Több száz szkanderes küzdött Baján

 

A sportág hazai történetének a legsikeresebb nemzeti bajnokságát rendezték meg Baján, ahol az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra készülő válogatott kerettagok jó formában versenyeztek. A Magyar Szkander Szövetég tájékoztatása szerint a nemzeti bajnokságon részt vett Mircea Simionescu-Simicel, a Szkander Világszövetség és az Európai Szkander Szövetség főtitkára is, aki a fővárosba is ellátogatott, és megtekintette a vb-helyszínt.

 

A válogatott keretből mindkét kézzel első helyezett lett – többek között – Ivánfi Brigitta, és Barzsó Alex is.

„Barzsó Henriettán és Barzsó Alexen kívül a stabil válogatott kerettagok hozták a tőlük elvárt eredményeket, így jól teljesített a nemzeti bajnokságon Ivánfi Brigitta, Kovács Péter és Somogyi Dávid is” – összegzett Rausch Tamás, a Magyar Szkander Szövetség főtitkára.

Csabai Attila, a hazai szövetség elnöke hozzáfűzte, a nemzeti bajnokság kapcsán a nemzetközi szövetség szemlét tartott Budapesten, a világbajnokság helyszínén.

„Mircea Simionescu-Simicel, a Szkander Világszövetség és az Európai Szkander Szövetség főtitkára ellátogatott a vb-helyszínre, valamint a szállodákat is megtekintette. A vb-előkészületekkel jól állunk, és azon dolgozunk, hogy szeptemberre minden a helyén legyen.” – mondta Csabai Attila, aki egyben a Szkander Világszövetség és az Európai Szkander Szövetség alelnöke is.

A magyar szkander-válogatott tagjai legközelebb a sportág idei Európa-bajnokságán vesznek részt. A kontinensbajnokságnak a lengyelországi Katowice ad otthont május 13. és 21. között.