Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tokió 2020 – Portugália után Ausztráliában készül Érdi Mária

Érdi Mária Portugáliában, majd Ausztráliában folytatja a felkészülést. A magyar vitorlásversenyző az elmúlt időszak nagy részét Japánban, a 2020-as tokiói olimpia vitorlásversenyeinek helyszínén töltötte.

„Jól sikerült az elmúlt időszak számomra, az olimpiai tesztversenyen érmet tudtam nyerni, azt követően a Világkupán a világ elitjét felvonultató mezőnyben negyedik voltam. Most itthon vagyok, egy pici pihenés belefér…” – mondta Érdi Mária.

Az olimpiai kvótás a Laser Radial hajóosztályban versenyzik, és az év hátralévő részében több edzőtáborban tökéletesíti tudását. „Novemberben Portugáliában kezdek az edzőtáborokkal. Vilamourában elsősorban a gyorsaságomat csiszolgatjuk. Utána elutazom Melbourne-be. Azt a felkészülést egy rövid karácsonyi szünet fogja megszakítani, hiszen az ünnepek után rögtön visszamegyek Ausztráliába, ahol a jövő évi világbajnokságot is megrendezik az év elején” – számolt be terveiről Érdi Mária.

A többszörös ifjúsági világbajnok vitorlásversenyző a második olimpiájára készül. 

0 Tovább

Érdi Mária magyar bajnok lett a Balatonon

Érdi Mária megszerezte a hetedik felnőtt magyar bajnoki címét! A tokiói kvótás vitorlásversenyző a Csopakon megrendezett bajnokság nyolc futamából hatot megnyerve végzett az élen, és szerzett magyar bajnoki aranyat a női laser radial hajóosztályban. Emellett abszolútban is első lett, ami azt jelenti, hogy a férfi versenyzőket is megelőzte.

Érdi Mária a magyar bajnokságot követően Enosimába, a 2020-as olimpia vitorlásversenyeinek helyszínére utazik, ahol elindul az Olympic Week elnevezésű viadalon, emellett egy edzőtáborban is részt vesz.

A második olimpiájára készülő Érdi Mária legutóbb az ötkarikás tesztversenyen bronzérmet szerzett, majd az ugyancsak Japánban megrendezett Világkupán negyedikként zárt. Mindkét versenyen a hajóosztály legjobbjai indultak. 

(Fotó: Joao Ferrand)

0 Tovább

Érdi Mária 4. lett a Japánban megrendezett Világkupán

Érdi Mária tovább remekelt Japánban. A 2020-as tokiói olimpia helyszínén lebonyolított ötkarikás tesztversenyen bronzéremmel zárt, majd elindult a VK-sorozat enosimai állomásán. A magyar vitorlásversenyző a rangos mezőnyben végül a 4. helyen végzett a női laser radial hajóosztályban, megelőzve többek között a riói olimpiai bajnok, a holland Marit Bauwmeestert.

A junior világbajnok Érdi mind a tesztversenyen, mind a Világkupa első állomásán végig az élmezőnyben volt, a VK-n futamot is tudott nyerni, sőt akár még előrébb is végezhetett volna, ha az éremfutamot megrendezik. A szervezők ugyanis szélhiány miatt az utolsó futamot nem indították el, így az addig kialakult sorrend alapján hirdettek végeredményt.

A VK-t végül a belga Emma Plasschaert nyerte meg a dán Anne-Marie Rindom és a brit Alison Young előtt.

Érdi Mária ezzel befejezte a japán túráját, legközelebb a Balatonfüreden megrendezendő magyar bajnokságon ül hajóba szeptember közepén. 

0 Tovább

Érdi Mária érmet szerzett az előolimpián

Kiegyensúlyozott versenyzéssel a harmadik helyen végzett Érdi Mária az Enosimában megrendezett olimpiai tesztversenyen.

A női laser radial hajóosztályban a junior világ- és Európa-bajnok vitorlásversenyző rögtön az első versenynapon jelezte: komolyan kell őt venni ebben a mezőnyben is. Két futam után az élre állt. Igaz, akkor erősszeles volt a verseny. A következő szélcsendes futamokon is ott tudott maradni a legjobb háromban, és az éremfutamot is ebből a pozícióból várta, ahol megőrizte dobogós helyezését, így bronzérmet szerzett a jövő évi olimpia tesztversenyén.

Az aranyérmet a belga Emma Plasschaert viheti haza Japánból, a második pedig a riói olimpiai bajnok, a holland Marit Bauwmeester lett.

Érdi Mária ezt követően még elindul egy Világkupán Japánban, majd hazatérése után a Balatonon megrendezendő országos bajnokságon is hajóba ül. Az ifjúsági világ- és Európa-bajnok magyar klasszis az olimpiai kvótát a tavalyi aarhusi összevont ISAF-világbajnokságon szerezte meg. 2013 óta hatszor vehette át Magyarországon az év legjobb női vitorlás versenyzőjének járó díjat.

0 Tovább

Három futam után továbbra is vezet Érdi Mária az olimpiai tesztversenyen!

A második versenynap után továbbra is élen áll Érdi Mária Japánban! Az Enoshimában zajló olimpiai tesztverseny második versenynapján a tervezett két futamból egyet rendeztek meg.

Az ifjúsági világ- és Európa-bajnok magyar vitorlásversenyző elmondta, gyenge szelük volt a második versenynapon.

„Nem volt szerencsém, nagyon gyenge szélben bonyolították le az egyetlen futamot a második versenynap, ráadásul sárga lapos figyelmeztetést is kaptam” – nyilatkozta Érdi Mária.

Az első napot egy 1. és egy 2. helyezéssel zárta a tokiói kvótás magyar versenyző, és így összetettben továbbra is az élen áll a női Laser Radial hajóosztályban.

Az olimpiai tesztversenyt 10 futamosra tervezték, és az éremfutammal zárul.

(Fotó: World Sailing)

0 Tovább

Érdi Mária vezet az olimpiai tesztversenyen!

Jól kezdte az olimpiai tesztversenyt Érdi Mária! Enoshimában kezdetét vette a jövő évi olimpia tesztversenye.

Az ifjúsági világ- és Európa-bajnok magyar vitorlásversenyző az elmúlt időszakban az olimpia helyszínén készült, és úgy látszik sikerült ráhangolódni a tesztversenyre.

Az első napot ugyanis egy 1. és egy 2. helyezéssel zárta, így összetettben az élen áll a női Laser Radial hajóosztályban.

„Mindkét futamban jól elkaptam a rajtot, és a sebességgel sem volt gond. Az első és a második futamban is másodikként értem el az első bóját, a nyitófutamban pedig tudtam hajrázni” – összegzett Érdi Mária.

Az olimpiai tesztverseny 10 futamos lesz, és az éremfutammal zárul.

0 Tovább

Az olimpiai tesztverseny következik Érdi Mária számára

Érdi Mária a 2020-as tokiói olimpia tesztversenyén indul. Az ifjúsági világ- és Európa-bajnok magyar vitorlásversenyző az elmúlt napokban Enoshimában, gyakorlatilag a jövő évi olimpia vitorlás versenyeinek helyszínén edzett.

 

„Egy kiváló szakmai stábbal dolgoztam az elmúlt napokban. Edzőmmel, az új-zélandi Sara Wintherrel és edzőpartnereimmel, a brit Alison Younggal, valamint a japán Doi Manamival edzettem. A tesztverseny után lesz még egy Világkupa is, szintén Enoshimában, aztán szeptember másodikán hazarepülök, hiszen a Balatonon megrendezik az országos bajnokságot, ahol szeretnék indulni” – nyilatkozta a Laser Radial hajóosztályban versenyző Érdi Mária, akinek a jövő évi ötkarikás játékok lesz a második olimpiája.

Fotó: facebook.com/mari.erdi

0 Tovább

Tokió 2020 - Érdi Mária az olimpiai tesztversenyre készül

Érdi Mária a 2020-as nyári olimpia tesztversenyére hangolódik Japánban. A magyar klasszis vitorlás versenyző a világbajnokság után Enoshimában ül hajóba a női laser radial osztályban.

 

„Sokat kirándultunk az elmúlt napokban. Több nevezetességet megnéztünk Tokióban. Közben megkezdődtek az edzések is. Young Alisonnal, brit edzőpartneremmel készülök a jövő évi olimpia tesztversenyére” – mondta Érdi Mária.

A versenyző 2013 óta hatszor vehette át Magyarországon az év legjobb női vitorlás versenyzőjének járó díjat. A tokiói játékokra készülő magyar olimpiai csapatból az elsők között szerzett ötkarikás indulási jogot.

Érdi Máriának a 2020-as lesz a második olimpiája. 2016-ban a 14. helyet szerezte meg úgy, hogy közben futamot is tudott nyerni Rióban.

Az olimpiai tesztverseny után egy világkupán is részt vesz Érdi, hazatérése után pedig elindul a Balatonon megrendezendő magyar bajnokságon is.

0 Tovább

Érdi Mária 23. lett a világbajnokságon

A tokiói olimpiára készülő Érdi Mária a 23. helyen végzett a Japánban megrendezett laser radial világbajnokságon. A Sakaiminatóban megrendezett világversenyt a dán Anne-Marie Rindom nyerte meg. A női laser radial hajóosztályban 111 induló volt Japánban.

 

A magyar vitorlásversenyző úgy gondolja, hogy sokat tanult ebből a világbajnokságból. „Csalódott vagyok, mert tudom, hogy képes vagyok jobb eredményre. Akár dobogós helyig is felzárkózhattam volna, de nem tudtam összerakni az utolsó futamot.

Most egy hét pihenő következik a tokiói kvótás versenyző számára, majd visszautazik Enoshimába, ahol az augusztus edzésekkel, és két komolyabb versennyel telik majd számára. Ott rendezik meg ugyanis az olimpiai tesztversenyt, és lesz egy világkupa is. Érdi Mária két hónap után, szeptember 2-án tér vissza Magyarországra, és a tervek szerint rajthoz áll a Balatonon megrendezendő magyar bajnokságon.

Érdi Mária ifjúsági világ- és Európa-bajnok magyar vitorlásversenyző. Az olimpiai kvótát a tavalyi aarhusi összevont ISAF-világbajnokságon szerezte meg. 2013 óta hatszor vehette át Magyarországon az év legjobb női vitorlás versenyzőjének járó díjat.

0 Tovább

Laser vb - Érdi Mária rajtra kész

Érdi Mária Japánban is készült az idei világbajnokságra. A női laser radial hajóosztályban szereplő magyar vitorlásversenyző július 6-án érkezett a távol-keleti országba. Három napot töltött Enoshimában, ennek a 3 napnak a célja elsősorban akklimatizáció volt.

 

„Július 10-én repültünk át Japán nyugati partjára, Sakaiminatóba, ahol majd július 19-én kezdődik a világbajnokság és egészen július 24-ig tart. Itt átvettem a hajómat. Megjegyzem, a világbajnokságokon nem a saját hajómmal indulhatok. Itt kötelezően bérelni kell egyet. Azóta edzem folyamatosan, Sara Wintherrel, az új-zélandi edzőm vezetésével” – olvasható Érdi Mária blogjában.

A világbajnokság után körülbelül egy hét pihenő és kirándulás következik a tokiói kvótás versenyző számára, majd visszautazik  Enoshimába, ahol az augusztus edzésekkel, és két komolyabb versennyel telik majd számára. Ott rendezik meg ugyanis az olimpiai tesztversenyt, és lesz egy világkupa is. Érdi Mária két hónap után, szeptember 2-án tér vissza Magyarországra, és elindul többek között a Balatonon megrendezendő magyar bajnokságon.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum