Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Balzsay le se szállna a kerékpárról

Már javában készül Balzsay Károly a június 15-i Balatonman triatlon versenyre. A korábbi kétszeres profi ökölvívó világbajnok az idő rövidsége miatt úgy döntött, hogy csak a fél ironman teljesítésére vállalkozik: 1,9 kilométert úszik, 90 kilométert kerékpározik és félmaratont fut majd. Egy profi országúti biciklin készül a megmérettetésre, azt mondja, annyira tetszik neki, hogy le sem akart róla szállni.

Immár második alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Balatonman Triatlon Fesztivált, június 15-én várják majd a sportolni vágyókat a gyönyörű üdülővárosban. A klasszikus táv 3,8 kilométer úszást, 180 kilométer kerékpározást és 42,2 kilométer futást jelent. Balzsay Károly is részt vesz, fél ironmant teljesít. Profi országúti kerékpárját annyira megkedvelte, hogy a kipróbáláskor azonnal letekert vele 25 kilométert, elmondása szerint abba sem akarta hagyni a biciklizést.

 

Balzsay Károly már túl van első félmaratonján. Április 14-én, szintén Balatonfüreden teljesítette a távot a Maratonman-sorozat első állomásán. „Ugyan korábban az edzőtáborokban, vagy egy-egy profi meccsre készülve már futottam ennyit egyszerre, de hivatalosan ez volt az első félmaratonom” - mondta a sportember a befutónál. Elárulta azt is, hogy végig óriási volt a hangulat, és hogy kellemes tempóban, mosolyogva futott. Nagyon fontosnak tartja az ilyen rendezvényeket, mert kedvet hoznak a sportoláshoz.

 

Prémium kategóriás versenysorozatról van szó, így mindenből a legjobbat szeretnék nyújtani a sportolni vágyóknak. „Profi versenyre számíthatnak a résztvevők, festői környezetben. Ezen kívül széleskörű sportszakmai expo és szabadidős, családi programok várnak mindenkire” - mondja Zelcsényi Miklós főszervező. Az is a célok között szerepel, hogy az emberek megtapasztalják: a triatlon nem csupán a szuperatléták sportja. Megfelelő felkészüléssel bárki lehet Ironman, de nem is a táv a fontos igazán a főszervező szerint, hiszen mindenki fantasztikus élményeket élhet át, függetlenül attól, hogy mennyit teljesített.

A triatlon fesztivál egyik csúcspontja a „Fáklyás Futam” elnevezésű verseny lesz. Sötétedés után a nevezők itt egy fáklyákkal kivilágított pályán futhatnak együtt az ország legjobb ironman versenyzőivel.

 

 

0 Tovább

Metallica: Amerikai himnusz

Metallicás különítmény játszotta a himnuszt a San Fransisco Giants - Los Angeles Dodgers baseballmérkőzés előtt. James Hetfield és Kirk Hammett a Giants mezében pengetett a pályán.

0 Tovább

PMFC – jön a toborzó!

 A PMFC labdarúgócsapata május 15-én, szerdán toborzót tart.

A nemzetisport.hu információi szerint a szakemberek a toborzóra 1999. január 1. és 2001. december 31. között született lányok és 1997. január 1. és 1999. december 31. között született fiúk jelentkezését várják május 15-én 15.30-kor a PMFC labdarúgó-akadémia edzőközpontjában (7633 Pécs, Gyöngyvirág utca, Kovácstelep).

Az érdeklődő gyermekek és szüleik az akademia@pmfc.hu e-mail címen jelentkezhetnek.

0 Tovább

Nem leszünk mozgáshiányosak az EFOTT-on…

Az idei EFOTT sem szenved majd hiányt zúzós zenekarokban. Az önfeledt hangulatért és a kemény bulis tombolásért június 25-30. között Zánkán többek között olyan zenekarok felelnek, mint a Junkies, a Road, a Subscribe, és az Ivan & the Parazol.

