A köztársasági elnök is fogadta a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) szemlebizottságát. A delegáció azért érkezett Magyarországra, hogy személyes benyomásokat szerezzen, miután Budapest és Gödöllő közösen pályázott az olimpián kívüli sportágak közös versenyének 2017-es megrendezésére.



Dr. Schmitt Pál szerdán délelőtt fogadta Ron Froehlichet, az IWGA elnökét és Joachim Gossow-t, a szervezet ügyvezető igazgatóját, akiket Dr. Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke és Dr. Szeneczey Balázs, a főpolgármester kabinetfőnöke kísért el a Sándor-palotába. A megbeszélésen részt vett Dr. Aján Tamás, az IWGA alelnöke is. A köztársasági elnök támogatásáról biztosította a magyar pályázatot.

- Nagyon örülünk, hogy elnök úr melléállt a Világjátékok kandidálásának – mondta a találkozó után Dr. Gémesi György, a pályázatot összefogó Nemzeti Sportszövetség elnöke. – Ennek az az üzenete, hogy Magyarországon valóban teljes körű összefogás jött létre annak érdekében, hogy egy, hazánkban eddig még soha nem látott méretű sporteseménynek adjunk otthont.

- Nagy jelentőséget tulajdonítok a találkozónak, és örülök, hogy egy régi sportbaráttal cserélhettem eszmét – hangsúlyozta Ron Froehlich. – Örülök, mindenki támogatja a Világjátékok megrendezését. Az elkövetkezendő két napban ellátogatunk a sportlétesítményekbe, a szállodákba és számos prezentációt hallgatunk meg a magyar tervekről, ezeket is kíváncsian várom – tette hozzá az IWGA elnöke.



Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat
Fotók: Vörös Nándor