Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Farkas Balázs ott van az elitben!

Farkas Balázs az utóbbi években többször bizonyított. A Tatabánya Squashberek játékosa legutóbb Pakisztán fővárosában, Iszlámábádban jutott a négy közé, ezzel bronzérmesként zárt. Az év vége pedig hihetetlen kalandot kínál számára: élete első platinum versenyére készülhet, amelynek Hongkong ad otthont, de előtte Új-Zélandon is ütőt ragad.

Emlékszem arra a Farkas Balázsra, akitől annó hatalmas bravúrnak számított, hogy a magyar bajnokságon döntőbe került. Azóta eltelt jó pár év. Gondolom, a pakisztáni verseny újabb mérföldkőnek számít…

Iszlámábádba úgy mentem ki, hogy be kell jutni a legjobb négy közé. Persze, egy hatalmas mérföldkő volt számomra ez a viadal, de minden percét élveztem. Az elődöntőben elszenvedett vereség megviselt, kellett jó pár óra, hogy helyre tegyem magamban az egészet. Másnap már tudtam örülni az eredménynek.

Mire lehet ez most elég? Tudom, hogy folyamatosan számolgatsz a világranglista helyezések miatt.

Ez tényleg így van. Ha jól számolom, akkor az 55. helyről fordulok rá az év végi hajrára.

Ebben a hajrában milyen versenyeken indulsz?

November 8-án Új-Zélandon kezdek egy rangos viadalon, aztán decemberben Hongkongban jöhet az első platinum-verseny. Ebben a sportágban ez a legrangosabb besorolás. Elképesztő, hogy ezt a szintet sikerült elérnem.

És addig?

Addig maradnak a  szürke hétköznapok, kettőzött erővel végigtolt edzésekkel. Édesapámmal és az edzőtársaimmal naponta két tréningünk lesz. Nagyon össze kell raknunk főleg a fizikális részét. Úgy gondolom, hogy többször bizonyítottam, hogy nincs verhetetlen ellenfél. Ez azonban csak akkor van így, ha fizikálisan és mentálisan is toppon vagyok.

Farkas Balázs Iszlámábádban a negyedik kiemeltként lépett pályára. Erőnyerő volt az első körben, majd a pakisztáni Ahsan Ayaz következett, akit négyszettes csatában búcsúztatott. A folytatásban az egyiptomi Yassin Elshafei ellen egy 43 perces meccsen győzött, az elődöntőben aztán nagyot küzdött az ugyancsak egyiptomi Moustafa El Sirty-vel, akitől végül 3-2-re kikapott. Moustafa a fináléban honfitársát, Mohamed ElSherbinit győzte le egy négyszettes összecsapáson.

0 Tovább

Fallabda – Farkas Balázs 10 ezer dolláros tornát nyert Madeirán!

Farkas Balázs tornagyőztes lett Madeirán! A magyar fallabdázó megnyerte a 10 ezer dollár összdíjazású versenyt, miután magabiztosan menetelt a döntőig, ahol négyszettes csatában legyőzte az első kiemelt portugál Rui Soarest.

A világranglista 65. helyezett magyarja a 3. kiemeltként lépett pályára. A 2. körben kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol a cseh Marek Panaceken lépett túl egy négyszettes meccsen, majd a walesi Emyr Evans következett, az elődöntőben pedig az egyiptomi Aly Abou Eleinent verte egy maratoni összecsapáson, végül öt szettet követően a kétszeres Világjátékok-résztvevő magyar bajnok jutott döntőbe. Ott a portugál Rui Soares sem jelentett akadályt, így Farkas felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

„Az utóbbi időben törekszem arra, hogy a rangosabb versenyeken minél jobban teljesítsek. Ez most nagyon kellett. A célom az, hogy a jövő év elején a legjobb 50-ben legyek a világranglistán, és onnantól a nagy tornákon  tovább gyűjtögethetem a világranglista pontokat” – értékelt az eredményhirdetés után Farkas Balázs.

0 Tovább

Fallabda – Véget ért a kontinensbajnokság

A fallabdázóknál véget ért az egyéni Európa-bajnokság. Hamburgban a nőknél Chukwu Hannah a 9., míg a férfiaknál Simon Dániel a 15. helyen végzett.

Hannah így a júliusi Világjátékok után egy újabb rangos világversenyen lépett pályára. „Összességében elégedett vagyok a játékommal, felszabadultan tudtam a pályára állni minden mérkőzésen. Ez a verseny nagyszerű lehetőség volt arra, hogy megtapasztaljam a felnőtt mezőny erőviszonyait, és megmérkőzzek élvonalbeli, egykori junior, valamint előző versenyeken már megismert játékosokkal.” -írta közösségi oldalán a többszörös magyar bajnok.

Simon Dániel a cseh Ondrej Vorlicek ellen kezdett és nyert, a második körben azonban a spanyol Borja Golan következett, aki TOP 5-ös játékos, és legyőzte a magyar fallabdázót. 

0 Tovább

Birmingham után – Kairó következik Farkas Balázsnak

A birminghami Világjátékokon a fallabdázók közül Farkas Balázs érte el a legjobb eredményt. A magyar bajnok megnyerte ugyanis az alsóházi rájátszást.

A TOP 100-as játékos ezt követően Brémában indult, ahol végül a negyeddöntőig jutott. „Sajnos csalódottan zártam a németországi versenyt, hiszen jobb eredményre számítottam” – mondta Farkas, aki ezután Kairóban egy 55 ezer dollár összdíjazású tornán lép pályára.

„Visszagondolva a Világjátékokra, kettős érzésem van. Sajnos az első meccset elvesztettem, de ott is volt esélyem a győzelemre. Innentől magamra találtam és magabiztos játékot hoztam végig” – emlékezett vissza a Világjátékokra Farkas Balázs. 

0 Tovább

Világjátékok 2022 – Skalpvadászat indul

A fallabdázóknál a magyar színeket három versenyző képviseli Birminghamben. A nőknél Chukwu Hannah és Szász Kincső, a férfiaknál pedig Farkas Balázs ragad ütőt a Világjátékokon. A csapatot erősíti sportvezetőként Krajcsák Márk is, aki aktív játékosként két Világjátékokon vett részt. Jelenleg a Magyar Squash (Fallabda) Szövetség alelnöke.

„Örömteli, hogy három játékos lesz ott magyar színekben. Szász Kincső tehetséges erdélyi játékos. Őt az édesapja is elkíséri az Egyesült Államokba, Kincsőt elsősorban ő fogja segíteni, de ha szükség van rám, akkor állok rendelkezésre. Hannah már többször bizonyított stabil TOP 100-as játékos. Balázs egy picit speciális eset. Vele több rangos hazai versenyen küzdöttünk egymás ellen” – mondta Krajcsák Márk, aki korábban volt a hazai szövetség elnöke, és anno a TOP 50-be is beverekedte magát.

Az alelnök természetesen szakmai segítséget is nyújt a játékosoknak. Volt példa többször is arra, hogy egy-egy világversenyen az ő rutinja, meglátása sikerre vezetett.

„Azzal lennék istenigazából elégedett, ha Balázs és Hannah is legalább egy skalpot begyűjtene. Ez azt jelenti, hogy náluknál magasabban jegyzett játékost legyőznének. Szurkolok természetesen Kincsőnek is, és ha kell segítség részemről, ott leszek.

Krajcsák Márk versenyzőként ott volt azon a Világjátékokon, ahol Magyarország először indított egységes csapatot. Ez 2005-ben Duisburgban volt, rá négy évre a kaohshiungi világversenyre is kijutott, ahol kilencedik lett, akárcsak négy évvel korábban Németországban. Afféle „magányos harcosként” évekig járta a világot, és részt vett a különböző rangos nemzetközi versenyeken. Legjobb világranglistás helyezése 2008 novemberében a 37. pozíció volt.

A birminghami Világjátékokat július 7. és 17. között rendezik meg. A magyar színeket 11 sportágban 57 sportoló képviseli.

0 Tovább

Fallabda – Chukwu és Farkas is megvédte címét

Címvédések fallabdában! A Százhalombattán megrendezett egyéni magyar bajnokságon a nőknél Chukwu Hannah, a férfiaknál pedig Farkas Balázs szerzett aranyérmet.

Chukwu Hannah negyedik, míg Farkas ötödik alkalommal lett magyar bajnok. Mindkettőjük edzője, Farkas János elmondta, ez a verseny jól illeszkedett a Világjátékokra való felkészülési programjukba.

„Mindketten idegenlégiósként is szerepelnek a francia bajnokságban, így Birmingham előtt lesz egy rájátszásuk, és Balázsra még egy 10 ezer dolláros torna is vár. Azt követően pedig - remélhetőleg jó formában – érkeznek meg a Világjátékokra.” – nyilatkozta Farkas János.

A versenyzőket Krajcsák Márk, a hazai szövetség alelnöke kíséri el az egyesült államokbeli Birminghambe, ahol a magyar csapat tagja lesz még ebben a sportágban az erdélyi Szász Kincső is.

A Világjátékokat július 7. és 17. között rendezik meg. 

0 Tovább

Fallabda – Sporttörténelmi vb után, Világjátékok előtt

Farkas Balázs Világjátékokra készül. A magyar fallabdás a birminghami játékok előtt azonban pályára lépett a közelmúltban az egyéni világbajnokságon Kairóban. A sorsolás nem kedvezett neki, hiszen a többszörös világbajnok egyiptomi Mohamed El Shorbagy-t kapta az első mérkőzésen.

Üvegpályán, az egyik legnagyobb sztár ellen lépett pályára a magyar bajnok, így nem csoda, hogy már a meccs elején 150 körül volt a pulzusa. A vége 3-0 lett oda.

Farkas több pozitív visszajelzést kapott, de nem sokat pihenhetett, hiszen Katarban egy 20 ezer dolláros tornán vesz részt, majd következik egy franciaországi rájátszás, végül egy Brit Virgin-szigeteken megrendezendő tornával fordul rá a négyévente megrendezendő Világjátékokra. Az egyesült államokbeli Birminghamben sorra kerülő seregszemlét júliusban rendezik meg. 

0 Tovább

Fallabda – Döntőbe, és ezzel elitkörbe jutott a magyar válogatott az Eb-n

Története során másodszor bejutott az Európa-bajnoki elitkörbe a magyar férfi fallabda-válogatott.

Az Eindhovenben zajló divízió II-es Eb-n a nemzeti csapat döntőbe jutott, ezzel eldőlt, hogy bejutott a Divízió I-be – adta hírül a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség.

A Farkas Balázs, Püski Lénárd, Simon Dániel, Kamocsai Bendegúz, Takács Benedek alkotta csapat előbb továbbjutott a csoportjából, majd a negyeddöntőben a portugálokat győzte le 4-0-ra, az elődöntőben pedig Belgiumon jutott túl 3-0-lal. A kontinensbajnokság döntőjében Svájc lesz az ellenfél. Korábban 2018-ban harcolták ki a magyarok a feljutást. Érdekesség, hogy akkor és most is részese volt a sikernek Krajcsák Márk és Farkas Balázs. Krajcsák ’18-ban szövetségi kapitányként játszott is. A szövetség alelnöke ezúttal a kapitányi teendőket látta el.

„Fantasztikus eredménysorozatot produkálnak legjobbjaink. Nem rég ugyancsak Eindhovenben Chukwu Hannah az U19-es Eb-n ezüstérmet szerzett, most pedig az alaposan megfiatalított válogatott elitkörbe jutott” – értékelt Országh Péter, a hazai szövetség főtitkára.

0 Tovább

Fallabda – A kapitány szerint mindenkinek hitet adhat az utánpótlás Eb

A fiatal fallabdázók bebizonyították: érdemes dolgozni a sikerekért – hangsúlyozta Kohlrusz Balázs junior szövetségi kapitány.

A magyar utánpótlás-válogatott a közelmúltban lépett pályára az eindhoveni kontinensbajnokságon, ahol Chukwu Hannah az U19-eseknél Eb-ezüstöt nyert, a csapat pedig a 12. helyen végzett.

„Elégedett vagyok az utánpótlás-válogatott eredményeivel, illetve hozzáállásával. Úgy gondolom: ezúttal is kiderült, hogy érdemes minél több dolgot megtenni a sikerért. Életre szóló sikerekkel gazdagodtak a fiatalok, Chukwu Hannah pedig sporttörténelmet írt. Nagyon büszke vagyok mindenkire” – tette hozzá Kohlrusz Balázs.

0 Tovább

Fallabda - Chukwu Hannah U19-es Eb-ezüstérmes lett

Fantasztikus magyar fallabdás siker Eindhovenben. Chukwu Hannah ezüstérmet szerzett az U19-es Európa-bajnokságon.

A tatabányai Squashberek játékosa a cseh Karolina Sramkovát búcsúztatta a kontinensbajnokság 3. körében. A folytatásban a francia Kara Lincou következett, innen a magyar fallabdázó négy játszmás siker után jutott a negyeddöntőbe, ahol a spanyol Noa Romero ellen lépett pályára. A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség információi szerint a magyar bajnok Chukwu Hannah négy játszmás siker után jutott az elődöntőbe, ahol az angol Asia Harrist ütötte ki. A döntőben egy újabb angol következett. Katie Malliff pedig végül 3-0-lal megszerezte az Eb-aranyat, míg Chukwu Hannah felállhatott a dobogó 2. fokára.

Chukwu Hannah az utóbbi hónapokban nagyot küzdött. Beverekedte magát a világranglista TOP 100-ba. Az U19-es Eb idején a 90. helyen állt. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum