Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Két magyar elsőség az uszonyosúszó Eb-n

Százszázalékosan teljesítenek a magyar versenyzők a Wroclawban zajló uszonyosúszó Európa-bajnokságon: Senánszky Petra és Bukor Ádám is megnyerte versenyszámát az Eb első napján.

 

A világbajnok és világcsúcstartó debreceni „sellőlány” a női 100 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében majdnem egy testhossz előnnyel csapott célba. A férfiaknál a friss magyar állampolgárságú Bukor Ádám a 400 méteres felszíni úszásban diadalmaskodott

A kontinensviadalon a két hét múlva – szintén Wroclawban – sorra kerülő Világjátékok miatt csupán kétfős magyar küldöttség vesz részt.

A szlovák színekben korábban korosztályos világ- és Európa-bajnok Bukor Ádám azért utazott el Lengyelországba, mert ő nem indul a Világjátékokon, Senánszky Petra pedig ismét saját világrekordját próbálta megdönteni.

A magyar uszonyosúszó válogatott többi kerettagja pihen és készül a rangos multisport-eseményre.

0 Tovább

Magyar érmek az ifjúsági karate világkupán

Egy ezüst- és három bronzérmet nyertek a magyar fiatalok a horvátországi Umagban megrendezett Karate1 Ifjúsági Világkupán. A monumentális verseny – amelyen közel 80 ország 2500 fiatal versenyzője mutatta meg tudását – a Karate Világszövetség, a WKF hagyományos nemzetközi edzőtáborának lezárása volt.

 

 

A magyarok eredményei közül kiemelkedik Sterck Laura U21-esek között elért harmadik helye. Korábban ugyanis hivatalos WKF világversenyen és korosztályban női formagyakorlatban magyar versenyző még nem állhatott a dobogóra.
 

A fiatalabbak mezőnyében Hecker Bojána ezüst-, Jakubovics Dalma és Loyal Lili bronzérmet nyert.


Az umagi edzőtáborba 5 kontinens 69 országából – köztük több magyar klubból – érkeztek a jövő reménységei, akik a hét során a közelmúlt legnevesebb kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyzőitől, világ- és kontinensbajnokoktól tanultak.

Karate1 Ifjúsági Világkupa, a magyar érmesek:

U21:
Női formagyakorlat: 3. Sterck Laura

 

U14:
Lány küzdelem 47 kg: 3. Jakubovics Dalma


U12:
Lány küzdelem 35 kg: 2. Hecker Bojána

Lány küzdelem 40 kg: 3. Loyal Lili

0 Tovább

Mórádi megnyerte a kick-box US Opent!

Mórádi Zsoltot a tengerentúlon sem tudták megállítani. Nyolc világbajnoki aranyával a kick-box sportág legeredményesebb versenyzője az amerikai nyílt bajnokságon indult, ahol a súlycsoportját és a Grand Champion kategóriát is megnyerte.

 

A csepeli Halker-Király Team versenyzője az őszi hazai rendezésű világbajnokságra való felkészülési programjába iktatta be az orlandói viadalt, amely az amerikai kontinens legrangosabb versenye. A 84 kilogrammos kategóriában Mórádi magabiztos győzelmet aratott, a súlycsoportgyőzteseknek kiírt versenyt, azaz a Grand Champion kategóriát pedig a döntőben technikai fölénnyel elért győzelemmel fejezte be.

Remek zárása volt ez a szezonnak számomra. Csúcsra tudtam járatni magam a versenyszezon végén is, ami jó előjelnek számít az év hátralévő részére. Nagyon jól sikerült a formaidőzítés. Hasznos állomás volt ez a verseny a budapesti kick-box világbajnokságra való felkészülésben” – mondta Mórádi Zsolt az eredményhirdetés után.

Érdekesség, hogy a Grand Champion viadal döntőjét a Night of Champions gála programjának főmérkőzésén tartották meg, amelyet élőben közvetített az ESPN egyik csatornája.

0 Tovább

Gazdag és színes sportprogramok az EFOTT-on

Minden eddiginél színesebb sportprogramokkal várja látogatóit idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, vagyis az EFOTT július 11. és 17. között.

