Továbbra is folyamatosan érkeznek a nevezések a Kihívás Napjára. Magyarország legnagyobb lakossági- és szabadidősport rendezvénye idén május 23-án lesz a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében. Országszerte várhatóan 50 millió percet fognak sportolni a mozogni vágyók.

Idén a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet is részt vesz a Kihívás Napi programokon. A fogvatartottak Magyarország határvonalát (2242 km) szeretnék képzeletben körbe tekerni, kilométer számlálóval felszerelt szobakerékpárokon. A programban segítségükre lesz Katus Tamás hatszoros aerobic világbajnok, a Magyar Olimpiai Bizottság szabadidősportért felelős tagozatának tagja.

A „szobabiciklizés” célja, hogy felhívja a figyelmet a testmozgás fontosságára, valamint, hogy népszerűsítsék a kerékpáros közlekedést. A nap folyamán asztalitenisz, szkander és fekvenyomó-versenyt is rendeznek a Magyar Szkander Szövetség, illetve a Magyar Erőemelő Szövetség közreműködésével. A délelőtt közel 150 fogvatartott fog Schobert Norbert és Rrubint Réka átmozgató update tornájára mozogni – tudta meg a Magyar Szabadidősport Szövetség Leidinger Árpád bv. őrnagytól, az intézet sportbizottságának elnökétől.