Három magyar páros vesz részt az idei Világjátékokon. A Wroclawban megrendezendő világversenyen a latintáncos, a standardtáncos és a salsás mezőnyben láthatunk magyar táncosokat.

A Magyar TáncSport Szakszövetség tájékoztatása szerint standardtáncokban László Csaba és Páli Viktória, latinban Andrea Silvestri és Váradi Martina, salsában pedig Pék Máté és Nagy Edit Lilla kapott kvótát.

 

László Csaba és Páli Viktória ebben a felállásban másodszor vesz részt Világjátékokon. Legutóbb a 2013-as kolumbiai játékokon léptek parkettre. László Csabának ennél komolyabb világjátékos múltja van: a sokszoros magyar bajnok táncos 2005 óta különböző párokkal mindegyik Világjátékokon ott volt, így neki ez lesz a negyedik.

A László-Páli duó jelenleg a 2. helyet foglalja el a világranglistán, Váradi Martináék pedig a latin rangsorban a hetedikek.

A Nemzeti Versenysport Szövetség nyilvántartása szerint azok a sportágak, amelyekben lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, strandkézilabda, szumó, íjászat, vitorlázó műrepülés, tájékozódási futás, táncsport, uszonyosúszás, ju-jitsu és karate.

A wroclawi játékokat július 20. és 30. között rendezik meg.