Az agráriumban dolgozók esetében is elengedhetetlen a jó fizikai állapot. Ezért fontos, hogy ebben a szektorban is időről időre felhívják a figyelmet a mozgás fontosságára. Ezt a szerepet tölti be a Tatai Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvége, amelyet idén immár hetedik alkalommal rendeznek meg szeptember 11-én.

Az eseményen részt vesz dr. Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára is. „A sportolási lehetőségek közül én a labdarúgást választottam, így az Agrár SE színeiben pályára lépek Tatán. Ez a rendezvény is bizonyítja, hogy az agráriumban dolgozók is szeretnek sportolni. Az eseménynek többéves hagyományai vannak, hiszen hetedik alkalommal bonyolítják le, és nagyon jó kezdeményezésnek tartom, mivel itt mindenki találhat magának tetsző sportágat.” – mondta az államtitkár.

A sportnap az utóbbi években komoly rangot vívott ki magának, hiszen több korosztály képviselteti magát Tatán, és rendszerint több százan neveznek az eseményre. A szervezők célja az volt a hagyományteremtő rendezvény megálmodásakor, hogy legyen egy nap, amikor az állatorvosok, az agrármérnökök, a szőlészek, borászok, a kertészmérnökök, az erdőmérnökök és vadászok, akik nap, mint nap együtt dolgoznak az agráriumban egy minisztérium irányítása alatt, együtt sportolhassanak.

Az VII. Országos Állatorvos-Agrár Sportnap és Családi Hétvégén asztaliteniszben, fogathajtásban, futásban, kispályás labdarúgásban, parkröplabdában, sárkányhajóban streetballban és teniszben mérhetik össze a tudásukat az indulók.

A rendezvénynek idén két fővédnöke van. Elvállalta a felkérést dr. Nagy István agrárminiszter, valamint ugyancsak fővédnök lesz dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora.

 

Védnökök:

Dr. Bognár Lajos, országos főállatorvos

Dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke

Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, kétszeres olimpiai bajnok tornász, állatorvos

Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora

Győrffy Balázs, országos elnök, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Czene Attila olimpiai bajnok úszó, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke

Michl József, Tata város polgármestere