Idén nyolcadik alkalommal díjazza 2010 legjobbjait a Nemzeti Sportszövetség. A sportszakmai szervezetek jelölése alapján az NSSZ elnöksége hoz döntést arról, hogy kiket részesítsenek elismerésben. Az idei díjátadó gála február 18-án lesz a gödöllői Királyi Kastély dísztermében.

Legutóbb Kovács Katalin kajakos, Gyurta Dániel úszó és S. Kovács Ádám karateversenyző megosztva kapta az Év sportolója díjat a 2009-es évben nyújtott teljesítményéért, míg Kiss Lászlót, az úszók szövetségi kapitányát életműdíjjal jutalmazták. 2008-ban a kenus Vajda Attila, 2007-ben pedig a teniszező Szávay Ágnes győzött.

- Ez valóban a szakma díja – hangsúlyozta Szántó Éva, a Nemzeti Sportszövetség főtitkára. – Egyrészt minden jelentős szervezet részt vesz a jelöltállításban, másrészt természetesen idén sem csak a legjobb felnőtt sportolót díjazzuk, hanem a sportélet minden területének legjobbjait az utánpótláskorúaktól az edzőkön és az orvosokon át egészen a sportújságírókig.

- Az NSSZ elnöksége közben jóváhagyta 2011-re vonatkozóan a szövetségek működési támogatásának elosztási javaslatát, ezenkívül döntött a Világjátékokra való felkészülési források elosztásáról is.

Tavalyi fotók:

Gyurta Dániel úszó átveszi a díjat dr. Leyrer Richárdtól, az NSSZ egyik alelnökétől

Az életműdíjas Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya, a díjátadó dr. Gémesi György, az NSSZ elnöke

A karatés S. Kovács Ádám díjazása. Dr. Mészáros Jánostól, az NSSZ egyik alelnökétől fogadja a gratulációt

 

Fotók: Vörös Nándor

(NSSZ Sajtószolgálat)