Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fallabda – Farkas Balázs dániai tornagyőzelmével kijutott a világbajnokságra

Fantasztikus magyar győzelem Dániában. Farkas Balázs Odensében megnyerte a 10 ezer dollár összdíjazású kvalifikációs versenyt, ezzel indulási jogot szerzett a májusi egyiptomi világbajnokságra. A magyar bajnok a döntőben az angol Sam Todd ellen lépett pályára, és végül 3-1-re győzött.

„Úgy érzem a tornán nyújtott teljesítményem egész jó volt, és sikerült újabb szintre lépnem. Az biztos, hogy elkényelmesedni nem fogok, ez a győzelem biztosított arról, hogy még többet kell dolgozni, és ott lehetek a legjobbak között a világon.” – nyilatkozta Farkas az odensei siker után.

Farkas Balázs lassan második éve, hogy belépett a TOP 100-ba a világranglistán. Jelenleg a 88. Érdekesség, hogy Sam Todd a 68. a rangsorban, úgyhogy a magyar versenyzőnek ez a tornagyőzelem több szempontból is értékes.

0 Tovább

Oszkó Péter lehet a fallabdázók elnöke

Oszkó Péter lehet a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség új elnöke. Az üzletembert ugyanis már felkérte a szövetség elnöksége az elnöki pozíció betöltésére.

Oszkó Péter, aki egyben a sportág rajongója, igent mondott, így ha a február 25-i rendkívüli közgyűlés megválasztja, a korábbi pénzügyminiszter lehet az egyik legdinamikusabban fejlődő sportág hazai elnöke.

A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöki teendőit jelenleg Krajcsák Márk alelnökként látja el, miután Süle Gábor januárban lemondott tisztségéről. 

0 Tovább

Lemondott a fallabdázók elnöke 

Lemondott Süle Gábor, a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség elnöke. A sportvezető családi okokra hivatkozva adta be lemondását. Az elnöki feladatokat mostantól Krajcsák Márk (képünkön) alelnök látja el.

 

 „A szövetség hamarosan kijelöl egy időpontot a rendkívüli közgyűlésre, ahol eldől, hogy ki lesz Süle Gábor utódja. Addig az elnöki teendőket igyekszem ellátni” – nyilatkozta Krajcsák Márk.

 A fallabdázóknál továbbra is fontos az élsport mellett az utánpótlás és az amatőr vonal. Utóbbi kategóriában 2021-ben újraindult a bajnoki sorozat. Ha pedig az élsport csúcsát nézzük, akkor az egyik legsikeresebb évet zárta a fallabda itthon. Farkas Balázs a 85., Chukwu Hannah pedig a 94. világranglistás helyen kezdte meg a 2022-es évet.

0 Tovább

Új főtitkár a Magyar Fallabda (Squash) Szövetségnél

Országh Péter lett a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség főtitkára. A sportvezető Bednár Lászlót váltotta.

„Már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy nagyobb részt vállaljak a szövetség munkájában. Érzek magamban annyi extra energiát, hogy ezt jól tudjam végezni” – mondta Országh Péter, aki megjegyezte: szeretne szoros viszonyt kialakítani az egyesületekkel.

„Fő célom egybevág a szövetség stratégiai elképzeléseivel, azaz, mindannyian azért dolgozunk, hogy minél népszerűbb legyen sportágunk és ez az utánpótlásban, az amatőr bajnokságban és az élsportban zajló versenyeken részt vevők létszámában is tükröződjön.” – tette hozzá az új főtitkár, aki január 3-tól dolgozik ebben a tisztségben.

A fallabdázóknál tavaly újraindították az amatőr bajnoki sorozatot, idén már a hivatalos versenynaptárban megtalálhatók az egyes megmérettetések, folytatódik a sportágat népszerűsítő road show, és természetesen az élsportos bajnoki rendszerben is tovább pattog a labda…

0 Tovább

Squash - Újabb magyar érem

Farkas Balázs ismét dobogóra állt. A Világjátékokra készülő magyar fallabdázó ezúttal a Prágában megrendezett 10 ezer dolláros PSA-tornán szerzett bronzérmet.

A világranglista 89. helyezettjének idén még lesz egy nemzetközi tornája, legközelebb ugyancsak Csehországban lép pályára. Farkas Balázs legutóbbi versenyén is érmet szerzett, miután megnyerte a kolozsvári tornát.

Farkas hetedik kiemeltként indult Prágában. A 2. körös győzelme után a negyeddöntőben azzal a wales-i Peter Creed ellen lépett pályára, aki korábban TOP 50-es játékos volt, és egy sérülés után ismét feljövőben van. Ezt a meccset a többszörös magyar bajnok egy ötszettes győzelemmel zárta le, az elődöntőben aztán a kolumbiai Juan Camilo Vargas következett, akitől végül egy 42 perces négyszettes találkozón kikapott.

A magyar játékos úgy látja, jó esély van arra, hogy az évet a világranglistán még előkelőbb pozícióban zárja. „Ostravában lesz még egy 10 ezer dolláros torna, ott hatodik kiemelt vagyok, így a 16 közé kerülésért nem kell játszanom. Bízom benne, hogy minél előrébb végzek, és akkor a világranglistás pozícióm valahol a 75 és a 83 között lehet, persze sok függ attól, hogy a körülöttem lévő ellenfelek hogy teljesítenek” – mondta Farkas Balázs.

Az ostravai torna december 16-án kezdődik.

 

0 Tovább

Fallabda – Farkas Balázs 5000 dolláros tornát nyert Kolozsváron

Fantasztikus magyar győzelem Kolozsváron. Farkas Balázs egy 5000 dolláros PSA-versenyt megnyerve újabb értékes világranglista-pontokkal gazdagodott.

A többszörös magyar bajnok, aki a Világjátékokra készül, első kiemeltként a torna döntőjében az angol Ben Smith ellen nyert öt szettben.

„Fontos volt ezt megnyernem. Már csak azért is, mert lassan az idejét sem tudom, hogy mikor nyertem nemzetközi tornát. Az utóbbi időben mindig ott voltam a dobogón, de az utolsó lépések nem mindig sikerültek. Most minden összejött, csaknem egy órás fináléval behúztam a döntőt” – értékelt Farkas Balázs.

A világranglista 91. helyén álló Farkas idén még két 10 ezer dolláros tornán indul, mindkettőt Csehországban rendezik. Jövő hétvégén Prágában, december közepén pedig Ostravában ragad ütőt. 

0 Tovább

Fallabda – Magyar bronz Svájcban

Farkas Balázs nem jutott döntőbe, így bronzérmes lett Svájcban. A magyar fallabdázó Usterben második kiemeltként lépett pályára.

Elsőként a svájci Luca Zattit búcsúztatta sima 3-0-val, majd a spanyol Javier Martin következett, akit négy szettben győzött le. A negyeddöntőben az olasz Yuri Farnetit múlta felül ugyancsak négy szettben, az elődöntőben aztán az angol Nick Wall-tól kapott ki.

„Döntőt szerettem volna játszani, és egy picit bosszús vagyok több dolog miatt is. Egyrészt nem voltam egészségileg a toppon, és bár soha nem szoktam a bírókkal foglalkozni, de most úgy érzem, hogy nem voltam a játékvezető kegyeltje.” – összegzett Farkas Balázs, aki ebben az évben még két nagy versenyen indulna.

A magyar bajnok és TOP 100-as játékos elmondta, egy biztos: legközelebb Kolozsváron lép pályára egy 5000 dolláros versenyen. 

0 Tovább

Fallabda – Magyar ezüstök a Moszkva Openen

Két fallabdás ezüst Moszkvában. A Világjátékokra való felkészülés jegyében Chukwu Hannah és Farkas Balázs is 5000 dolláros versenyen lépett pályára az orosz fővárosban.

Farkas az 1. Chukwu Hannah pedig 2. kiemeltként kezdett. A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség információi szerint mindketten magabiztosan meneteltek a döntőig, ahol végül alulmaradtak. A férfi fináléban Farkas Balázs a kolumbiai Juan Camilo Vargastól kapott ki egy ötszettes csatában, amely 59 percig tartott, míg a női döntőben Chukwu Hannah az angol Lily Taylortól szenvedett háromszettes vereséget.

Mindkét magyar TOP 100-as játékos. A 2021-es évet megelőzően erre korábban nem volt példa, hogy a férfiaknál és a nőknél is legyen magyar az első százban. Farkas jelenleg a 90., Chukwu Hannah pedig a 95.

Eredmények

Moszkva Open

Női döntő:

Lily Taylor (angol, 1. kiemelt) – Chukwu Hannah (magyar, 2. kiemelt) 3-0 (11-8, 11-4, 11-6)

Férfi döntő:

Farkas Balázs (magyar, 1. kiemelt) – Juan Camilo Vargas (kolumbiai, 2. kiemelt) 2-3 (5-11, 11-7, 5-11, 11-7, 11-2

0 Tovább

Fallabda - Két magyarral a mezőnyben kezdődik a Bremer Schlussel 2021

Brémában lép pályára a két TOP 100-as magyar fallabdázó. A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség információi szerint kedden utazik el az északnyugati német városba Chukwu Hannah és Farkas Balázs.

„Legutóbb csak Balázs lépett pályára Grazban. Akkor ő a negyeddöntőig jutott. A brémai versennyel is az a cél, hogy minél több világranglista pontot gyűjtsünk” – mondta Farkas János, a két játékos edzője.

A Graz Openen az első számú férfi játékost az egyiptomi Yahya Elnawasany győzte le, aki végül eljutott a döntőig, és ezüstérmes lett.

A világranglistán Chukwu Hannah jelenleg a 93., Farkas Balázs pedig a 92.

0 Tovább

Fallabda – Magyar tornagyőzelem Hollandiában

A többszörös magyar bajnok Chukwu Hannah aranyérmet szerzett az Amszterdamban megrendezett challenger tornán. A magyar játékos negyedik kiemeltként lépett pályára Hollandiában, ahol magabiztosan menetelt egészen a döntőig, ott a spanyol Marta Dominguez Fernandezt is legyőzve végül megnyerte a tornát. A fináléban bár az első szettet elvesztette (9-11), a folytatásban előbb 11-8-ra, majd 12-10-re nyert, végül 11-5-tel fejezte be a találkozót.

Chukwu Hannah edzője szerint a minimális cél az volt, hogy  négybe jusson Hollandiában. „A világranglistás helyezés szempontjából nagyon értékes volt ez a siker. Onnantól, hogy Hannah négybe jutott, megjött az étvágya, és előbb  egy német játékos ellen nyert 3-1-re az elődöntőben, majd a fináléban is ugyanilyen arányban győzött.” – értékelt Farkas János, Chukwu Hannah edzője.

A világranglista 93. helyezett magyar játékos legközelebb szeptember közepén versenyez challenger tornán. Akkor Brémában lép pályára. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum