Gőzerővel készülnek a vitorlázó műrepülők a Világjátékokra. A júliusi világversenyen a magyar színeket Tóth Ferenc és Szilágyi János képviseli. Tóth Ferenc háromszoros világbajnok, Szilágyi János pedig a legutóbbi világbajnokságon egyéniben ezüstérmes, csapatban pedig aranyérmes lett.

 

A sportembereket edzés közben látogatta meg Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára és Vízaknai Erzsébet a Magyar Repülő Szövetség főtitkára. A matkópusztai repülőtéren ott volt Gurály Béla, a magyar válogatott keret edzője és Matuz István főpilóta is.

A vitorlázó műrepülésben megrendezett versenyek egy kötelező programból, és több ismeretlen kötelező programból állnak. Előbbiben a kiírás szerinti kötelező elemeken kívül a pilóta is beletesz saját figurát, míg az ismeretlen kötelező programban a verseny előtt 24 órával adják közre a figurák listáját, és azt a levegőben kell bemutatni. A versenyeken 12 tagú nemzetközi zsűri pontozása alapján alakul ki a végső sorrend.

A nyári Világjátékokat a lengyelországi Wroclawban rendezik meg július 20. és 30. között, ahol a tervek szerint 58 magyar sportoló vesz részt 12 sportágban. Azok a sportágak, amelyekben szurkolhatunk a magyaroknak: aerobik, uszonyosúszás, íjászat, ju-jitsu, karate, strandkézilabda, szumó, tájékozódási futás, táncsport, vitorlázó műrepülés, erőemelés és fallabda.