Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fallabda – Indul az Eb-kvalifikáció

A fallabdázóknál megkezdődnek a válogatóversenyek a birminghami Európa-bajnokságra. A férfiaknak A-kategóriás versenyt rendeznek Budapesten, ugyanitt a nők is ütőt ragadnak a hétvégén.

Képes Gábor, a Magyar Fallabda Szövetség főtitkára elmondta, a férfiaknál minden bizonnyal a teljes hazai élvonal képviselteti magát. „Tavaly középpontba került a fallabda a férficsapat jóvoltából. A válogatott ugyanis bejutott az elitkörbe, így a birminghami Eb-n már az divízió 1-ben lépnek pályára tavasszal”.

A férfi és a női versenynek is a budapesti Head Squash Club ad otthont. A hétvégi események lesznek egyébként a fallabdázók számára az utolsó idei megmérettetések.

0 Tovább

Hibátlanul kezdett a Viktor BLE a squash csb-n

A hétvégén rendezték a fallabda országos csapatbajnokság első fordulóját. Az első osztály együtteseit a budapesti City Squash Club látta vendégül. A mérkőzések során a Viktor BLE szerepelt a legjobban, amely mindhárom összecsapását 4-0-ra nyerte.

 

               

A korábbi években több példa is akadt rá, hogy némely klub külföldi játékosokkal megerősítve lépett pályára a csapatbajnokságon. Tavaly a Colosseum is jelentős mértékben annak köszönhette bajnoki címét, hogy két világranglista Top 10-es légiós segítette az azóta feloszlott együttest. Ezúttal csak a Gekko SE színeiben szerepelt két spanyol fallabdás: velük a debreceniek három mérkőzésükből kettőt meg is nyertek.

Az első forduló nagy meglepetéseket nem hozott, de némileg váratlan eredmény volt, hogy a Csé-Team 3-1-re győzött a tatabányai Squashberek ellen, utóbbi annak ellenére is esélyesebbnek számított, hogy nélkülözte legjobbját, a tavalyi Világjátékokat is megjárt Farkas Balázst.

A csapatbajnokság háromfordulós, a győztes indulhat jövőre a Bajnokok Ligájában. A csb  következő fordulóját január 26-án rendezik Szegeden.


Fallabda Országos Csapatbajnokság, 2018-19, I. osztály, eredmények:


Viktor BLE – Go Ahead I 4-0
Squashberek-Marostő I 4-0
Vidux-Tisza – CSC Junior 3-1
Etalon – Gekko I 2-2
Viktor BLE – Etalon 4-0
Squashberek – CSC Junior 3-1
Vidux-Tisza – Go Ahead I 3-1
Sport Elit I – Csé-Team I 2-2
Vidux-Tisza I – Etalon 3-1
Sport Elit I – Gekko I 2-2
Csé-Team I – Marostő I 4-0
Marostő I – Go Ahead I 1-3
Viktor BLE – Gekko I 4-0
Squashberek – Csé-Team I 1-3
Sport Elit I – CSC Junior 1-3

0 Tovább

Fallabda – Kezdődik a csapatbajnokság

A hétvégén megrendezik a fallabda országos csapatbajnokság első fordulóját. Az ob vasárnapi helyszínei: Budapest és Eger. Ebben a sportágban a csapatbajnokság háromfordulós, a győztes pedig indulhat jövőre a Bajnokok Ligájában.

 

Nem lesz címvédés a férfiaknál! A tavalyi bajnok Colosseum ugyanis feloszlott, így a 2017-es bajnoki ezüstérmes Victor BLE várhatja a legjobb előjelekkel a sorozatot. A nőknél a Tisza-Szeged kezdi meg címvédőként a küzdelmeket.

Az első fordulóban nem lesz ott a tatabányai együttesben a Világjátékokat is megjárt Farkas Balázs, aki a múlt heti berlini sikere után ezen a hétvégén is Németországban lép pályára. Farkas legutóbb megnyerte élete első PSA-tornáját, miután az 5000 dollár összdíjazású versenyen nem talált legyőzőre, az előttünk álló hétvégén pedig a német csapatbajnokságban ragad majd ütőt.

A magyar csapatbajnokság következő fordulója jövő év elején lesz.

0 Tovább

Krajcsák a magyar bajnokságra koncentrál

Krajcsák Márk lábadozik. Magyarország elsőszámú fallabdázója az év első versenyén szenvedett izomszakadást, a magyar bajnokságon térhet vissza.

A sérülés miatt a kétszeres Világjátékok-résztvevő nem tudott elindulni a betervezett washingtoni, New York-i, atlantai és stockholmi tornákon. „Már megkezdtem a rehabilitációt, remélhetőleg hamarosan a squash-edzések következnek. Az idei első versenyemen – Budapesten – a combhajlító izmom szakadt el részlegesen” – mondta Krajcsák. „Most, hogy kihagytam az év elejét, úgy néz ki, hogy a magyar bajnokságon térhetek vissza. A február 23-án kezdődő ob-ra bízom benne, hogy jó erőben leszek” – bizakodott a fallabdás.

Krajcsák Márk 2005-ben Duisburgban és 2009-ben Tajvanon is részt vett a Világjátékokon. Mindkétszer 9. lett. A fallabdázóknál később derül ki, hogy kik szereznek kvótát a júliusban kezdődő kolumbiai Világjátékokra. 

0 Tovább

Krajcsák megnyerte a Perzsa-öböl Kupát

Krajcsák Márk aranyérmes lett Iránban. A kétszeres Világjátékok-résztvevő fallabdázó a Perzsa-öböl Kupán diadalmaskodott, ezzel kilencedik tornagyőzelmét ünnepelhette.

A döntőben Krajcsák a francia Yann Perrint verte 3-1-re.  A 11-5-re megnyert első játszma után a második szoros küzdelmet hozott, de azt is Krajcsák húzta be 13-11-re. A francia 11-9-re hozta a harmadikat, végül a legjobb magyar fallabdázó zárt egy 11-2-es sikerrel.

Krajcsák a Kish-szigeten aratott győzelmével 175 világranglista pontot szerzett. „A torna előtt a 77. voltam a világranglistán, ezzel a sikerrel várhatóan a legjobb 60-ban leszek. A célom az, hogy minél hamarabb visszakerüljek a TOP 50-be” – mondta Krajcsák Márk.

  

0 Tovább

Krajcsák: javítanom kell a világranglistás helyezésemen

Felemás évet zárt Krajcsák Márk. A legjobb magyar fallabdás úgy érzi, hogy összességében fejlődött, és jól ment a játék számára, de a szerencse 2011-ben elpártolt mellőle.


„Bár a világranglistán a 79. helyen zárom az évet, úgy gondolom, hogy sokat javult  a játékom.  A kiemelt versenyeken a döntő meccseimen több 3-2-es, azaz szoros vereséget szenvedtem, de nem panaszkodom. Bízom benne, hogy 2012-ben jelentősen javítani tudok a ranglistás pozíciómon, hiszen a legjobb 50 körüli helyezéssel lehetek esélyes a Világjátékokon való indulásra” – mondta Krajcsák Márk.

A kétszeres Világjátékok-résztvevő sportoló 2011-es versenyszezonját egy Dél-Afrikában összeszedett vírus is megnehezítette. „Nyáron közel másfél hónapot ki kellett hagynom egy vírusos megbetegedés miatt, így a nagyon fontos alapozás kimaradt, de már a jövőre koncentrálok. Január 6-án indulok Kanadába, ahol megkezdem a 2012-es évet” – tette hozzá Krajcsák, aki a január 10-én kezdődő vancouveri Világkupán lép pályára.


0 Tovább

Magyar ezüstérem Kanadában

Krajcsák Márk ezüstérmes lett Kanadában. A kétszeres Világjátékok-résztvevő magyar fallabdázó az ottawai Goodlife Open 2011 elnevezésű viadalon, a 16-os főtáblán három meccset nyert, és a végső győzelemhez is közel volt.

Zac Alexander és Krajcsák Márk

Krajcsák a fináléban 2-0-ra vezetett Zac Alexander ellen, de végül az ausztrál nyert 3-2-re. „Az eredménnyel összességében elégedett lehetek, mert elegendő világranglista pontot gyűjtöttem, viszont egy döntő elvesztése mindig csalódással jár. Különösen úgy, hogy vezettem is” – nyilatkozta a legjobb magyar fallabdázó.


Krajcsák Márk az előttünk álló hetekben több nemzetközi versenyen is ütőt ragad, jövő héten például Spanyolországban indul.

0 Tovább

Fallabda - Magyarország 27. lett a csapat-vb-n

A huszonhetedik helyen végzett a magyar válogatott a paderborni fallabda csapat-világbajnokságon.


A Krajcsák Márk, Fülöp Sándor, Szabóky Márton, Hoffmann Péter alkotta együttesünk nehéz csoportba került a németországi vb-n, és a kvartett utolsó helyén végzett. Az alsóházi mérkőzések során két győzelemmel zártak a mieink, így a 32 csapatos vb-n a 27. helyet csípték el.

Krajcsák Márk szerint már az is nagy szó, hogy a magyar csapat kijutott a vb-re. „Mindössze 20 éve van Magyarországon fallabda, ez az eredmény reálisnak mondható. Végezhettünk volna előrébb is, de nagyon nehéz csoportba kerültünk” – nyilatkozta Krajcsák Márk

0 Tovább

Fallabda - India legyőzte Magyarországot a csapat-vb-n

Vereséggel kezdte a magyar együttes a világbajnokságot. A németországi Paderborn ad otthont a fallabda csapat-vb-nek, amelynek első napján a magyar válogatott India legjobbjai ellen lépett pályára.

Előbb Fülöp Sándor kapott ki, majd Szabóky Márton és Hofmann Péter sem tudott javítani a mérlegen, így Magyarország 3-0-s vereséggel fejezte be első csoportmeccsét.
A kvartett másik összecsapásán Dél-Afrika 3-0-ra győzött Kuvait ellen.

Eredmények:

India-Magyarország 3-0

Siddarth Suchde-Fülöp Sándor 3-0 (11-6, 11-5, 11-9)
Saurav Ghosal-Szabóky Márton 3-0 (11-6, 11-4, 11-3)
Mahesh Mangoankar-Hoffman Péter 3-0 (11-5, 11-4, 11-9)

0 Tovább

Fallabda: Magyar bronzérem Réunion szigetén

Krajcsák Márk bronzérmet szerzett a Réunion Openen. A magyar fallabdázó eddig egyszer lépett pályára a Madagaszkártól keletre található szigeten megrendezett versenyen, akkor az első körben kiesett, így most sokat lépett előre a rangos viadalon.


A kétszeres Világjátékok-résztvevő Krajcsák az első körben a dán Kristian Forst ellen kezdett, és egy küzdelmes meccsen 3-2-re győzött, majd a francia Yann Perrint verte 3-0-ra. Az elődöntőben aztán három szettben kikapott a későbbi győztes egyiptomi Mohamed El Shorbagytól.

Krajcsák meccsei a Réunion Openen:

Krajcsák - Kristian Forst (Dánia) 3-2 (11-8, 11-8, 8-11, 5-11, 11-2)

Krajcsák - Yann Perrin (Francoiaország) 3-0 (13-11, 11-8, 11-7)

Krajcsák - Mohamed El Shorbagy (Egyiptom) 0-3 (5-11, 9-11, 11-13)

A 2011-es Réunion Open érmesei:

1. Mohamed El Shorbagy (Egyiptom)

2. Thierry Lincou (Franciaország)

3. Krajcsák Márk (Magyarország)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum