A magyar válogatott az összes korosztályt beleszámítva öt éremmel térhetett haza a Varsóban megrendezett grappling-világbajnokságról.

A Magyar Grappling Szövetség információi szerint Tóth Zoltán a felnőttek között gi szabályrendszerben harmadikként zárt 71 kilogrammban. Tóth Boglárka az U20-as női no gi 71 kg-os kategóriában lett első, Nagy Lőrinc pedig két bronzérmet is szerzett, miután az U20-as férfi no gi és gi kategóriákban is harmadikként zárt. Az ötödik magyar érmet Polyák Szabolcs gyűjtötte be, ő az U17-es korosztály gi küzdelmeiben állhatott dobogóra a 76 kg-os versenyzők mezőnyében.

Az érmeken kívül a magyar versenyzők egy negyedik, tizenegy ötödik és két hatodik helyet is szereztek.

Gi grapplingben a küzdő felek a hagyományos ruházatban (gi-ben) vannak, és maga a ruházat is felhasználható a küzdelem során. A no gi-ben passzos ruházatban vannak a versenyzők, és a ruházat nem használható fel a küzdelemben (a birkózáshoz hasonlóan).

A sportág következő nagy világversenye a Küzdősportok Világjátéka lesz (World Combat Games). A multisport eseménynek Szaúd-Arábia fővárosa, Rijad ad otthont október 20. és 30. között. A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) információi szerint a játékokon a grapplingen kívül további nyolc sportágban lesznek magyarok. Ezeket a szövetség később publikálja.