 

sport

A zsinórban harmadszor is Velencén megrendezésre kerülő fesztiválon a rengeteg színvonalas zenei program mellett a mozgás szerelmesei is megtalálhatják számításaikat. A Hervis Sportközpontban olyan „újhullámos” sportágakban is kipróbálhatják magukat a résztvevők, mint például a teqball, melynek első világkupa-versenyét a közelmúltban rendezték Budapesten. Emellett a fesztiválozók többek között beerpongban, wakeboardban, buborékfociban, vízifociban vagy éppen frizbiben is megmérkőzhetnek, de a hagyományos sportágak nyári változatait, így a strandvízilabdát, a strandkézilabdát, a strandröplabdát és a sárkányhajózás izgalmait is élvezhetik.

Emellett érdemes lesz az egyes állomásokon gyűjteni a pecséteket, hiszen minden egyes nap értékes nyereményeket lehet nyerni. Sorsolás 17 órakor a sportközpont színpadán!

EFOTT – Csak szabadon…sportolva is!

0 Tovább

Wakeboardozással készül Nagy Réka és Jabin Peti az EFOTT-ra

Együtt kapták lencsevégre Nagy Rékát és Jabin Petit, amint a Velencei-tó partján wakeboardoznak. Mint kiderült, a képernyős-modell lábára most először került deszka, így inkább csak próbálgatta a dolgot, a fiatal DJ pedig készségesen vezette be őt a sport és az egyéb nyári kalandok rejtelmeibe. Az önfeledt vízparti pillanatokhoz Metzker Viki is csatlakozott. S hogy mi köti össze a három főszereplőt? Öt betű: EFOTT.

efott

 

Két régi motoros és egy fesztiválszűz találkozásának színhelyévé avanzsált a minap Velence. A még csendes vízpart hamarosan óriási buliterületté változik, és ebben része lesz a Fem3 műsorvezetőjének, Nagy Rékának, valamint Jabin Peti és Metzker Viki DJ-knek is. Előbbi idén veti bele magát először a fesztiváléletbe, így minden alkalmat megragad arra, hogy jobban megismerje, mi is vár rá.

‒ A fesztiválozás eddig valahogyan teljesen kimaradt az életemből, de most úgy érzem olyan leszek, mint egy gyerek a játékboltban, mindent ki akarok majd próbálni. Vikiék sok hasznos ötletet adtak, és persze a barátaim is folyamatosan ellátnak atyai jótanácsokkal. A fesztiválszettjeimet és az átélni vágyott koncertlistát már fejben összeraktam. A Punnany Massif és a Tankcsapda kihagyhatatlanok a számomra, de amit igazán várok, az a Hurts, óriási rajongójuk vagyok. Bár nem vagyok az az őrülten bulizós típus, Viki és Peti partijaira biztosan ellátogatok.

‒ De csak mert eddig nem velem buliztál! – vette át a szót Jabin Peti. – Tudom, hogy a csajoknál ez másképp működik, de szerintem egy fesztivál túléléséhez három dolog kell: a bankkártya, a napszemüveg és az atléta, minden más csak körítés. 2013 óta minden évben fellépőként is részt veszek az EFOTT-on, és ebben sérüléseim sem állíthatnak meg. Tavalyelőtt például egy szerencsétlen wakeboardos esés miatt törött bokával toltam végig a fesztivált. A bulikat a színpad közepén ülve, a mankómmal csápolva tartottam, de még így is óriási volt – mesélte a DJ, aki azt is elárulta, bár mára szinte profi szinten űzi ezt a sportot, az elején ő is megküzdött az elemekkel, olyan intim sérüléseket szerezve, amelyekről nem is gondolta, hogy lehetségesek.

Metzker Viki szintén hosszú évek óta efottozik. Ő, mint mondja, szerencsés helyzetben van, mert összekötheti a kellemest a hasznossal: megtartja a buliját, aztán ott marad még kikapcsolódni. Idén ismét az egyik nagy külföldi fellépő, a Vinai előtt lép majd fel, akiket egyébként is meg szeretett volna hallgatni.

A hathatós segítségnek köszönhetően, Réka minden bizonnyal könnyedén feltalálja majd magát a rendezvényen, újonci elköteleződését pedig még egy tetoválással is megpecsételte.

EFOTT – Csak szabadon…

0 Tovább

Ez történt a 2017-es Fehér Szalagon

A 2017. évi Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj győztese az Opel Fifty-Fifty. A Józsa Márton csapata által vitorlázott Pauger 50-es katamarán 11 óra 25 perc 46 másodperckor ért célba. Tehát a Kékszalag csúcstartó hajó 1 óra 55 perc és 46 másodperc alatt teljesítette a Balatonfüred - Kenese - Siófok - Tihany - Balatonfüred távot.

Az élénk szélben Kenesénél a sokszoros német  katamarán világbajnok Roland Gäbler vezette Black Jack fordult elsőnek, őket Litey Farkas Festipay néven nevezett DC 35-öse követte. A tavalyi Kékszalag-győztes azonban nem sokkal később egy technikai hiba, a fockfelhúzú szakadása miatt kiállni kényszerült. Az élen haladókat után a két Extreme 40-es, Kaiser Kristóf Extreme Sailing Team-je és a Rauschenberger Miklós kormányozta Red vitorlázott.

Józsa Mártonék a Siófok - Tihany szakaszon vették át a vezetést, és nem is engedte ki a kezéből a továbbiakban.

Az élboly eredménye:

1. Fifty-Fifty, érkezési időpont: 11.25.46

2. Extreme, 11.31.42

3. Black Jack 11.34.01

4. The Red

5. Bogi

6. RSM

Az új arculatú Fifty Fiftybe nemrégiben C-alakú emelő uszonyokat építettek be a Pauger műhelyben, de mivel a próbákon és a Pünkösdi Regattán ezek nem hozták a várt eredményeket, ezért még időben visszaépítették az eredeti egyenes uszonyokat.  A mai eredmény alapján ez jó döntésnek tűnik...

Józsa Márton a verseny után a következőket mondta.

„Reffelt, csökkentett felületű vitorlákkal indultunk, a rajtnál inkább óvatosan léptünk ki, illetve bíztunk benne, hogy a szél még visszaerősödik. A kurtított vitorlák nagyobb stabilitást adnak a hajónak az erősödésekben és meglepően láttuk, hogy hasonló sebességet tudunk így menni, mint a többi katamarán teljes vitorlázattal. A kenesei bójánál már felhúztuk teljesen az egyik nagyvitorlát, majd Siófoknál minden vitorlánkat a maximumra feszítettük. Más választásunk nem volt, hiszen az egyik erősszeles orrvitorla felhúzója kiakadt, így azt már nem tudtuk tovább használni. A 18-20 csomós erősödésekkel frissülő szélben is tudtuk kezelni a hajót, nagyon jól dolgoznak az új vásznaink. Elégedett vagyok, és bízom a nekünk kedvező széljárásban a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjon is. Vasárnap még egy öbölkerülő versenyen indulunk, várhatóan valamivel gyengébb szélben. Reméljük minden ellenfelünk rajthoz tud állni és újból összemérhetünk!”

A klasszikusoknak kiírt "Classic Round" futamot a Pomucz Tamás kormányozta Capella 70-es cirkáló nyerte, a második helyen a Sirocca, a harmadik helyen pedig a Lillafüred végzett. A Capella 12.21.55-kor futott be, de a klasszikusok számára a rajt 30 perccel korábban volt.

0 Tovább

Fehér Szalag 2017

A Fehér Szalag a Balaton keleti medencéjét kerülő nagyhajós verseny. Viszonya a Kékszalaghoz egyedi. Mint, ahogy jó rokonok, jó baráttá vált erősen kötődő unokatestvérek befolyásolják, terelik és segítik egymást az életben, úgy alakul a sorsuk. Kicsit egymáshoz kötődve, egymást segítve fejlődtek mindig. A rivaladafényben a híresebbik, nagyobbik, de a szerény rokon is olykor főszerepet kapott.

A Fehér Szalagot a Kékszalag páros években volt hiánya hívta életre, majd amikor a kilencvenes évek végén pár évre egész távú tókerülővé lett, a nyitottabb Fehér Szalag mutatott utat a fejlődéshez a Kékszalagnak. Az új évezredben a nagy tókerülő végre évente megrendezett versennyé vált, ezért a Fehér Szalag szerényen visszavedlett „kismedencéssé”. Végül miután a Kékszalag előtti hétvégére került, akkor lett a nagy előadás elegáns főpróbája.

Szombaton 9 órakor és 9 óra 30 perckor rajtol a balatonfüredi móló elől a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj, a 20. Izsák Szabolcs Emlékverseny. A mezőny összetétele a Kékszalagéhoz hasonló, és a pálya is jórészt azonos a tókerülő első kilométereivel, így a Balaton keleti medencéjét körbehajózó futam kitűnő felkészülés a július 6-i nagy megmérettetésre. Mégis más ez a verseny.

A mezőny két részben rajtol, mert a Fehér Szalagon a Classic Round révén főszereplők a klasszikus építésű, hagyományos tervek alapján, vagy felépítésükben dominánsan klasszikus vonalvezetésű hajók, mint például a Hetvenesek.  A Fehér Szalag Classic Round futamra a klasszikus osztályok közé sorolt Összevont cirkálók, Hetvenes cirkálók, 50-es cirkálók, 30- as cirkálók, Európa 30-asok, 25-ös jollék, 15-ös jollék, Dragonok, Folkboatok, valamint azon egyedi építésű hajók nevezhetnek, amelyeket 1945 előtt terveztek, és az eredeti terveknek megfelelően kerültek megépítésre.

A versenyen a Balatonfüred - Kenese - Siófok - Tihany - Balatonfüred táv megtétele után mégis a félórával később rajtolók éllovasai érnek majd elsőként célba, mert a modern versenyvitorlások, a többtestűek, a Liberák és más modern egytestűek lényegesen gyorsabbak a hagyományos formájú vitorlásoknál. Közülük is egytestű hajó utoljára 2012-ben és 2013-ban nyert, a Principessa LIbera, és most is várhatóan az egyre nagyobb számban megjelenő és egyre gyorsabb többtestűek viszik majd a prímet.

0 Tovább

Világjátékok – Riói olimpikon is erősíti a magyar csapatot

Újabb sportágban lesz magyar induló az idei Világjátékokon – adta hírül a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). A négy évente megrendezendő játékokra három ergométeres evezős kvalifikálta magát, így a július 20-án kezdődő lengyelországi világversenyen 13 sportágban szurkolhatunk a magyaroknak Wroclawban.

 

A Világjátékokon Fekete Beatrix a női nyílt kategória 2000-es és 500-as számaiban indul, rajta kívül Pétervári-Molnár Bendegúzért (nyílt kategória 2000 és 500) és Tamás Bencéért (nyílt kategória 2000) szurkolhatunk Lengyelországban. Mindhárman az országos bajnokságon elért eredményükkel szereztek kvótát a 10. Világjátékokra, ahol így ezúttal is lesz olimpikon induló a magyar csapatban.  Pétervári-Molnár Bendegúz a férfi egypárevezősök között ugyanis a 14. helyen végzett a riói olimpián.  

Azok a sportágak, amelyekben szurkolhatunk a magyaroknak a wroclawi Világjátékokon: aerobik, uszonyosúszás, íjászat, ju-jitsu, karate, strandkézilabda, szumó, tájékozódási futás, táncsport, vitorlázó műrepülés, ergométer, erőemelés és fallabda.

Az evezős ergométeres pad egy a teljes testet átmozgató kardio edző eszköz, egyszerre erő-és állóképesség fejlesztő mozgás. Mind aerob, mind pedig anaerob tartományban történő edzéseket lehetővé tesz. A testizomzat 85 %-át mozgásba hozva, valamennyi nagy izomcsoportot meg dolgoztatja az emberei testen. Az evezős mozgás gyakorlására alkalmas eszköz minden korosztály számára pozitív hatással bír mind testileg, mind lelkileg, egyénre szabható terhelést tesz lehetővé, és könnyen elsajátítható mozgásforma. Ennek okán nem csak az élsportban, hanem rehabilitációban és egészségügyi prevencióban is használják az evezős ergométert erő, állóképesség és erő-állóképesség fejlesztésére, valamint mozgáskoordináció javítására és fejlesztésére is.

Fotó: olimpia.hu

0 Tovább

Az Eb után is remek formában vannak dartsosaink!

Remek magyar eredményekkel zárult a WDF Steel Darts Világkupa-sorozat bécsi versenye.

 

 

Ausztriában Czipó Vivien a felnőtt és az ifjúsági versenyben is aranyérmes lett egyéniben. A felnőtteknél Ihász Veronika párosban első lett Mészáros Nikolettel, és egyéniben a 3. helyen végzett.

Czipó és Ihász kifejezetten jó sorozatot tudhat magáénak, hiszen mindketten a közelmúltban aranyérmet szereztek a sportág Európa-bajnokságán. Czipó Vivien az U18-as korosztályban lett kontinensbajnok, míg Ihász Veronika Horváth Klaudiával az oldalán – női párosban - megvédte címét az Eb-n.

 

További magyar eredmények a bécsi Világkupáról: 

 

Férfi egyéni:

Takács Gábor (5. hely)

Férfi páros:

Szabados Attila, Végső János (5. hely)

Ifi leány:

Neumajer Kitti (3. hely)

Ifi fiú:

Prés Nándor (1. hely), Keresztény Dániel (3. hely)

0 Tovább

Jól vizsgázott a NauBit regattakövető applikáció

Igazi reklámidő fogadta az első NauBit IT és Telekommunikációs Regatta résztvevőit az elmúlt szombaton Balatonfüreden. Kellemes nyugatias szél, gyönyörű napsütés – ennek megfelelően jókedvű csapatok sorakoztak fel a 11 órakor megtartott kormányosértekezletre. A jókedv a verseny után is megmaradt, s nemcsak a győztesek, hanem a NauBit regattakövető applikációja is jól vizsgázott az igazi nagy bevetés, a Kékszalag előtt.

 

 

Néhány versenyzőből és számos igen lelkes „amatőr″ vitorlázóból álló csapat készült a 12 órára meghirdetett rajtra. Igali Csilla versenyvezető a kormányosértekezleten elmondta, hogy az előrejelzés szerint időnként megerősödő nyugatias szél várható, ezért a kiírásban jelzett „B″ pályát vitorlázzák majd: Siófokra és vissza Balatonfüredre.

 

Mire azonban a hajók kiértek a füredi Bahart-kikötő magasságában elhelyezkedő rajtvonalra, a szél alaposan rácáfolt a prognózisra, és szinte teljesen felszívódott. A rendezőség halasztást jelzett, majd gyors döntés született: a „B″ pálya helyett az „A″ pályát kell vitorlázni, azaz irány Alsóörs. A döntésről nemcsak a rendezőség motorosra felhúzott lobogók, hanem kör-SMS-ben és szóban is tájékoztatták a versenyzőket. Így végül némileg az eredetileg tervezett időpont után, de kissé újra élénkebb, 1-2 Bft. erejű szélben eredt útjára a mezőny.

 

A rajt után a leghosszabb vízvonalú hajó, a Szatmári nevű Dolphin 28-as állt az élre, és hatalmas gennakerével egyre növelte az előnyét. Ám hogy élesen tudjanak haladni, inkább középvíz felé húztak, ami szerencsétlen döntésnek bizonyult, és a part mellett hátszélben vitorlázó hajók megelőzték őket. Az alsóörsi bójánál a Süvölvény, egy spoileres B25-ös vezetett a Sáfián László kormányozta Dolce Vita (FPC 30) előtt.

 

A bójavétel után a 3-4 Bft-re erősödő nyugatiban cirkáltak vissza a hajók. A Dolce Vita rutinja végül győzött, s a Szatmári is érvényesíteni tudta sebességét, így az első helyre Sáfiánék, a másodikra a Szatmári, a harmadikra pedig a Süvölvény érkezett be.

 

A díjkiosztón lelkes arcokat lehetett látni, ami igazolta, hogy az IT-sok is szerethetik az „outdoor” sportokat. Ráadásul az is kiderült, hogy a NauBit SmartBoat alkalmazás is jól vizsgázott: a résztvevők nagy érdeklődéssel nézték vissza trackjeiket. Az applikációhoz tartozó jeladók nemcsak a GPS-pozíciók, hanem egy sor egyéb adat továbbítására is képesek az Antenna Hungária IOT hálózatán, amelyet éppen ilyen típusú információkhoz fejlesztettek ki. Az egyes hajók dőlése, gyorsulása, a szélmérők által szolgáltatott jelek – ezek mind rögzítésre kerülnek, és gyakorlatilag real-time követhetők, illetve visszanézhetők.

 

A kimerítő nap után a résztvevőket a Hajógyári Kikötő éttermének kitűnő gulyáslevese és kitűnő balatonfüredi borok várták. Sokan fogadkoztak is: jövőre mindenképpen újra eljövünk.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum