Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megválasztották a MOB nem olimpiai sportágainak elnökségét

Csütörtökön megválasztották a Magyar Olimpiai Bizottság nem olimpiai sportágak szakmai tagozatának elnökségét.

Az már korábban eldőlt, hogy a testületben az elnöki teendőket dr. Leyrer Richárd látja el, aki a MOB egyik alelnöke, és a Magyar Kick Boksz Szövetség elnöke is egyben. Az olimpián kívüli sportágak elnökségének alelnöki tisztét dr. Mészáros János (Magyar Karate Szövetség elnöke) tölti be.

A grémium tagjaivá Képes Gábort, Magyar Fallabda (Squash) Szövetség főtitkárát, Ujhelyi Sándort, a Magyar Országos Minigolf Szakszövetség elnökét és Vereczkey Lajost, Magyar Darts Szövetség főtitkárát választották.

0 Tovább

Leyrer Richárd a sportágak NOB-elismeréséért dolgozik

Magyar sportdiplomáciai siker Londonban. Dr. Leyrer Richárd, a magyar Kick-Box Szövetség elnöke, aki egyben a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) alelnöke is, megtisztelő feladatot kapott a Sportaccordnál.


A Nemzetközi Sportszövetségek Szervezeténél Leyrer mostantól azt a munkabizottságot vezeti, amely azon dolgozik, hogy bővítse a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által elismert sportágak körét – derült ki a Sportaccord londoni közgyűlésén.

„Örömmel kezdem meg ezt a munkát. Az olimpián kívüli sportágaknak nagyon fontos, hogy a NOB elismerje őket, ezért fog ez a bizottság az irányításommal dolgozni” – mondta Leyrer Richárd, aki beszámolt arról is, hogy a Nemzetközi Kick-Box Szövetség (WAKO) megerősítette pozícióját a Sportaccordon belül.

„A WAKO norvég főtitkárát, Espen Lundot delegáltuk a Nemzetközi Sportszövetségek Szervezetének elnökségébe, akit meg is választottak” – tette hozzá a sportvezető.

2 Tovább

Sportpolitika - Gémesi maradt az NSSZ elnöke

Dr. Gémesi Györgyöt választotta ismét elnöknek a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ). A szervezet közgyűlése a budapesti Magyar Sport Házában megtartott eseményen egyhangú nyílt szavazással voksolt Gémesi újraválasztása mellett.


Gémesi 2009 februárjában lett a Nemzeti Sportszövetség elnöke. A sportvezető irányításával az NSSZ több együttműködési megállapodást kötött a magyar sport egyes szervezeteivel.
A tisztújító közgyűlésen a tagság újraválasztotta az alelnököket és az elnökségi tagokat is, így továbbra is dr. Mészáros János az NSSZ általános alelnöke, dr. Berényi János (olimpiai szekció) és dr. Leyrer Richárd (nem olimpiai szekció) a két alelnök. Az elnökségben Bányász Árpád, dr. Bathó Ferenc, Ferjáncz Attila, Gáspár Tamás, dr. Kokas Péter, dr. Martin György, dr. Martos Éva, Nyíri Iván, Somkuti Annamária és Vaskuti István kapott helyet.


Gémesi György az újraválasztását követően elmondta, hogy csak akkor tud a magyar sport eredményes lenni, ha az egyes területek összefognak tettekben is. "Mindenkinek van feladata ezen a területen, sok munka vár ránk, de csak egységre törekedve lesznek eredmények. A Magyar Olimpiai Bizottság megüresedett alelnöki posztjára ezért is jelöltettem magam, és ha megkapom a bizalmat, remélem, hogy azt a szemléletet, amely az NSSZ integrációs folyamatának kialakításakor folyamatosan vezérelt, a MOB-ban is kamatoztatni tudom" - mondta az NSSZ elnöke, aki kitért a 2017-es magyarországi Világjátékok rendezésének fontosságára is.

Az olimpián kívüli sportágak négyévente megrendezendő hat év múlva esedékes világversenyére már kiírták a pályázatot. Magyarország Budapest és Gödöllő helyszínekkel adna otthont a rangos sporteseménynek.

Vörös Nándor fotói a közgyűlésről:

 

 

Gémesi György

 

Csötönyi Sándor

Egyeztetés

Magyar Zoltán

Mészáros János, Berényi János és Leyrer Richárd

Kokas Péter, Vaskuti István és Schmidt Gábor

0 Tovább

Sportos EU-s konferencia

Brüsszelben megtartották a „Creating a Level Playing Field” elnevezésű EU-s projekt nyitókonferenciáját, amely a társadalmi befogadás a sportban és a sporton keresztül kérdéskörét taglalja.

Az Európai Olimpiai Bizottságok Brüsszeli Sportirodájában lezajlott kétnapos eseményen Magyarországról Dóczi Tamás (Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar) és Szántó Éva (Nemzeti Sportszövetség) vett részt.

A projekt során az európai legjobb gyakorlatok feltérképezése és ezek megosztása a cél. Számos európai országban a bevándorló kissebségek kérdéskörét vizsgálják meg a szakemberek, a felzárkóztatás és a társadalmi befogadás egyik legjobb eszköze pedig a sport. Magyarországon elsősorban az EU-s elnökség egyik prioritásaként megjelölt romaintegrációra helyeződik a hangsúly.

A kiegyenlített játéktér koordinációját az Európai Nem-kormányzati Sportszervezetek Szövetsége (ENGSO) végzi, magyarországi partnere pedig a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum