Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Öttusa vk – 17. a magyar vegyesváltó

A Barta Luca, Regős Gergely vegyesváltó a 17. helyen végzett a szófiai öttusa világkupán. Bulgáriában fiatalok kaptak lehetőséget, a világkupa-sorozat következő állomása Székesfehérváron lesz.

 

A vegyesváltók versenyével véget értek a szófiai öttusa világkupán. Bulgáriában összesen három magyar döntőzött: a nőknél pénteken Gulyás Michelle a 14., Guzi Blanka pedig a 35. lett, míg a férfiak mezőnyében – szombaton – Regős Gergely a 26. helyen zárt.

„Fiatal csapattal érkeztünk. Tudtuk, hogy elsősorban a tapasztalatszerzés a cél a versenyzőink számára. A következő verseny Székesfehérváron lesz. Ez a vk-sorozat újabb állomása, ott már remélhetőleg Kasza Róbert, Marosi Ádám és Demeter Bence is elindul.” – nyilatkozta Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya.

A székesfehérvári világkupát a Magyar Öttusa Szövetség gyakorlatilag a szeptemberi világbajnokság jegyében rendezi meg. Az őszi világversenyen felhasználandó összes technikát ugyanis a fehérvári vk-n tesztelik a szervezők. A székesfehérvári világkupát május 1. és 5. között bonyolítják le, míg a budapesti világbajnokság, aminek a Kincsem Park ad otthont, szeptember 2-án kezdődik és 8-áig tart.

0 Tovább

Öttusa VK - Regős Gergely megnyerte a lovaglást, végül 26. lett

A lovaglást megnyerve végül a 26. helyet szerezte meg Regős Gergely az öttusázók 2019-es Világkupa-sorozatának 2. állomásán. A szófiai VK-n a mexikói Manuel Padilla végzett az első helyen. Pénteken a női fináléban Gulyás Michelle 14., Guzi Blanka 35. lett. Vasárnap a vegyesváltót rendezik meg.

 

Martinek János szerint Regősnek a felnőtt mezőnyben még mindig a tapasztalatszerzés a legfőbb célja.

„Regős Gergely második éve van a felnőtt mezőnyben, folyamatosan fejlődik és Szófiában is bizonyított, Kasza Róbert, Demeter Bence és Marosi Ádám mellett neki van a legnagyobb esélye arra, hogy ott legyen a világbajnoki csapatban” – fogalmazott a férfiak szövetségi kapitánya.

Szófia után – május elején – a székesfehérvári VK-n versenyeznek a legjobb öttusázók. A május 1. és 5. között megrendezendő fehérvári Világkupa gyakorlatilag a Budapesten megrendezendő világbajnokság tesztversenye lesz. A vb, amelynek a Kincsem Park ad otthont, szeptember 2-án kezdődik és 8-áig tart.

0 Tovább

Öttusa VK – Gulyás Michelle a 14., Guzi Blanka pedig a 35. lett Bulgáriában

Gulyás Michelle a 14., Guzi Blanka pedig a 35. helyen végzett a Szófiában zajló öttusa Világkupa női döntőjében. Mindkét versenyzőnek ez volt az első VK-fináléja.

 

Kállai Ákos, a nők szövetségi kapitánya elmondta, sűrű mezőny volt Szófiában, így különösen Gulyás Michelle esetében értékes az a 14. helyezés.

„Itt azért világbajnokok és vb-érmesek voltak a mezőnyben, és ne feledjük, hogy Gulyás Michelle és Guzi Blanka is nagyon fiatal még” – értékelt a szövetségi kapitány, aki hozzátette: a következő Világkupa Székesfehérváron lesz, ahol Magyarország sokkal ütőképesebb női csapattal vesz részt.

Szombaton a férfi döntőt, vasárnap pedig a vegyesváltó fináléját rendezik meg Szófiában. Előbbiben Regős Gergely indul, váltóban pedig Regős Barta Lucával lesz érdekelt.

A székesfehérvári Világkupát május 1. és 5. között rendezik meg. Azt követően Prága látja vendégül az öttusázókat, a Világkupa döntőjének Tokió ad otthont, ahol a győztesek kvótát szereznek a 2020-as olimpiára.

0 Tovább

Megkezdődött az OCR akadályfutás bajnoki sorozata

Kaposváron elstartolt az új OCR-idény. A látványos pályán megrendezték többek között a HOCRA első idei kupafutamát, ebben a kategóriában már az éves bajnoki pontokért is folyt a küzdelem.

A kupafutamon, azaz a 8+ kilométeres távon hamar kiderült ki lesz az a három férfi versenyző, akik az elsőségért csatáznak. A trió tagjai az első kört majdnem egy perc előnnyel fejezték be fej-fej mellett. Az akadalyfutas.hu információi szerint Csáki Ákos Péter végül az egyenletes teljesítményével megérdemelten szakította át elsőként a célszalagot. Mögötte, alig 15 másodperces hátránnyal Lázár Gábor érkezett, aki körömszakadtig védte a pozícióját a verseny egyik nagy esélyesével, a végül bronzérmesként záró Martyin Lászlóval szemben.

A hölgyeknél kiegyenlítettebb volt a küzdelem, a győztes dr. Szabó Veronika már az első kör után is magabiztos előnnyel vezetett, ezt még növelte is a célig. Második helyen Freierné Kovács Dóra ért célba, Pécsi Barbara előtt. A fegyveres erők csapatversenyét a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár csapata nyerte meg.

A következő kupafutam OCR-állomás Celldömölkön lesz. A Vulcan Run-on már Eb-kvalifikációs versenyt is rendeznek.

0 Tovább

Öttusa VK – Három magyar döntős Szófiában

A nőknél két, a férfiaknál pedig egy öttusázó jutott döntőbe Bulgáriában.

 

Szófiában rendezték meg az öttusa Világkupa-sorozat 2. állomását, ahol lezajlott már a női, illetve a férfi selejtező is.

A Magyar Öttusa Szövetség információi szerint három versenyző jutott be a fináléba, miután a nőknél Guzi Blanka és Gulyás Michelle, a férfiaknál pedig Regős Gergely vette sikerrel a selejtezőt.

Pénteken a női, szombaton a férfi döntőt, vasárnap pedig a vegyesváltók versenyét rendezik meg.

A VK-sorozat következő állomása Székesfehérváron lesz, majd Prága látja vendégül az öttusázókat. A Világkupa döntőjének Tokió ad otthont, ahol a győztesek kvótát szereznek a 2020-as olimpiára.

0 Tovább

7000 labda pattoghat asztalitenisz-világbajnokságon

Az asztalitenisz világbajnokság közel hetven év után tér vissza Magyarországra. Oda, ahonnan nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a sportág első egyeduralkodói származnak. Barna Viktor és Mednyánszky Mária után Póta Georgina és Majoros Bence lehet jövőbeni sikereink kulcsa.

 

Több mint 500 millió szurkoló TV-n keresztül, valamint közel 50 ezer néző a helyszínen izgulhatja végig 2019 legnagyobb pingpong eseményének izgalmait. A vb méreteit hűen tükrözi az 1561 akkreditált résztvevő, akik összesen 141 országot képviselhetnek Budapesten április 21 és 28 között a Hungexpón.

A pingpong a folyamatos fejlődés mellett, a digitális elvárásoknak is szeretne megfelelni. A közvetítést emiatt 56 kamerával készítik és még egy különleges úgynevezett „beauty cam-et” és elhelyeznek a szervezők a Citadellán, mellyel fővárosunk legszebb részeit lehet majd élőben megjeleníteni. Tízezer méter kábel a technikának, 1000 lámpa a nézőknek, 68 asztal, majdnem 7000 labda az 579 versenyzőnek segít majd, hogy a kiosztható 32 érem egyikét megszerezze.

A vb-re 147 bíró érkezik. A versenynapok gördülékeny lebonyolítását 350 önkéntes segíti, a televíziós közvetítések, a világító berendezések és a különféle elektronikus berendezésekhez összesen 10.000 méternyi kábelt használnak fel a Hungexpón. TV-k mellett, több mint 300 fotóst és újságírót vár a szervező bizottság, de a nyolcnapos rendezvény nem csupán a pingpong szerelmeseinek szól. A jegyárak kialakításánál fontos szempont volt, hogy egy teljes család is meg tudja fizetni a belépőket, ahogy a diákoknak, valamint a nyugdíjasoknak is külön kedvezményeket biztosítottak a szervezők. A január 7-én kezdődött jegyértékesítés pedig felülmúlta az előzetes várakozásokat. A bérletek 90 százaléka már egy hét után elfogyott, nem beszélve a döntők napjairól.

Pingpong-csaták mellett számos kísérőrendezvénnyel készülnek a szervezők, ahol a tervek szerint a sportágat szerető hírességek és más sportágak képviselői, valamint hazánk aktív és már visszavonult legjobbjai egyaránt megjelennek. A közönség tagjai pedig a vb kabalájával, Pongival is találkozhatnak majd.

Az 55. Egyéni Asztalitenisz Világbajnokság ráadásul pontosan 40 évvel követi a sportág legnagyobb magyar sikerét, amikor a Jónyer-Klampár-Gergely trió a világot megverve nyerte el a világbajnoki címet csapatban a phenjani döntőben. Utoljára lesz a jelenlegi a formájában megrendezve az esemény. Ugyanis, a következő világbajnokságot már selejtezőkhöz szeretné kötni a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség, az ITTF.

A 2019-es LIEBHERR Asztalitenisz Világbajnokságot április 21 és 28 között rendezik a Hungexpo területén.

0 Tovább

Két magyar karatés is kijutott az Európa Játékokra

Hivatalossá vált, hogy Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is ott lehet az Európa Játékokon – erről szerdán tájékoztatták a magyar illetékeseket a minszki multisport-esemény szervezői. Az ötkarikás játékokhoz hasonlóan négyévente sorra kerülő rendezvényt június 21. és július 1. között rendezik meg a fehérorosz fővárosban. 

 



A négy évvel ezelőtti, első alkalommal lebonyolított Európa Játékok – túlnyomórészt olimpiai sportágak vetélkedéseit tartalmazó – programjában is helyet kapott a karate, és az ezúttal is kvalifikált Tadissi Martial személyében volt is magyar karatés a tatamira lépők között.

Az idei játékokon karatéban férfi és női formagyakorlatban (kata), valamint mindkét nem esetében öt-öt súlycsoportban küzdelemben (kumite) osztanak majd érmeket. Az egyformán nyolcfős mezőnyökbe a márciusi Európa-bajnokságról, illetve egy európai pontszerző ranglistáról lehetett kvótát szereznie hat-hat főnek. Versenyszámonként egy helyet fenntartottak a házigazdák versenyzőinek, míg az utolsó lehetőséghez szabadkártyával jutottak hozzá a kiválasztottak. 

A 67 kg-os férfiak küzdelmében a világbajnoki ezüstérmes, négyszeres Eb-bronzérmes Tadissi Martial, illetve a 75 kg-ban Eb-második és -harmadik hellyel is büszkélkedő Hárspataki Gábor egyaránt előkelő ranglistás helyének köszönheti a részvételt a kontinens miniolimpiájának számító rendezvényen.

„Mindkét sportolónk éremeséllyel vág majd neki a rangos megmérettetésnek” – közölte Büchler Zsolt szövetségi kapitány.

A szakvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy két formagyakorlat versenyzőnk is nagyon közel állt a kvalifikációhoz. Sőt, esetükben ez azt jelentheti, hogy egy résztvevő sérülése vagy visszalépése esetén a férfiaknál Nagy Botond indulóvá léphet elő, míg a nőknél két versenyző távolmaradása esetén van esély Sterck Laura szereplésére.

A minszki Európa Játékokon június 29-én és 30-án bonyolítják le a karate versenyszámokat, amelyekben 38 ország 96 sportolója méri össze tudását.

0 Tovább

Knoch Viktor bekerült a MEFS elnökségébe

Megtartotta a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) éves rendes közgyűlését, ahol díjakat adott át, és többek között új alelnököt valamint elnökségi tagokat választott. A MEFS információi szerint dr. Gál András Levente lett a társadalmi kapcsolatokért felelős alelnök, továbbá Kiss Viktort a HÖOK által delegált elnökségi tagnak választották meg, valamint bekerült a testületbe az olimpiai bajnok, Universiade aranyérmes Knoch Viktor is.

 

Díjakat adott át dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, dr. Kulcsár Krisztián a MOB elnöke, prof. dr. Józsa János a Magyar Rektori Konferencia elnöke, Murai László a HÖOK elnöke, prof. dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke és Frenkl Sylvia, prof. dr. Frenkl Róbert, a MEFS örökös elnökének özvegye.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében kiemelte, hogy a MEFS egyre sikeresebb munkát végez, mely az egyetemi sportélet fejlődésében is látszódik. Hangsúlyozta: kiemelten fontos, hogy a sport és a tudomány egymás komplementerei legyenek. Egyre több egyetemista kapcsolódik be a rendszeres testmozgásba, egyre több egyetemen – kormányzati segítséggel – valósul meg a sportlétesítmények fejlesztése, mellyel előmozdítható a sportosabb életvitelre való törekvés.

Dr. Kulcsár Krisztián a MOB elnöke köszöntő beszédében elmondta: MOB és a MEFS régi jó „testvéri” viszonyban van egymással. Leszögezte: külön öröm számára, hogy két neves olimpikonról elnevezett a MEFS díjat személyesen adhat át a közgyűlésen. Az első Elek Ilona, becenevén Csibi, kétszeres olimpiai bajnok, hatszoros világbajnok magyar tőrvívó, a magyar sport első női olimpiai aranyérmese. Az 1936-os berlini olimpián szerezte meg első aranyérmét. A második pedig Németh Angéla 1968-ban a Mexikói Olimpián szerzett gerelyhajításban aranyérmet. Ő dobott először 60 méter felett és egész életében az egyetemi sportban is aktívan tevékenykedett.

Prof. dr. Józsa János a Magyar Rektori Konferencia elnöke, a BME rektora kiemelkedőnek tartja, hogy folyamatosan emelkednek a versenyek és az egyetemista versenyzők színvonala. Tarics Sándor példáját hozta fel beszédében, aki mindig hangsúlyozta, hogy ő úgy sportolt, hogy közben egyetemi tanulmányait sem hanyagolta el.

 

A közgyűlésen dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára ismertette a 2019-es évi pénzügyi tervet és szakmai programot, melyet a közgyűlés egyhangúan elfogadott. A MEFS 2019-es tervei között szerepel a nyári Universiadén való szereplés. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége immár hatodik éve teszi lehetővé, hogy egyetemista kosárlabdázóink kijuthassanak nemzetközi egyetemi sportversenyekre. Új MEFOB-ok is megjelennek a palettán 2019-ben, hiszen idén lesz először Dolgozói MEFOB és az inkluzív sportági MEFOB (Csörgőlabda) is bekapcsolódik az országos bajnoki rendszerbe. Az egyetemi szabadidősport terén a MEFS egyik kiemelt programja, melyet 2016 óta rendez az IDUS (Egyetemi Sport Nemzetközi Napja). Országos Ágazati Sportnapokat is támogatja idén a MEFS.

(Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség)

0 Tovább

Kerstner Róbert szumósként a Világjátékokra készül

Több százan vettek részt Dorogon, a városi sportcsarnokban a szumózók országos korosztályos bajnokságának küzdelemsorozatán. A felnőtt férfik között fel kellett figyelni aVeresi Küzdősport SE színeiben indult Kerstner Róbertre, aki a +115 kilósok kategóriájában megismételte tavalyi bajnoki sikerét. A jochapress.hu hosszan beszélgetett a duplázó bajnokkal.

 

- Tulajdonképpen edzőm, Ilyés Gyula ötletétől vezérelve szerettem, bele a szumózásba, miután eredeti sportágamban, a judóban nem tudok eleget tenni a válogatottsághoz elengedhetetlenül szükséges feltételek teljesítésének - vallotta be az 1993-ban született 165 kiló körül mozgó testsúlyú fiatalember. - Szumóban mások a válogatási elvek, így a munkámat is el tudom látni és az itt szükséges erőállapotot is el tudom érni.

- Ha kérhetem, meséljen valamit a judóban volt „előéletéről”?

- Veresegyházon jártam általános iskolába, ahol a „problémás” gyerekek közé tartoztam. Ez a finom megfogalmazás annyit jelent, hogy gyakorlatilag minden verekedésben én is benne voltam. Tízéves lehettem, amikor a szüleim beírattak a veresi iskola kis tornatermében helyet kapott judós foglalkozásokra. Edzőmet, Kovács Ernőt egy év múlva követtem Kistarcsára, majd újabb egy év elteltével már Szadára jártam edzésekre. 

- Szada még koránt sem a végállomást jelentette...

- Bizony nem, mert évekig ragaszkodtam első mesteremhez, Kovács Ernőhöz, akinek kapcsolatai révén eljutottam a Titán Klubba, Leányvárra, ahol az ugyancsak jó szakember, Pfluger Antal vett pártfogásába. Onnan már csak egy ugrás volt Tatabánya, ahol Csernoviczki Csaba kezei közé kerültem. Hogy az utánpótlás korosztályt lezárjam, összesen négyszeres magyar bajnoknak mondhatom magamat.

- Idő közben a versenysúlya 145-ről 163 kilóra kúszott fel, Ön pedig a jelek szerint 2013-ban hosszabb távra kikötött Veresegyházon.

-Meggyőződésem, hogy Ilyés Gyulánál vagyok a legjobb kezekben! Ő ismer engem a legjobban, ami pedig az esetleges, téves gondolataimat illeti, Gyuszi felesége, Ilyés-Dubecz Dorottya sport-coachként teszi rendbe a fejemet. Gyuszi nagyon jól ismer engem, pontosan tudja a lehetőségeimet és a korlátaimat is, és ennek megfelelően igyekszik felépíteni a formámat. Nagyon jó edző, több sportágban is készít fel versenyzőket fizikailag, és mentálisan is világversenyekre. Gyuszi bácsi a sportvégzettségei mellett pszichológus, és sport-coach.

- Ön pedig az adott keretek között mindkét sportágában megpróbálja a maximumot teljesíteni.

- Igen, bár azt előre bocsátottam, hogy a judóban sokkal inkább behatároltak a lehetőségeim. Azért ott is elértem hét felnőtt bajnoki harmadik helyet. A dobogó első és második fokától olyan kiválóságok tartottak távol, mint a világbajnoki ezüstérmes, több olimpiára is eljutott Bor Barna.

 

- Akkor a szumóban kiharcolt két, felnőtt bajnoki első hely egyfajta kárpótlást is jelent Önnek?

- Úgy is felfoghatjuk. A szumózókhoz egyébként 2017-ben jelentkeztem be, elsősorban Ancsin László elnök és Ilyés Gyula edzőm közötti jó kapcsolat következtében. Ők hívtak, én jöttem és mindmáig élvezem ezt az új kihívást, ahol ráadásul igen hamar komoly sikerélmények értek. Alig néhány hónapnyi gyakorlás után a grúziai Európa-bajnokságon az „open” kategóriában húsz induló között sikerült megszereznem egy harmadik helyet.

- Miután már majdnem minden kiderült az immár kétszeres felnőtt szumó bajnokról, talán arról is szó eshetne, ugyan miért nem tudott cselgáncsban még előbbre jutni?

- A történet egyszerű. Egyesületemtől a Veresi Küzdősport Egyesülettől, melynek megbecsült tagja vagyok, kaptam egy remek ajánlatot: mint edző segítem a klubban folyó munkát. Így a megélhetésem biztosítva van, nincs okom panaszra. Több külsős helyszínen is tartok foglalkozásokat, sőt a Magyar Judo Szövetség „Esélyegyenlőség” programjának keretében is tanítom a judót, mint szövetségi edző. Szerencsés vagyok, mert azt csinálhatom, amit szeretek. És ott van még a judo versenyzés is, ami oly fontos nekem. Lassan egy évtizede a TOP 3-ban versenyzem a hazai mezőnyben. Hálás vagyok a judónak, illetve szeretett klubomnak, hogy eddig eljuthattam. „Kirándultunk” több küzdősport versenyeire is, természetesen judós alapokon. Kempoban világ- és Európa-bajnokságot nyertem, sport-jitsu-ban is kijutottam a vb-re, amit azután sikerült megnyernem. Ezek talán a legjelentősebbek, de nyertem érmet barantában, grapplingban és erőemelésben is rangos nemzetközi mezőnyökben. Célom, hogy a szumó sportágban kvalifikáljam magam a 2021-es Világjátékokra, és onnan érmesként jöjjek haza. A Veresi Küzdősport Egyesület tanulmányaimban is támogat. Előbb judoedzői képesítést majd ezt követően szumó edzői végzettséget, később pedig Cross-trainig instruktori oklevelet szereztem.

- Komoly párkapcsolatban élek, közös jövőt tervezünk. Szerencsém van, mert kedvesem, Gabi támogatja törekvéseimet, igazi társ minden helyzetben. Építkezünk, reményeink szerint hamarosan költözünk. Boldog vagyok, úgy érzem teljes életet élek, választott hivatásomban, az edzői létben maradéktalanul kiteljesedhetek. Az tény, hogy szerencsére nem unatkozom.

- A judosport csatáit figyelemmel kíséri?

- Természetesen! Bátran mondhatom, több, sokra hivatott versenyzője van szerintem a sportágnak. Szabó Frigyest még Leányvárról ismerem. Ha Ungvári Miki egyszer visszavonul, ő lehet az, aki átveszi a helyét a válogatottban. A férfiaknál elsősorban Tóth Krisztiánnak és Sipőcz Richárdnak szurkolok, a nőknél pedig Pupp Réka és Gercsák Szabina okozhat kellemes meglepetéseket.

(jochapress.hu)

0 Tovább

Kassai Viktor: a cél a 2020-as Eb!

Kassai Viktor volt az „Amiről még nem meséltem…” sorozat vendége a Pesti Magyar Színházban.

A labdarúgó játékvezető vezetett már Bajnokok Ligája, és az olimpiai döntőt, három világbajnokságon és három Európa-bajnokságon működött közre. A célja az, hogy a 2020-as Európa-bajnokságon ott lehessen a keretben, és meccset vezessen az új Puskás Ferenc Stadionban.

Kassai Viktor egyébként a Pesti Magyar Színház sorozat 25. vendége volt dr. Elbert Gábornak. A futball szakember elmondta, aktív pályafutása befejezése után szívesen kamatoztatná tudását a labdarúgásban.

A sorozat május 6-án folytatódik, amikor Hunyadi Emese olimpiai bajnok gyorskorcsolyázót ismerhetik meg a nézők.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum