Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fallabda - Chukwu Hannah és Farkas Balázs győzött a zárt nemzetközi versenyen

A nőknél Chukwu Hannah, a férfiaknál pedig Farkas Balázs nyerte a fallabdázók hazai PSA-versenyét.

Az 5000 dollár összdíjazású zárt nemzetközi viadal Challenge Tour besorolású volt, így várhatóan mindkét magyar klasszis értékes világranglista pontokkal gazdagodik, ezáltal akár előrébb is léphet a rangsorban. Mindkét játékos szettveszteség nélkül végzett az élen Tatabányán.

Farkas János, a győztes fallabdázók edzője elmondta, a Squashberek SE pályáin lejátszott PSA-viadalon szigorú Covid-protokollnak megfelelően igyekeztek minden előírást betartani.

„A világjárvány kellős közepén nem egyszerű versenyt rendezni, de örülök, hogy mindenki fegyelmezett volt, és az előírásokat betartották a játékosok és a stábtagok is” – mondta Farkas János.

0 Tovább

Véget ért az összevont verseny Szegeden

Farkas Balázs győzelmével ért véget a Szegeden megrendezett összevont fallabda-verseny. A B-osztályban Rózsa Barnabás szerezte meg az első helyet.

A világranglista 89. helyezett játékosa az A-kategóriában bizonyult a legjobbnak. A Világjátékokat is megjárt klasszis a szegedi döntőben Sebők Benedeket győzte le 3-0-ra. A további sorrend: Takács Benedek és Kamocsai Bendegúz – tudtuk meg Hoffmann Pétertől, aki szintén pályára lépett Szegeden, és egyben szervezői feladatokat is ellátott. Hoffmannt egyébként a későbbi győztes, Farkas Balázs búcsúztatta a legjobb 8 között.

„Mindenkinek nagyon hiányoztak a versenyek. Ez a teljes mezőnyön érzékelhető volt. Helyenként lehetett látni a több hónapos kihagyást, de volt egy-két nemzetközi színvonalú meccs is” – mondta szegedi viadal után a játékos-szervező Hoffmann Péter.

Farkas Balázs meglepődött a verseny színvonalán. „Mindenki küzdött minden egyes pontért. Nem gondoltam volna, hogy ilyen elszánt mezőny jön össze. A verseny hangulata is kimagasló volt, akárcsak a szervezés” – összegzett a TOP 100-as magyar fallabdázó.

A B-osztályban Rózsa Barnabás szerezte meg az első helyet, megelőzve Füzes Alexandert és Jeszenszki Zoltánt. Bővebb infók a versenyről itt találhatók.

0 Tovább

Fallabda – Farkas Balázs megnyerte az Austrian Opent!

Magyar fallabdás siker Ausztriában! Farkas Balázs megnyerte az Austrian Opent. A magyar fallabdázó a Salzburgban megrendezett 5000 dollár összdíjazású torna fináléjában a cseh Daniel Mekbib ellen nyert 3-1-re.

Farkas Balázs a torna előtt azon gondolkodott, hogy egyáltalán elinduljon-e, mivel nem volt 100 százalékos formában.

„Egy szájsebészeti beavatkozáson voltam túl, lázzal küszködtem, nem tudtam, hogy a salzburgi tornát bevállaljam-e, de végül nem bántam meg. Fizikálisan a láz miatt nem voltam csúcsformában, de mentálisan én voltam a legerősebb. A finálé volt a legnehezebb, ráadásul Mekbib legutóbb legyőzött engem, így volt bennem egy revans vágy is.” – mondta Farkas Balázs.

Eredmény

Austrian Open, döntő

Farkas Balázs - Daniel Mekbib (cseh) 3-1 (10-12, 14-12, 11-1, 11-5)

0 Tovább

Fallabda - Kohlrusz Balázs lett az utánpótlás szövetségi kapitány

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöksége Kohlrusz Balázst nevezte ki utánpótlás szövetségi kapitánynak. A szakember a legütőképesebb magyar kerettel szeretne nekivágni a tavaszi utánpótlás kontinensbajnokságoknak.

Az utánpótlásversenyzők számára folytatódnak a válogatott összetartások. „A cél, hogy a lehető legerősebb kerettel tudjunk nekivágni a tavaszi utánpótlás Európa-bajnokságoknak” – kezdte Kohlrusz Balázs.

„Rendhagyó, és egyben nagyon nehéz szezonunk van a világjárvány miatt. A tervek szerint elsősorban vidéken lesznek összetartások, ahol rendszerint háromnapos programokkal készítjük fel a legjobbakat a kontinensbajnokságokra.” – mondta a szövetségi kapitány, aki hozzátette: folyamatosan figyeli a fiatalok teljesítményét, hiszen a válogatott keretbe be, illetve ki is lehet kerülni.

„A tervek szerint a bő keretet decemberig, a szűk keretet pedig közvetlen az Eb előtt jelölöm ki” – összegzett Kohlrusz Balázs.

0 Tovább

Budaörsiek nyerték a Magyar Kupát

A fallabdázóknál megrendezték a 2020-as Magyar Kupát. Az eseménynek Százhalombatta adott otthont.

A Budaörsi Labda Egylet szerezte meg az aranyérmet a Sportfeszt Magyar Kupán. A fallabdázók rangos versenyének a százhalombattai Omega Sportcentrum adott otthont, ahol a Kispéter Ádám, Ulics Máté, Szüts Dániel, Lőrinczi Balázs alkotta budaörsiek szoros csatában végül megszerezték az első helyet a Püski Lénárd, Simon Dániel, Szabóky Márton, Tóth Miklós összeállítású City Squash Sportegyesület és a Cséffalvay Dániellel, Kozma Andrással, Füredi Péterrel és Fitos Krisztiánnal felálló Csé Team előtt.

„A járványhelyzet ugyan egy picit éreztette a hatását, hiszen a vártnál kevesebb csapat indult a Magyar Kupán, de a látványos és izgalmas meccsek mindenkit kárpótoltak.”- értékelt a verseny után Udvardi Leonóra, a Sportfeszt Magyar Kupa főszervezője. 

0 Tovább

Összevont ranglista - Chukwu Hannah és Farkas Balázs behúzta!

Beindult a szezon a fallabdázóknál. Az országos bajnokság és az utánpótlás bajnokság után összevont ranglista-versenyen randevúztak a magyar squash-osok.

A nőknél Chukwu Hannah, a férfiaknál Farkas Balázs sikerével ért véget az I. Oliver összevont ranglista-verseny a fallabdázóknál. A City Squash Clubban több osztály legjobbjai ragadtak ütőt.

A budapesti rangos versenyen a férfiaknál Farkas Sebők Benedeket győzte le a fináléban 3-0-ra, Chukwu Hannah pedig ugyancsak 3-0-ra nyert a fináléban Nagy Sára ellen.

A C-kategóriában az első helyen kiemelt Komlódi Regő magabiztosan, szép, taktikus játékkal nyert.

Vasárnap a B- és D-kategóriával folytatódott az I. Oliver összevont ranglista verseny. Többen is sok hónapos kihagyás után versenyezhettek újra. A B-osztályban Rózsa Barnabás, míg a D-kategóriában Tóth Péter nyert. 

0 Tovább

Squash – Bajnokavatás utánpótlás vonalon

Nyolc kategóriában avattak bajnokokat az Oxo Holdings Utánpótlás Squash Bajnokságon. A rangos versenynek a fővárosi City Squash Club adott otthont. Az ob-t eredetileg március 21-ére írták ki, de a koronavírus járvány miatt elhalasztották, és most rendezték meg.

U11-ben Kovács Brigitta és Czakó Vince, U13-ban Juhász Nóra és Pavlovszky Péter magabiztosan győzött. Az U15-ösök között Sáli Barnabás, az U17-es mezőnyben pedig Jeszenszky Zoltán lett a legjobb.

U19-es korosztályban Chukwu Hannah sikerével értek véget a küzdelmek, ugyanitt a fiúknál Takács Benedek szerezte meg az aranyérmet.

A sportágban jövő hétvégén összevont ranglista-versenyt rendeznek.

Az idei országos bajnoki dobogósok:

Leány:

U11

  1. Kovács Brigitta, 2. Gubik Jázmin, 3. Hornyák Tamara

U13-15

  1. Juhász Nóra, 2. Halasi Hanna, 3. Kiss Zsófia

U19

  1. Chukwu Hannah, 2. Laskai Vanda, 3. Nagy Boglárka

Fiúk:

U11

  1. Czakó Vince, 2. Sáli Máté, 3. Sebestyén Dániel

U13

  1. Pavlovszky Péter, 2. Kárai Botond, 3. Matuszka Marcell

U15

  1. Sáli Barnabás, 2. Szabolcsi Márk, 3. Somodi Balázs

U17

  1. Jeszenszky Zoltán, 2. Komlódi Regő, 3. Czakó Ákos

U19

  1. Takács Benedek, 2. Nagy Simon, 3. Simon Dániel
0 Tovább

Fallabda - Chukwu és Farkas győzött az ob-n

Címvédésekkel ért véget a 32. Omega Egyéni Országos Bajnokság! A százhalombattai versenyen ugyanis a nőknél Chukwu Hannah, a férfiaknál pedig Farkas Balázs lett aranyérmes.

A tavalyi döntő a nőknél megismétlődött: Chukwu Hannah első kiemeltként a második helyen rangsorolt Csókási Gabriellával találkozott a fináléban, a tatabányai fallabdázó pedig látványos és pontos játékkal 3-0-ra győzött.

Az idei ob különlegessége volt, hogy a tizennégyszeres bajnok Krajcsák Márk versenyzőként nem vett részt, viszont elnökként felügyelte és szurkolta végig a bajnokságot. Így a férfiaknál tavalyi döntő nem jöhetett létre, viszont a fiatalok nagyobb lehetőséget kaptak. Farkas Balázs könnyedén jutott be a döntőbe, ahol a pályafutása legjobb eredményét elérő Sebők Benedekkel találkozott. Farkas végül 3-0-ra nyert.

A magyar bajnokok jó eséllyel pályáznak a Világjátékok szabadkártyára.

0 Tovább

Fallabda ob - Megvannak az elődöntős párosítások

Kialakultak az elődöntők párosításai a Omega 32. Országos Egyéni Squash Bajnokságon. A százhalombattai versenyen kiderült, hogy a nőknél a címvédő Chukwu Hannah Laskai Vandával, Guti Judit pedig Csókási Gabriellával játszik a döntőbe jutásért. A férfiaknál Sebők Benedek - Kispéter Ádám és Kamocsai Bendegúz - Farkas Balázs elődöntőket rendeznek. A férfiaknál Farkas Balázs a címvédő.

A szombati versenynap után közgyűlést tartott a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség Százhalombattán. Itt az elnökségi tagságáról lemondó Török András helyett új tisztségviselőt választottak. Pogány Péter került be az elnökségbe.

0 Tovább

Fallabda ob – Meglepetés nélküli első nap, kezdenek a nők!

A Százhalombattán zajló Omega 32. Országos Egyéni Squash Bajnokság első napja előtt a legnagyobb meglepetést az okozta, hogy a férfi mezőnyben az első helyen kiemelt Boros Dávid nem tudott elindulni egészségügyi problémák miatt, így a sorsolás után kialakult párharcok némileg változtak.

„Pénteken aztán kialakult a legjobb 16-os mezőny a fiúknál, szombaton pedig a nők is pályára lépnek. Közben zajlik egy szavazás, amely azt hivatott eldönteni, hogy a polgármesteri különdíjat mivel lehet kiérdemelni az országos bajnokságon. Vezér Mihály polgármester úr ugyanis csak a díjat jelentette be, annak kritériumait nem határozta meg, erről a játékosok és a közönség dönt. Vasárnapig lehet szavazni” – mondta Udvardi Leonóra, a verseny háziasszonya.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum