Görögországban folytatta menetelését az őszi budapesti kick-box vb legeredményesebb versenyzője, Veres Roland. A sportágában a tavalyi év legjobb hazai férfi versenyzőjének választott fiatalember két – szintén világbajnok – társával együtt a 14 ország több mint 1200 versenyzőjét felvonultató Athen's Challenge elnevezésű rangos megmérettetésen is remekelt.

 



A november óta négyszeres világbajnok tizenéves klasszis feltett szándéka, hogy idén az összes nagy nemzetközi tornán megnyerje saját súlycsoportját. Emellett szeretné megismételni tavalyi teljesítményét, hogy a jelentős európai kick-box tornákon az összes versenyző közül ő gyűjtse a legtöbb pontot.

A csepeli Halker-Király Team tehetsége a görög fővárosban sem okozott csalódást, első lett a súlycsoportjában, majd harcba szállt a súlycsoport nélküli, abszolút kategória trófeájáért, amelyet szintén sikerült elhódítania. Ugyanott bátyja, a Budapesten duplázó Veres Richárd szerezte meg a bronzérmet.
 

A vb-n csapatban aranyérmes Nagy Henrietta Athénban a második helyen végzett a nők +70 kg-os súlycsoportjában, míg a Veres fivérek két olasz és egy belga sportoló társaságában harmadikak lettek a férfi csapatok versengésében.

A háromfős magyar különítmény így két arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárt az Athen’s Challenge-en.