A Road 2004-ben, Nem kell más című albumával robbant be a köztudatba, azóta pedig sorra gyűjti be az elismeréseket. Idén márciusban már ötödik lemezük sikerének örülhetnek, amely rövid idő alatt aranylemez lett. A Tegyük fel… című album lemezbemutató turnéja már elindult, állomásai közül pedig természetesen az idén Zánkán, erdős-ligetes partszakaszon tartott magyar fesztivál sem hiányozhat.

A punk rock vonalat a Junkies képviseli majd. A zenekar 1994-es megalakulása óta tíz albumot tudhat maga mögött és 2008-ban az érettségi tételek sorába is bevonult. Az egyik győri iskolában ugyanis a Junkies és a Tankcsapda egy-egy dalának elemzése és összehasonlítása volt a szerencséskezű érettségizők feladata.

Az alternatív metál zenét játszó Subscribe is ellátogat a Balaton partjára. Az 1999-ben alakult zenekar itthon és külföldön egyaránt nagy népszerűségnek örvend. 2008-ban, nemcsak a rajongók, de a szakma is kifejezték véleményüket a zenekarral kapcsolatban: a banda Stuck Progress To Moon című albuma Fonogram-díjat nyert modern rock kategóriában.

Az Ivan & The Parazol három éve robbant be a köztudatba, ugyanakkor harmadik alkalommal léphet az EFOTT színpadára is. A srácok mindig nosztalgikus örömmel gondolnak a 2011-es EFOTT-fellépésükre, hiszen frissen alakult zenekarként az elsők között érkezett a több évtizedes múltú magyar kulturális fesztivál szervezőinek felkérése: „Hatalmas megtiszteltetés volt akkor Szolnokon játszani! Azóta minden évben egyre jobban érezzük magunkat, és ez egyértelműen a lelkes közönségnek köszönhető”– mondja a zenekar énekese, Vitáris Iván.

Ivánék nemrég tértek haza Amerikából és máris teljes gőzzel készülnek Balaton parti fellépésükre. A zenekar frontembere ma is nevetve emlegeti a tavalyi EFOTT-os élményüket, amikor sikerült megidézniük egy romantikusan tomboló vihart: „Láttuk, hogy közelednek a viharfelhők és csak a hecc kedvéért elkezdtük játszani a The Doors „Riders on the storm” című számát. Erre mikor vége lett a koncertnek, leszakadt az ég. Érdekes volt onnan nézni a futkározó közönséget, akiket láthatólag felszabadított a kánikula után érkező eső.”

Tombolásra fel, az EFOTT-ra érkezik majd a Tankcsapda, az Alvin és a Mókusok, a Zorall és a Depresszió is, így fergeteges bulikban az idei fesztiválozó sem szenved hiányt.

0 Tovább

Táncsport - Lászlóék dobogóra álltak Ungváron

Bronzérmet szerzett a Világjátékok-résztvevő magyar páros. László Csaba és Páli Viktória Ungváron lett harmadik a Standardtáncok World Open versenyén.

Az ukrajnai versenyen a magyar bajnoki duót csak egy ukrán és egy orosz páros tudta megelőzni a döntőben. „Remek felkészülési állomás volt ez nekünk. Most fejeztünk be egy olaszországi edzőtábort. Igyekszünk mindent tökéletesíteni az év versenyére, a kolumbiai Világjátékokra. A júliusi nem olimpiai sportágak versenyéig több nemzetközi megmérettetésen is részt vennénk, és egy újabb olaszországi edzőtábort is beterveztünk” – mondta Páli Viktória.

Táncsportban a László Csaba, Páli Viktória kettős az egyedüli magyar páros, amely kvalifikálta magát a Caliban megrendezendő Világjátékokra. A duó férfi tagja rutinos Világjátékok-résztvevőnek számít, hiszen különböző partnerekkel, 2005-ben és 2009-ben is parkettre lépett a nem olimpiai sportágak legnagyobb viadalán.

A kolumbiai játékokon jelen állás szerint egy 50 fős magyar csapat vesz részt, a versenyek július 25-én kezdődnek.

Fotó: Szilver.hu

0 Tovább

Tekesport - Áder János lesz a zalaegerszegi világbajnokság fővédnöke

A Magyar Tekeszövetség bejelentette: Áder János lesz a hazai csapat-világbajnokság fővédnöke. A sportág legnagyobb 2013-as eseményét május 15-25. között rendezik meg Zalaegerszegen.

Áder János

„Egy nemzetközi verseny megrendezése minden esetben kihívás, de nagy öröm is. Megtisztelő, hogy az egyik legeredményesebb sportágunk ezt az örömet meg kívánja osztani velem. A rendezvény lebonyolításához sok sikert, lelkes szurkolókat és kiváló szereplést kívánok” – nyilatkozta Áder János köztársasági elnök.

London 2012 - Áder János magyar szurkolók gyűrűjében

A kiváló szereplésre jó esélye van a válogatottjainknak, hiszen egyre jobb formában vannak, és nagyon várják már a világbajnokságot. Magyarország utoljára 1988-ban rendezett csapat-világbajnokságot, így érthető a várakozás.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy Áder János köztársasági elnök úr elvállalta a fővédnökséget. Igyekszünk minél jobb eredményekkel zárni majd a vb-t. Egyre több a tennivaló, de ez így van rendjén.” – mondta Dávid Veronika, a Magyar Tekeszövetség főtitkára.

 

Fotók: keh.hu

0 Tovább

Nélkülük nincs EFOTT

Ősfesztiválozó zenekarok, akik az EFOTT-tal párhuzamosan nőttek nagyra, s akik nélkül az idei, zánkai buli is elképzelhetetlen lenne. Június 25-30. között a húrok közé csap többek között a Beatrice, a Quimby, Kowalsky-ék és az Anima Sound System. A balatoni, erdős-ligetes helyszín nem csak az EFOTT közönségének, de a zenészeknek is vonzó. Erről Lukács Laci, a Tankcsapda frontembere mesélt a fesztivál hivatalos honlapjának.

A Beatrice épp most ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját, de Nagy Feró és csapata fáradhatatlan. Továbbra is nagysikerű koncertekkel örvendeztetik meg a Ricse-rajongókat, és az EFOTT-ról sem hiányozhatnak. Érdemes lesz a babos kendőket újra előkészíteni!

A Tankcsapda népszerűsége is hosszú évek óta töretlen. A zenekar most kezdi meg Rockmafia elnevezésű turnéját, és június 29-én, szombaton Zánkán is dübörög majd a Rock ’n’ roll. Az EFOTT-os Tankcsapda bulik mindig hihetetlen tömeget mozgatnak meg, amelyre Lukács Laci is szívesen emlékszik vissza.

„Az EFOTT a mindenféle értelembe vett fékeveszett bulizást jelentette már azokban az években is, amikor még „csak” közönségként voltuk jelen – emlékszik vissza Laci. – Amióta fel is lépünk ezeken a bulikon, ez a dolog csak még inkább pikánssá vált. Konkrét esetet nem mondunk, mert nem csak a nyomdafesték nem tűrné, de a számítógép monitor is elszégyellné magát.”

A Tankcsapda énekese Zánkáról is kellemes emlékeket őriz: ”Több alkalommal volt már szerencsénk Zánkán játszani. Sőt még dalszövegben is „emléket állítottunk” egy nagyon erősre sikerült ottani éjszakának, még ha a Zánka szó nem is hangzik el a Voltam már bajban című, 1994-es szerzeményben.”

Az éppen Erdélyben koncertező Quimby sem maradhat ki az EFOTT-fellépők közül. A fesztiválon a közönség ízelítőt kaphat az új lemezhez készülő dalokból is. A hat fiú a szabadtéri bulik nagy kedvence, idén az EFOTT-on június 27-én lépnek fel.

És a sor ezzel még nem ér véget, visszaigazolt részvevője a bulinak az Anima Sound System, az Alvin és a Mókusok, a Belga, a Pál Utcai Fiúk és Kowalsky meg a Vega.

Elindultak már a találgatások, de a nyitó napi fellépőt, valamint a külföldi nagy meglepetés neveket még nem tették nyilvánossá a szervezők. De az igazi fesztiválozók e nélkül is tudják, a buli garantált!

0 Tovább

Fighters'Run - Pulai és Palkovics is indult

A Békéscsaba melletti Pósteleken rendezték meg a Royal Vodka Fighters' run versenyt, mely jelentős sikert könyvelt el azzal, hogy 2012-höz képest száznál is több nevezés érkezett a Vozár Attila vezette szervező csapathoz. Idén már több mint 800 'harcos' indult a 7 illetve a 14 km-es távon, melyek a helyenként katonai kiképzéssel felérő akadálysorral  kiegészítve erősen megdolgoztatták az indulókat, köztük több egykori kiválóságot.  így a versenyt teljesítők közt volt Pulai Imre olimpiai bajnos kenus, Palkovics Krisztián volt válogatott hokis és Kropkó Péter egykori Ironman.

.A  gondosan megszerkesztett pályán.a versenyzők dolgát különösen megnehezítette a 30 fokos meleg. A legidősebb versenyző: Kláben György  (62 éves) volt.  A 7 km-en győztes Mester Bálint (X2S Haibike Team) tereptriatlonos nem kis  hátrányból szerezte meg az első helyet.  'Amikor a kötélen kellett felmászni, nem tudtam, hogy a másik oldalon majd más lesz a kiképzés, ezért a meglepettségemben egy jó nagyot esten és ezzel fél perc előnyt ajándékoztam az ellenfeleimnek. Ettől kezdve már csak azt kellett elhitetnem magammal, hogy ennek ellenére is győzhetek.'  A tavalyi győztes, a békéscsabai atléta Dobra Viktor most a második helyen érkezett be. 'A várban sajnos elfutottam magam, az idén nagyon hosszúra nyújtott kúszópálya után meg éreztem, hogy beszúrt a levegő.'  A 7 km-en harmadiknak beérkezett etióp Ashenafi Erkolot érhette a legtöbb meglepetés ezen a versenyen. 'Nem igazán voltam felvilágosítva, hogy mi is vár rám. Egy kellemes 7 km-es futásra készültem az erődben. Elképzelhetik, hogy mit éreztem, amikor hirtelen szembe találtam magam az első akadállyál. Persze eszem ágában sem volt visszafordulni. Egyik kaland jött a másik után. Kétszer is elvesztettem a cipőmet a vízes akadályokban. Szerencsére a mocsár közepén azt is megtaláltam, s akkor már csak az áramütést kellett átvészelnem és így telt el ez a félete életem első Fighters Run versenyén.'


Eredmények:

Egyéni 7 km, férfi:

1. Mester Bálint 30:15
2. Dobra Viktor 30:30 
3. Ashenafi Erkolo 32:42
Egyéni 7km, női
1. Pörneczi Kata 42:09
2. Urbán Anett 44:19 
3. Soós Helga 45:21
Csapat 7 km 
1. X2S - Speedcross Team 34:29 
- Oláh Bence 
- Mester Bálint
- Sipiczki Csaba 
- Kovács Zsolt 
2. MH Ludovika 36:01 
- Gangel Marcell
- Kiss Attila 
- Szalai Dániel 
- Kelemen Csanád 
3. TEK Békéscsaba 39:09
 - Asztlos Zoltán
- Virág László 
- Legoza Zsolt 
- Tóth István 
Egyéni 14km, férfi 
1. Tóth Ádám
2. Nagy Gergely 
3. Schmidt Zoltán 

Egyéni 14 km, női 
1. Poór Brigitta 
2. Szentpéteri Diána 
3. Kaló Szilvia 

14 km csapat 
1. BBU Extreme Team
- Stépán Zsolt
- Tóth Viktor
- Nagy György 
- Soltész Tamás 
- Kuncz Gábor
- Farkas László
2. MH 54-es
- Avar András
- Vass Tibor 
- Kolonics Tamás 
- Török Krisztián 
X2S Xterra 
- Tóth Viktor
- Dezső Sándor
- Szabó Tamás 
- Andrási Ferenc 
- Bagyinszki Balázs
0 Tovább

PMFC-MATIAS - A tulajdonos is futott

Egy héttel a budapesti 28. Telekom Vivicitta után Pécsett húztak futócipőt a „városvédők”. Az eseményen a PMFC-MATIAS is képviseltette magát.

 

A baranyai labdarúgóklub menedzsmentjéből többen ott futottak a mezőnyben. A Széchenyi térről rajtoló nagyszabású futóversenyen elindult Matyi Dezső, a PMFC-MATIAS elnök-tulajdonosa és kisfia Bence.

 

A vezetőségből Feleki Attila ügyvezető, Halász Gábor klubigazgató és Győri János operatív menedzser is részt vett az eseményen. Emellett mintegy 50 fiatal futballista és edzőik is lefutották a távot, akik a PMFC-MATIAS utánpótláscsapatait képviselték.

0 Tovább

Újoncok az EFOTT színpadán

A régi nagymotorosokon kívül számos olyan ismert névvel is találkozhatunk majd Zánkán, akik az EFOTT történetében most először állnak színpadra. Az elsőt senki sem felejti el, így garantált, hogy erre a különleges alkalomra mind a fellépők, mind a közönség emlékezni fog. ByeAlex ráadásul nemhogy az EFOTT-on, de egyáltalán nem lépett még fel fesztiválon. Zánkán viszont járt már.

Június 25-én nyitja kapuit az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. Vannak, akik visszatérő vendégei a nagyszabású bulinak, és minden évben örömmel mondanak igent a szervezők felkérésére. Azonban nem maradhatnak ki a szintén nagy népszerűségnek örvendő, de még „EFOTT-szűz” előadók sem. Az Anna & the Barbies már majd’ egy évtizede szórakoztatja a nagyérdeműt, ennek ellenére ezen a fesztiválon mindeddig nem láthattuk őket. Most, hogy alkalmuk lesz Zánkán is megmutatkozni, ígérik, hogy igazi „fesztiválos zúzásra” számíthatunk tőlük.

ByeAlexneve a közelmúltban lett igazán ismert, Kedvesem című dalával lopta be magát a köztudatba, és sokak szívébe. Az extrém megjelenésű srác épp a nagy malmöi megmérettetésre, az Eurovíziós Dalfesztiválra készül, de közben már azon gondolkozik, mivel lepje meg június végén az EFOTT-on bulizóknak.

„Koncertekre szívesen járok, de inkább klubokba vagy stadionokba, fesztiválokra kevésbé. Zánkán idáig egyszer jártam, táborozni, de nem mondhatnám, hogy az jól sült el – kezdi az énekes. – Az EFOTT-ra viszont, igaz egyelőre csak gondolatban, de nagyon készülök. Szeretnék önmagam lenni a színpadon, és miután kedvelem az elektronikus zenét, annak is inkább a dark változatát, valószínűleg ilyen hangszerelésben is hallhatják majd a dalaimat az odalátogatók. Fontos, hogy jól érezzem magam, hogy aztán ez átragadhasson a közönségre is, de azt gondolom, a fesztiválozók igazi cool arcok, nem lesz probléma. Nagy, fesztelen hangulatú bulira készülök!”

És akkor íme még néhány EFOTT-elsőbálozó, az idei fellépők sorából: az alternatív stílusban játszó Odett & the go Girlz!, a punk-rockos The Grenma, de rappel a Deniz, a DSP, ugyanakkor hallgathatunk csajos rockot is a Dorothy-tól. És a nosztalgia kedvéért felcsendül majd a „Viva Las Vegas”, a szintén EFOTT-érintetlen ZZ Top cover bandtől, a ZZ Copy-tól.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum