Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kezdődik a fallabda ob!

Ma megkezdődik és vasárnapig tart az országos bajnokság a fallabdázóknál. Az Omega 32. Országos Egyéni Squash Bajnokságot Százhalombattán rendezik meg.

Az ország legjobbjai közül közel hetvenen ragadtak ütőt a rendhagyó versenyen, hiszen a koronavírus járvány miatt egy sor „új szabályt” vezettek be a szervezők. Tilos például a játékosoknak a kezüket az üvegfalba törölniük (ez a mozdulat a fallabdázók körében szinte reflexszerű mozdulatnak számít), továbbá a verseny helyszínén kötelező a maszkviselés, és folyamatos fertőtlenítés lesz. A versenyt egyenes kieséses rendszerben bonyolítják le, a döntők vasárnap lesznek.

Az egyéni országos bajnokság győztesei jó eséllyel pályáznak arra, hogy Világjátékok-szabadkártyához jussanak.

A következő Világjátékokat a tokiói olimpia halasztása miatt egy évvel később, 2022-ben rendezik meg az egyesült államokbeli Birminghamben. Érdekesség, hogy azóta, amióta Magyarország egységes csapatot küld a játékokra, azaz 2005 óta, minden alkalommal volt magyar fallabdázó az olimpián kívüli sportágak seregszemléjén.

0 Tovább

Farkas Balázs címvédésre készül

Farkas Balázs maximálisan kihasználta a koronavírus miatti „kényszerpihenőt”. A legmagasabban jegyzett magyar fallabdázó folyamatosan edzett a versenymentes időszakban, de a tatabányai tréningen kívül Prágában is készült.

„Úgy gondolom, hogy nem sokat lazsáltunk. Különösen sokat kaptam a csehországi edzőtábortól, de a klubomban napi szinten kiemelt edzésmunkát tudtam végezni” – számolt be az elmúlt időszakról Farkas Balázs, aki már benevezett a szeptemberi országos bajnokságra.

„A célom természetesen az, hogy ezúttal is megvédjem a címemet. Nagy kedvvel és lendülettel készülök a százhalombattai országos bajnokságra.” – tette hozzá Farkas Balázs, aki jelenleg a 105. a világranglistán.

Az Omega 32. Országos Egyéni Squash Bajnokság szeptember utolsó hétvégéjén lesz Százhalombattán.

Fotó: facebook.com/balazsfarkas97

0 Tovább

Fallabda - Egyéni ob a Világjátékok jegyében

Százhalombatta ad otthont az idei fallabda országos bajnokságnak! Szeptember utolsó hétvégéjén az ország legjobb játékosai ragadnak ütőt az Omega 32. Országos Egyéni Squash Bajnokságon.

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség információi szerint a nőknél és a férfiaknál is elindul a címvédő. „Mind Chukwu Hannah, mind pedig Farkas Balázs nevezett már. Az ob érdekessége a korábbi hagyományokkal szemben az lesz, hogy nem lesz selejtezős nap Százhalombattán. Bízunk abban, hogy idén is rangos összecsapások lesznek, amelyek után kiderül, hogy kik nyerik a 2020-as országos bajnokságot.” – nyilatkozta Képes Gábor, a szövetség főtitkára.

Az egyéni országos bajnokság győztesei jó eséllyel pályáznak arra, hogy Világjátékok-szabadkártyához jussanak.

A következő Világjátékokat a tokiói olimpia halasztása miatt egy évvel később, 2022-ben rendezik meg az egyesült államokbeli Birminghamben. Érdekesség, hogy azóta, amióta Magyarország egységes csapatot küld a játékokra, azaz 2005 óta, minden alkalommal volt magyar fallabdázó az olimpián kívüli sportágak seregszemléjén.

0 Tovább

Farkas: napi kétszer edzem

Farkas Balázs igyekszik jó formában átvészelni a koronavírus miatt kialakult helyzetet. A jelenleg a legmagasabban jegyzett magyar fallabdázó közel van ahhoz, hogy TOP 100-as játékos legyen.

Legutóbbi versenyén, a Hampshire Open, a döntőig jutott, és a járvány előtti időszakban a 105. helyet birtokolta a világranglistán.

„Igyekszem napi két edzéssel formában tartani magamat. Nem egyszerű, hiszen versenyek egyáltalán nincsenek, de mindent megteszek azért, hogy a lehető legaktívabban tudjam le ezt az időszakot. Sajnos a Világjátékokat is elhalasztották egy évvel, de ne csodálkozzunk semmin, hiszen gyakorlatilag minden leállt” – mondta Farkas Balázs.

0 Tovább

Fallabda – Sikerek Ausztriában

Magyar fallabdás érmek Bécsben. Az osztrák fővárosból egy arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal tértek haza a fiatal fallabdázók.

Chukwu Hannah Bécsben folytatta jó szereplését. A még mindig az U17-es korosztályba tartozó fallabdázó egy korcsoporttal feljebb, az U19-eseknél győzött az Austrian Junior Openen, amely egy Grand Prix besorolású viadal volt.  Chukwu Hannah ezt megelőzően Hamburgban tudott győzni.

Bécsben az U19-eseknél Takács Benedek ezüstérmes lett, míg  Jeszenkszky Zoltán a harmadik helyen zárt.

0 Tovább

Fallabda – Bajnokavatás a csapatoknál

A fallabdázóknál az Eger SSE-Boros és a Top Challenge szerzett aranyérmet az országos bajnokságon!

 

A hölgyek versenyét a Top Challenge nyerte meg, szoros küzdelemben szorította le a dobogó legfelső fokáról a Budaörsi Labda Egylet csapatát. Az egri tornán a harmadik helyen a Budapest Squash Akadémia fiatal együttese végzett.

A férfiaknál az Eger SSE-Boros Team csapata állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A szegedi viadalon a második helyen a debreceni Gekko SE I-es gárdája végzett, míg a harmadik helyet a Vidux-Tisza Squash SE szerezte meg.

A két első helyezett ezzel megszerezte a jogot, hogy részt vegyen a 2020. szeptember 16-19 között megrendezendő Klubcsapatok Európa Bajnokságán, melynek színhelye Olaszország, Riccione lesz.

0 Tovább

Megint döntőig jutott a fallabdázó Farkas Balázs

Újabb remek eredményt ért el a fallabdázó Farkas Balázs, aki egyre közelebb kerül ahhoz, hogy bekerüljön a legjobb százba a világranglistán. Elsőszámú squash versenyzőnk játszmavesztés nélkül jutott be az ötezer dollár összdíjazású Hampshire Open nemzetközi verseny döntőjébe, és végül a második helyen végzett.

A profi fallabdázók szövetsége, a PSA versenysorozatába tartozó angliai torna első fordulójában a tatabányai versenyző három sima játszmában nyert a hazaiak játékosa, Todd ellen. A negyeddöntőben a szintén angol Sheen ellen sem vesztett játszmát a világranglista 105-dik helyén álló magyar játékos. A fináléba jutásért aztán az újabb angol rivális, a hatodik helyen kiemelt Downer elleni összecsapás is Farkas Balázs 3-0-ás győzelmét hozta.

A döntőben a torna első kiemeltje, a japán Kobayashi volt az ellenfél, aki ellen a magyar kiválóság 2-1-re vezetett és a negyedik játszmában rendkívül közel állt a végső diadalhoz. Végül azonban Kobayashi fordított, és 3-2-re nyert, de Farkas Balázs így is idei legjobb eredményét érte el.

0 Tovább

Magyar bronzérem Dániában

Farkas Balázs bronzérmes lett Dániában. A magyar fallabdázó az Odense Openen harmadik kiemeltként lépett pályára, és végül a 6000 dollár összdíjazású torna elődöntőjéig jutott, ahol a későbbi győztes belga Jan Van Den Herrewegen győzte le egy négyjátszmás találkozón.

„A döntő kapujában 3-1-re kikaptam egy 83 perces meccsen. Sajnos nem tudtam kellőképpen kihasználni a helyzeteket, és később a fáradtság is képbe jött, így nem sikerült megfordítanom a mérkőzést. Küzdöttem, amíg csak bírtam, erre azért büszke vagyok.” – nyilatkozta Farkas Balázs, aki a legutóbbi Világjátékokon is okozott egy-két meglepetést.

A játékos bízik abban, hogy a következő játékokon is lesz lehetősége a bizonyításra. Az olimpián kívüli sportágak négyévente megrendezendő multisport versenysorozat következő állomása az egyesült államokbeli Birminghamben lesz. A játékokon induló magyar csapatot az 58 sportági szövetséget lefedő Nemzeti Sportszövetség koordinálja.

0 Tovább

A Top 100 küszöbén a fallabdázó Farkas Balázs

Ismét a döntőbe verekedte magát Farkas Balázs a profi squash világsorozatban. A jelenlegi elsőszámú magyar játékos ezúttal a franciaországi Cognacban megrendezett 5000 dollár összdíjazású tornán végzett a második helyen. A tatabányai fallabdázó remek formáját jelzi, hogy novemberben két hasonló tornán is döntőzött: Kolozsváron nyert, a norvégiai viadalon pedig második lett.

A profi fallabdázók szervezete, a PSA versenysorozatának franciaországi állomásán Farkas Balázs az első fordulóban 0-2-ről tudott 3-2-re fordítani az indiai Senthilkumar ellen. A negyeddöntőben aztán 3-1-re verte a walesi Devredet, a döntőbe jutásért pedig szintén 3-1-re győzte le a spanyol Varelát. A fináléban végül nem jött össze az újabb diadal, az angol Ford 3-1-re jobbnak bizonyult, de a magyar játékos így sem bánkódott:

„Ez volt az évben az utolsó előtti versenyem. Az eredménnyel összességében elégedett vagyok, hiszen a terv az volt, hogy ezeken az 5000-es versenyeken minimum a döntőbe jussak, és ez ismét sikerült” – értékelt Farkas Balázs.

A 22 éves játékos korábban többször is kifejtette: szeretne a világranglistán az első százba bekerülni. Nos, az újabb sikerrel Farkas Balázs egyre közelít a céljához: immár a 104. helyen áll a rangsorban!

0 Tovább

Újabb rangos squash versenyen döntőzött Farkas Balázs

A második helyen végzett a profi fallabdázók szervezete, a PSA versenysorozatának norvégiai állomásán Farkas Balázs. Az egy héttel korábban a kolozsvári PSA-viadalon diadalmaskodó tatabányai játékos az Oslo melletti Lysakerben megrendezett tornán is bejutott a döntőbe, és csak ott maradt alul.


Norvégiában a második helyen rangsorolt Farkas Balázs a selejtezők során magabiztosan, egyaránt 3-0-ra nyert a pakisztáni Shah, az izraeli Avraham és az angol Peach ellen, ezzel bejutott a döntőbe. A fináléban aztán a 2017-es Világjátékok-résztvevő magyar klasszis 3-1-re kikapott a torna első kiemeltje, a világranglistán 83-dik spanyol Jaumétól.

„Másfél hét alatt sikerült két 5000 dollár összdíjazású rangos torna döntőjébe bejutnom, amelyek közül az egyiken győzni is tudtam. Jelenleg a 113-dik vagyok a világranglistán, a célom pedig az, hogy bekerüljek a Top 100-ba, amihez nagyon jók ezek a sikerek” – bizakodott Farkas Balázs.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum