Szényi Péter is ott lesz a hétvégi női sportfesztiválon. A Boczkó Gáborral, Imre Gézával, Rédli Andrással csapatban párbajtőr világbajnoki aranyat nyerő magyar vívó az élsport mellett is rendszeresen sportol kikapcsolódásként, ezért tisztában van a szabadidősport és a tömegsport fontosságával.

A víváson kívül általában a barátaimmal focizni szoktunk, de minden kikapcsolódásként szolgáló mozgás érdekel. Ezért is örülök annak, hogy Magyarországon egyre több olyan esemény van, amelyen bárki elindulhat” – nyilatkozta a Magyar Szabadidősport Szövetség Sajtóosztályának Szényi, aki vasárnap kora délután lesz ott a Coca-Cola Testébresztő Női Mozgásfesztiválon. A mindenki számára ingyenes sportrendezvényt Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár nyitja meg.

A Kopaszi gáton szeptember 8-án ott lesz még többek között Szabó Szilvia kajak világbajnok, Kozmann György olimpiai bronzérmes kenus, Zubor Attila úszó, Székely Lilla búvárúszó és Marosi Ádám öttusázó is. A testébresztőn közel 100 sportágat és mozgásformát lehet kipróbálni.

A Magyar Szabadidősport Szövetség az idősebbekre is gondolt, ezért ugyancsak a Kopaszi-gáton egy nappal később, a szépkorúaké a terep. Számukra közel 50 sportágat kínálnak a szervezők, emellett előadások, egészségügyi szűrések lesznek.

Bővebb információk és tudnivalók a sportfesztiválokkal kapcsolatban itt olvashatók: http://www.masport.hu