top Challenge SE)
3. Laskai Vanda (Szegedi Tisza Squash SE)
4. Udvardi Leonóra (Top Challenge SE)

Férfi B:
1. Bíró Balázs (Sport Elit SE)
2. Krasznai Gábor (Go Ahead SC SE)
3. Takács Benedek (Marostő SE)
4. Kozma András (Csé-Team SE)

Férfi C:
1. Lóczy Attila (Top Challenge SE)
2. Kasza Péter (Top Challenge SE)
3. Tamásy András (Colosseum-Luxus SE)
4. Szász Miklós (Top Challenge SE)

Férfi D:
1. Lóczy Attila (Top Challenge SE)
2. Kulich György (Marostő SE)
3. Csüri Antal (Egri Squash SE)
4. dr. Czéh-Tóth Márk (Pécsbánya SE)

0 Tovább

Fallabda - Chukwu Hannah és Cséffalvay Dániel nyert az idei utolsó versenyen

A nőknél Chukwu Hannah (Squashberek SE), a férfiaknál pedig Cséffalvay Dániel (Csé-Team SE) nyert a 2018-as év utolsó versenyén. A még junior korú Chukwu Hannah a szülés után visszatérő Kiss-Máté Csenge (Top Challenge SE) előtt szerezte meg az aranyérmet, míg a dobogó harmadik fokára Guti Judit (Budaörsi Labda Egylet) állhatott fel.

 

A férfiaknál A-kategóriás versenyt rendeztek a budapesti Head Squash Clubban. Cséffalvay Dániel kiélezett csatában nyert Boros Dávid (Egri Squash SE) ellen. A harmadik helyen a még junior játékos, Dévald Péter (Squashberek SE) végzett. Ez a verseny volt az első kvalifikációs viadal, amely válogató a tavasszal megrendezendő Európa-bajnokságra.

 

Közben eldőlt az is, hogy a sportágban a hölgyeknél Csókási Gabriella (Szegedi Tisza Squash SE), a férfiaknál Farkas Balázs (Squashberek SE) lett az év legjobb játékosa. Mindkét játékos megszerezte a 2018. év országos bajnoka címet.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum