A 12. helyen végzett a Chukwu Hannah, Harmath Eszter, Kamocsai Bendegúz, Rózsa Barnabás és Szebeni Péter összeállítású magyar válogatott a Prágában megrendezett U19-es fallabda csapat Európa-bajnokságon.



A mieink két győzelemmel és két vereséggel zárták a csoportkört. Az Eb-n a 12. helyen kiemelt együttes a D-csoportban első mérkőzésén 2-1-re kikapott Skóciától, majd 2-1-re verte Belgiumot. Ezt követően fiataljaink 2-1-es vereséget szenvedtek Csehországtól, végül ugyancsak 2-1-re múlták felül Izrael legjobbjait. A Farkas János vezette csapat a csoport harmadik helyén végezve a folytatásban a 9-16. helyért léphetett pályára.

A helyosztók során Kamocsaiék előbb 3-0-ra verték Ausztriát, majd következett két vereség Svédország (0-2) és Németország (0-3) ellen. A magyar válogatott végeredményben előzetes kiemelésének megfelelően, éppen a 12. helyen zárta a kontinenstornát.

"Elégedett vagyok, mert a csapat kihozta magából a majdnem maximumot" - értékelt Farkas János. - "Egyedül a svédek elleni helyosztón teljesítettünk kicsit alul. Ha az megvan, akkor a tízben végezhettünk volna."