Dr. Gémesi Györgyöt választotta ismét elnöknek a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ). A szervezet közgyűlése a budapesti Magyar Sport Házában megtartott eseményen egyhangú nyílt szavazással voksolt Gémesi újraválasztása mellett.


Gémesi 2009 februárjában lett a Nemzeti Sportszövetség elnöke. A sportvezető irányításával az NSSZ több együttműködési megállapodást kötött a magyar sport egyes szervezeteivel.
A tisztújító közgyűlésen a tagság újraválasztotta az alelnököket és az elnökségi tagokat is, így továbbra is dr. Mészáros János az NSSZ általános alelnöke, dr. Berényi János (olimpiai szekció) és dr. Leyrer Richárd (nem olimpiai szekció) a két alelnök. Az elnökségben Bányász Árpád, dr. Bathó Ferenc, Ferjáncz Attila, Gáspár Tamás, dr. Kokas Péter, dr. Martin György, dr. Martos Éva, Nyíri Iván, Somkuti Annamária és Vaskuti István kapott helyet.


Gémesi György az újraválasztását követően elmondta, hogy csak akkor tud a magyar sport eredményes lenni, ha az egyes területek összefognak tettekben is. "Mindenkinek van feladata ezen a területen, sok munka vár ránk, de csak egységre törekedve lesznek eredmények. A Magyar Olimpiai Bizottság megüresedett alelnöki posztjára ezért is jelöltettem magam, és ha megkapom a bizalmat, remélem, hogy azt a szemléletet, amely az NSSZ integrációs folyamatának kialakításakor folyamatosan vezérelt, a MOB-ban is kamatoztatni tudom" - mondta az NSSZ elnöke, aki kitért a 2017-es magyarországi Világjátékok rendezésének fontosságára is.

Az olimpián kívüli sportágak négyévente megrendezendő hat év múlva esedékes világversenyére már kiírták a pályázatot. Magyarország Budapest és Gödöllő helyszínekkel adna otthont a rangos sporteseménynek.

Vörös Nándor fotói a közgyűlésről:

 

 

Gémesi György

 

Csötönyi Sándor

Egyeztetés

Magyar Zoltán

Mészáros János, Berényi János és Leyrer Richárd

Kokas Péter, Vaskuti István és Schmidt Gábor