A hétvégén a budapesti City Squash Clubban rendezték meg az idei fallabda diákbajnokságot, amelyen kilenc korcsoportban zajlottak mérkőzések. A versenyen az igazolt játékosokon kívül akadtak szép számmal olyanok is, akiknek a kétnapos diákbajnokság volt az első megmérettetésük - tudósít a Sportágválasztó Magazin.

A fiúknál az egy héttel ezelőtt a felnőttek TOP 16-os tornáján remeklő Dévald Péter az U19-esek között második lett, miután klubtársa, a szintén a tatabányai Squashberek színeiben versenyző Kamocsai Bendegúz megelőzte.

A lányoknál a legnagyobbak között a hazai pályán játszó Szabó Mercédesz bizonyult a legjobbnak, megelőzve Csermák Tamarát és De Jong Zsuzsannát. A diákbajnokság rangját növelte, hogy az eggyel fiatalabbak, az U17-esek mezőnyében ott volt a felnőttek között is egyre komolyabb sikereket elérő Chukwu Hannah. Az egy héttel korábbi TOP 16-os bajnokság elődöntőjét húzódás miatt feladó 15 éves játékos a diákbajnokságon megnyerte korosztályát.

Fallabda Diákbajnokság 2019, a dobogósok

Fiúk:

U11: 1. Czakó Vince Attila (Budaörsi Labda Egylet), 2. Lőrinczi Zsombor (Budaörsi Labda Egylet), 3. Kiss Kristóf (Egri Squash SE)

U13: 1. Sáli Barnabás (Mega Sport Egyesület), 2. Pavlovsky Péter (Colosseum Luxus SE), 3. Somodi Balázs (Egri Squash SE)

U15: 1. Komlódi Regő (Marostő SE), 2. Fodor Olivér (Egri Squash SE), 3. Cseresznyés Zétény (Budai Squash Egyesület)

U17:  1. Takács Benedek (Marostő SE), 2. Simon Dániel (City Squash Club), 3. Nagy Simon (Szombathelyi Öntöde SE)

U19: 1. Kamocsai Bendegúz (Squashberek SE), 2. Dévald Péter (Squashberek SE), 3. Dévald Tamás (Squashberek SE)

Lányok:

U11: 1. Kovács Brigitta (Mega Sport Egyesület), 2. Szűcs Boglárka (Egri Squash SE), 3. Hornyák Tamara (City Squash Club)

U13: 1. Juhász Nóra (Budaörsi Labda Egylet), 2. Bednár Kata Léna

U15: 1. Varga Lorena (Szombathelyi Öntöde SE)

U17: 1. Chukwu Hannah (Squashberek SE), 2. Harmath Eszter (Szegedi Tisza Squash SE), 3. Rózsa Emma (Budai Squash Egyesület)

U19: 1. Szabó Mercédesz (City Squash Club), 2. Csermák Tamara, 3. De Jong Zsuzsanna (Egri Squash SE)