Az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős megvédte címét a latintáncok magyar bajnokságán. A budapesti versenyen Silvestriék mögött egy másik olasz-magyar duó végzett másodikként, Stefano Vidoni és Tóth Orsolya – akárcsak tavaly – ezüstérmes lett.

A dobogó legalsó fokán egy új páros végzett: a pontozók Nagymihály Balázst és Szalai Ágnest látták a harmadik legjobbnak. A hatos fináléban táncolt még Kovács László és Kelemen Erika, Köcse György és Molnár Andrea, valamint Süttő Roland és Tombácz Anikó.

Az ifi standard magyar bajnokságon Hegyes Bertalan János és Kis Violetta, a junior standard mezőnyben pedig Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka győzött.

 A latin bajnokság döntőjének végeredménye:

1. Andrea Silvestri, Váradi Martina

2. Stefano Vidoni, Tóth Orsolya

3. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes

4. Kovács László, Kelemen Erika

5. Köcse György, Molnár Andrea

6. Süttő Roland, Tombácz Anikó

Szombaton a kétszeres Világjátékok-résztvevő új partnerrel ismét megnyerte a standardtáncok magyar bajnokságát.

László Csaba a 13. felnőtt magyar bajnoki aranyát gyűjtötte be standardtáncokban. A László Csaba, Páli Viktória duó mögött a budapesti versenyen Szepesi József és Farkas Bettina lett ezüstérmes, megelőzve a Zsom Olivér, Vozár Boglárka duót.

László Csaba szerint jól sikerült az elmúlt felkészülési időszak. „Ez volt Vikivel a negyedik közös versenyünk, jól haladunk. Sok pozitív visszajelzést kaptunk itthon is és külföldön is. Áprilisra kell a lehető legjobb formánkat mutatnunk. Akkor rendezik az Eb-t, célunk, hogy a kontinensbajnokságon és a világbajnokságon is jól szerepeljünk, valamint a 2013-as Világjátékokra megszerezzük az indulási jogot” – nyilatkozta a magyar táncsport ikonja.

Az ifi latin bajnokságon az újdonsült felnőtt tíztánc magyar bajnokok nyertek. Hegyes Bertalan János és Kis Violetta mögött Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna lett az ezüstérmes, Hetei Máté és Jolobceastai Alexandra pedig a bronzérmet vihette haza.

Junior II-ben – ugyancsak latinról van szó - Hatházi Ádám és Stefanic Nika szerzett magyar bajnoki címet.

A 26 párost felvonultató magyar bajnokság döntőjének végeredménye:

1. László Csaba, Páli Viktória

2. Szepesi József, Farkas Bettina

3. Zsom Olivér, Vozár Boglárka

4. Budai Attila, Barna Lilla

5. Balogh Csongor, Szabó Anita

6. Balázs Zsombor, Youssef Adelina Stephanie