Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jön a Balatonman!

Folytatódik a Maratonman-sorozat 2013-as szezonja. A „Fáklyás Futam” elnevezésű versenyt a Balatonman Triatlon Fesztivál részeként bonyolítják le, ahol a nevezők egy fáklyákkal kivilágított pályán futhatnak együtt az ország legjobb ironman versenyzőivel. A június 15-én megrendezendő balatonfüredi Balatonman Triatlon Fesztivál már a második lesz, és a tavalyi sikernek köszönhetően idén is minden bizonnyal gyorsan megtelik a rajtzóna. A klasszikus távon 3.8 km úszást, 180 km kerékpározást, és 42.2 km futást kell teljesíteniük az indulóknak.

A 2013-as Maratonman-sorozat első állomása ugyancsak Füreden volt, április 21-én, ahol több távon futhattak a résztvevők.

Prémium kategóriás versenysorozatot bonyolítunk le. Igyekszünk mindenből a legjobbat nyújtani a hétköznapi hősöknek” – kezdte Zelcsényi Miklós főszervező. „A Balatonman nem más, mint egy festői környezetben, profi módon megrendezett verseny. Mindezek mellett széleskörű sportszakmai expo és szabadidős, családi programok várnak mindenkire, aki június 15-én ellátogat Balatonfüredre. Szeretnénk, ha minél többen megtapasztalnák, hogy a triatlon nem csupán a szuperatléták sportja. A megfelelő felkészüléssel bárkiből lehet Ironman, de a rövidebb távok teljesítése vagy a váltóban való részvétel is fantasztikus élményt nyújt” – tette hozzá a sportvezető.

 

0 Tovább

Még több sport az idei EFOTT-on

Balaton, fesztiválcsárda, hangos és akusztikus duplakoncertek, világsztár fellépők, még több sportprogram – néhány kulcsszó az idei EFOTT-hoz. Sajtótájékoztatót tartottak a szervezők, ahol újabb részleteket árultak el a legnagyobb múltú magyar fesztivál idei programkínálatából. Alig két hónap múlva, június 25-én Zánkára költözik a hazai zenészvilág legjava.

Idén a Budapesti Corvinus Egyetem az EFOTT házigazdája, ennek köszönhetően egy gyönyörű helyszínen, az egyetemhez tartozó borászati tangazdaságban tartották a fesztivál sajtótájékoztatóját. A díszlet már a Balatont idézte, az érdeklődők napozóágyakból és felfújt strandfotelekből hallgathatták a Magyar Vista Social Club muzsikáját. Egy játék keretében repültek Dévényi Tibi bácsi pontos labdái, a tűzön pedig bogrács pörkölt rotyogott.

„2013-ban egy csárdát is nyitunk az EFOTT-on, ahol kiváló népi muzsikát hallgathatunk, népdalokat és -táncokat tanulhatunk, no és persze hazai ételeket és jobbnál jobb borokat kóstolhatunk. A programokat a Csík Zenekar Kossuth-díjas brácsása, Kunos Tamás állította össze” – árulta el Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

A sajtótájékoztató moderátora, D. Tóth András a téma apropóján a programfelelős mellett Csík Gabriellát, a Magyar Rádió szerkesztőjét faggatta a népzene térhódításáról:

„Az utóbbi években, köszönhetően kiváló zenészeinknek, hatalmas fordulatot vett ennek a fajta muzsikának a népszerűsége. A rádióban is azt tapasztaljuk, hogy a népzene fúziója a rock, a pop és az elektronikus zenével egy olyan utat nyitott, amely által szélesebb közönséghez eljut ebben a formában. Az akusztikus koncertek pedig az indulás óta nagy népszerűségnek örvendenek” – vezette fel Gabriella az EFOTT másik újdonságát.

A fesztiválon ugyanis idén a Punnany Massif és az Anna and the Barbies ad majd dupla koncertet, ami azt jelenti, hogy a színpados mellett egy csendesebb, intimebb akusztikus verzióban is meghallgathatják őket a fesztiválozók. Kardos-Horváth Janó például három év szünet után itt tér majd vissza a Kaukázussal a nagyközönség elé, Kafkaz nevű formációjával pedig szintén egy csendes-ülős koncertet is ad:

„Én nagyon szeretem ezeket az akusztikus koncerteket, teljesen más a hangulata, mint amikor nagyszínpadon játszunk. Sokkal közelibb a közönség, meghittebb az egész, és csókolózó párokat is gyakrabban látni” – avatott be a részletekbe Janó.

A sajtótájékoztatón kiderült továbbá, hogy a fesztivál fő pénzügyi partnere, a Budapest Bank egyedülálló tehetségkutató versenyt indít főiskolai és egyetemi zenekarok számára. A május 6-án induló Play Stage nevet viselő pályázat keretében a tíz legtöbb szavazatot begyűjtő együttes fellépési lehetőséget kap a fesztiválon, a győztes csapat pedig egyenesen a nagyszínpadról mutatkozhat be a közönségnek.

A hazai együttesek legjava mellett természetesen idén is lesznek világsztárok, a nagy durranás ezúttal a Faithless Live PA & DJ set, de Zánkára jön a N.O.H.A, Deniz Koyu és a Kosheen DJs is.

0 Tovább

Meghosszabbodott a nevezési határidő 2013-as Kihívás Napjára!

A Magyar Szabadidősport Szövetség, a települési önkormányzatok kérését figyelembe véve úgy döntött, hogy 2013. május 8-ig kitolja a nevezési határidőt.

A Kihívás Napja 1991 óta hazánk legnépszerűbb lakossági sporteseménye. Magyarországon eddig összesen 1591 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben induló falvak és városok lakói egyetlen nap alatt 48 millió percnyi testmozgást végeztek.

A Kihívás Napjának célja, hogy a lakosság körében kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Nagy előnye, hogy a résztvevőknek nem kell utazniuk, helyben megszokott környezetükben mozoghatnak, sportolhatnak.

A Kihívás Napja idei újdonsága a SZEMETISZ programjával közösen meghirdetett versenye.

Ugye Te sem szeretnéd, hogy szűkebb és tágabb környezetedet ellepje a szemét? Ha nem szeretnél egy szemétdombon élni/sportolni/kirándulni, akkor csatlakozz a TIsztul az ORszág mozgalomhoz, és töltsd le az alkalmazást mobiltelefonodra.

Regisztrálj, járj nyitott szemmel és készíts minél több bejelentést 2013. május 10 – 21 között olyan szemetekről, amikre te találsz rá valahol, majd szervezz csapatot, hívd meg barátaidat, kollégáidat és vegyetek részt a Kihívás Napján 2013. május 22-én mindannyian a bejelentett szemetek eltakarításában!

Vajon melyik település fogja elnyerni a 2013. évi Kihívás Napja Zöldbarát címét elnyerni?

 

Bővebb információ: http://www.kihivasnapja.hu/index.php?WG_NODE=WebHirek&WG_OID=NSTf_25d6646&WG_FUSK0=2

 

 

Magyar Szabadidősport Szövetség

Email: info@masport.hu

Web: www.kihivasnapja.hu

0 Tovább

Sportolj, bulizz, józanodj! Pazar program a 7. PAFE-n

A Nagyszínpad után most a többi helyszín programját vettük górcső alá a Balatonnál tartózkodó vízisport-szerelmesek számára a 7. Pannónia Fesztiválon, melyet május 16. és 19. között Szántódpusztán rendeznek.

 

Május 16-án, csütörtökön az alternatívabb zenét kedvelők többek között a Kutya vacsorája vagy éppen a Magashegyi Underground zenéjére mozoghatnak egy jót, a keményebb műfajokra vevők a Coolhead Clan, a Prosectura és a Hétköznapi Csalódások koncertjén tombolhatnak.

Pénteken jön a teljesség igénye nélkül Kowalsky meg a Vega, a PUF, a Kistehén, a Pokolgép és a Zorall, szombaton mi egy Mary Popkids, Ganxsta Zolee és a Kartel, Hollywoodoo, Blind Myself, Deep Inside portfóliót állítanánk össze.

Vasárnap kihagyhatatlannak tűnik a Fish!, Kalapács, a Moby Dick, az Akela, az Omen és a Compact Disco, de hát ugye ízlések és pofonok…

További részletek a www.pannoniafesztival.hu oldalon!

0 Tovább

28. TELEKOM VIVICITTÁ VÁROSVÉDŐ FUTÁS

0 Tovább

Teke a Hír TV-ben

A Hír TV-ben Szabó Dávid vendége Dávid Veronika, a Magyar Tekeszövetség főtitkára volt. A sportvezető a májusi csapat-világbajnokságról és a szegediek BL-győzelméről beszélt.

Forrás: Hír TV

Magyarország legutóbb 1988-ban rendezett csapat-vb-t, így nem csoda, hogy a sportágban nagyon várják már a zalaegerszegi világversenyt, amely május 10-én kezdődik.

0 Tovább

Bárkiből lehet Vasember!

Hétvégén rendezett egy nagyszabású maratont, de már a Balatonman előkészítésén dolgozik. A magyar szabadidősportnak sok ilyen egyéniségre lenne szüksége, aki hitelesen tud beszélni a sportolás öröméről.

 Zelcsényi Miklós – több maratonnal a háta mögött - úgy határozta el, hogy teljesíti az iron man távot (3,8 km úszás, 180 km bringa, 42,2 km futás), hogy nem tudott úszni. Megtanult, felkészült, és iron man lett. Most azon dolgozik, hogy minél több emberrel megszerettesse a sportot, a futás, az úszást és a kerékpározást. Zelcsényi Miklós a Juventus Lights vendége volt.

 

Hájas Barnabás és Thuróczy Richárd beszélgetős műsora március óta hallható a Juventus Rádióban minden szombaton és vasárnap 20 órától.

 

Az adás meghallgatható itt: http://juventus.hu/hangok/344_1.mp3

 

________________________________________

Sportime Magazin

• Ha szereti a sportokat, és nem csak a bulvárra kíváncsi!

• Ha fontosnak tartja a hiteles információkat!

• Ha támogatni szeretné a magyar sportutánpótlást!

Válassza a kéthavonta megjelenő Sportime magazint, ahol színes sportválasztékkal a sportolók szólnak Önhöz, és mindezzel a sportutánpótlást is támogathatja.

 

Legyen az előfizetésével a TÖMASU Program támogatója!

0 Tovább

Nagyágyúk a PAFE-n

A népszerű amerikai vagy ausztrál szörf- és vitorlásparadicsomokban a körítéshez régóta hozzátartozik, hogy a napközbeni sportolás után éjszaka jót partiznak a legmenőbbek, és most már a Balatonnál is adott ez a lehetőség – akár májusban is!

 

Május 16. és 19. között Szántódpusztán rendezik meg – immár hetedik alkalommal – a Pannónia Fesztivált, amely talán Magyarország leghangulatosabb ilyen jellegű rendezvénye, a legkedvezőbb ár-érték aránnyal. Nézzük most át a fesztivál Nagyszínpadának programját.

16-án, csütörtökön a rockerek igazán jól érezhetik majd magukat, hiszen az Ossian nyit, aztán a Road, a Depresszió, végül a Tankcsapda lép fel.

Pénteken a Subscribe után az Alvin és a Mókusok, a Zagar, a brit Rudimental Live és a PASO igyekszik megmozgatni a látogatókat – van egy olyan érzésünk, hogy sikerülni fog…

Szombaton Intim Torna Illegal, Punnany Massif, Vad Fruttik, Foreign Beggers (brit), Brains a sorrend.

Vasárnap is lesz buli, de semmi gond: a hétfő a Pünkösd miatt munkaszüneti nap, így mindenki nyugodtan ellazulhat a Supernem, Péterfy Bori és a Love Band, valamint a brit Dub Pistols és az Irie Maffia koncertjén.

Szóval, tengerre, vagyis hogy bulira magyar!

0 Tovább

Kendó-Eb – Tekintélyes bronzszállítmánnyal tért haza a magyar válogatott

Öt bronzérmet szerzett a magyar kendó-válogatott a berlini Európa-bajnokságon. A férfiaknál Dubi Sándor, a nőknél pedig Bővíz Marina állt dobogóra. Rajtuk kívül a férfi és a női csapat, valamint a junior-válogatott is harmadik lett Németországban.

Ahogy azt már korábban írtuk, a magyar csapat felkészülése nem volt teljesen zökkenőmentes erre az Eb-re. Sokáig úgy tűnt, hogy anyagi okok miatt meghiúsul hazánk részvétele a kontinenstornán, de a hazai kendó-támogatók példás hozzáállásának köszönhetően sikerült a hiányzó összeget összegyűjteni. Ehhez persze a válogatott és a szövetség komoly lobbitevékenységére is szükség volt.

A csapat helyzetét tovább nehezítette, hogy a férfi válogatott egyik meghatározó alakja, a győrzámolyi Babos Gábor (kendó 4. dan) az Eb előtt térdsérülést szenvedett, ezért most nem tudott a csapattal tartani. Helyét a Budapest Főnix Kendo és Iadio Klub fiatal versenyzője, Szegőfi Ákos (kendó 2. dan) vette át.

 

Eredmények:

XXV. Kendó Európa-bajnokság junior csapat kategória:
1. Franciaország
2. Románia
3. Magyarország Komjáti Krisztián (Magyar-Japán Kendo Klub), Szemán Bence (Bakony Kendo Klub), Le Hoang Anh (Magyar-Japán Kendo Klub)
3. Olaszország

XXV. Kendó Európa-bajnokság női csapat kategória:
1. Németország
2. Franciaország
3. Magyarország Bővíz Marina (Magyar-Japán Kendo Klub), Czimbalmos Mercédesz (Musin Kendo Klub), Tallós Zsófia (Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub), Molnár Eszter (Happu Fudo Kendo Klub), Kocsis Barbara (Bakony Kendo és Iaido Klub)
3. Hollandia

XXV. Kendó Európa-bajnokság férfi csapat kategória:
1. Franciaország
2. Belgium
3. Magyarország Dubi Sándor (Szigetközi Junior Kendo Klub), Váradi Ábel (Magyar-Japán Kendo Klub), Dubi Attila (Szigetközi Junior Kendo Klub), Tóth Balázs (Szegedi Kendo Egyesület), Szegőfi Ákos (Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub)
3. Spanyolország

XXV. Kendó Európa-bajnokság női egyéni kategória:
1. Fadai (Németország)
2. Van der Woude (Hollandia)
3. Bővíz Marina (Magyarország)
3. Momcilovic (Szerbia)

XXV. Kendó Európa-bajnokság férfi egyéni kategória:
1. G. Giannetto (Olaszország)
2. K. Nakabayashi (Franciaország)
3. Dubi Sándor (Magyarország)
3. A. Fisher (Anglia)

Fotók: facebook.com/ekc2013germany

0 Tovább

Balzsay Károly mosolyogva teljesítette a félmaratont

A férfiaknál Beda Szabolcs, a nőknél pedig Hornyák Zita nyerte a Maratonmant . A Balaton partján, kellemes tavaszi időben, több száz futó részvételével rendezték meg a 2013-as Maratonman-sorozat első állomását. Félmaratonon Pelsőczy Attila és Garami Kata végzett az élen. A balatonfüredi mezőnyben két profi ökölvívó világbajnok is futott, Balzsay Károly és a német Sebastian Zbik egyaránt félmaratont teljesített.

Balzsay első félmaratonján van túl. „Ugyan korábban az edzőtáborokban, vagy egy-egy profi meccsre készülve, futottam már ennyit egyszerre, de hivatalosan ez volt az első félmaratonom. Kellemes tempóban, gyakorlatilag mosolyogva futottam végig. Óriási volt végig a hangulat. Nagy szükség van az ilyen rendezvényekre, mert kedvet csinálnak a sportolásra.” – mondta a befutónál Balzsay Károly.        

A Zelcsényi Miklós által szervezett prémiumkategóriás versenyen azok is kikapcsolódhattak, akik nem sportoltak. Nick Árpi erőművész bemutatót tartott, valamint a rendezvény csúcspontjaként Tóth Gabi egy fergeteges koncerttel búcsúztatta a 2013-as Maratonman-sorozat nyitófordulóját.

 A Maratonman-sorozat június 15-én folytatódik, a helyszín ugyancsak Balatonfüred lesz. Azt a versenyt a II. Balatonman Triatlon Fesztivál részeként rendezik meg. A triatlon fesztivál egyik betétprogramjaként különleges élménynek ígérkezik az esti fáklyás futás, ahol kivilágított pályán futnak majd a versenyzők. Bővebb tájékoztatás a www.maratonman.hu internetes oldalon olvasható.

2013-as Maratonman, Balatonfüred

Győztesek

Férfi maraton:

Beda Szabolcs, 2 óra 37.03 perc

Női maraton:

Hornyák Zita, 3 óra 33.04

Férfi félmaraton:

Pelsőczy Attila, 1 óra 16.21 perc      

Női félmaraton:

Garami Kata, 1óra 27.27 perc

Férfi 6.5 km:

Nick Márton, 24.02 perc

Női 6.5 km:

Gábor Ildikó, 34.00 perc

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum