Soha ennyi dartsos világsztár nem látogatott még Magyarországra, mint amennyien két hét múlva egyszerre fognak: szeptember 3. és 5. között rendezik ugyanis a Papp László Budapest Sportarénában a 2021 Hungarian Darts Trophy elnevezésű darts versenyt, amely a PDC darts világszervezet történetének első hivatalos viadala lesz hazánkban. A 140 ezer font összdíjazású rendezvény az egész világot sújtó koronavírus-járvány miatt a PDC European Tour idei sorozatának első állomása lesz.

A 2020-ról a pandémia miatt idénre halasztott sporttörténelmi tornán gyakorlatilag a sportág teljes elitje megjelenik. Többek között olyan klasszisokat láthatnak majd a darts rajongók, mint Michael van Gerwen, Peter Wright, José de Sousa, Daryl Gurney, Joe Cullen, Michael Smith vagy James Wade. És a sort bőven lehetne folytatni, hiszen a PDC Pro Tour ranglistájának első 16 helyezettje Budapestre látogat.

Ami a lebonyolítást illeti: az összesen 48 résztvevő közül a 32, különböző módokon kvalifikált versenyzőt párba sorsolják, ők péntek délután és este játsszák le az első nyolc-nyolc mérkőzést, és a továbbjutók találkoznak majd másnap a Pro Tour-ranglistásokkal. A szombaton hasonló módon lebonyolított, nyolc-nyolc párharcból álló második kör után vasárnap délután már a négy közé jutás a tét, este pedig az elődöntőbe és a döntőbe kerüléssel folytatódik a program, végül pedig következik a finálé, amelynek győztese 25 ezer fonttal gazdagodik. A selejtező meccsek hat leg megnyeréséig tartanak, míg az elődöntőben hét, a döntőben pedig nyolc győztes leget kell szerezni a diadalhoz.

A 2021 Hungarian Darts Trophy-n a házigazda jogán egyedülálló módon négy magyar is indul. Legjobbjaink közül ilyen sokan még nem vettek részt korábban PDC-tornán, most viszont Strbik Péter, Jagicza Gábor, Végső János és Rucska József is tábla elé áll majd.

A versenyzői névsor alapján garantált a magas színvonal, a szervezők pedig azt várják, hogy sokan lesznek kíváncsiak a különleges darts csemegére, akik a sportágra jellemző beöltözéssel és szurkolásukkal feledhetetlen hangulatot varázsolnak majd a Papp László Budapest Sportarénába.