Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vitorlázás - Érdi Mária vezet Gran Canarián!

Érdi Mária magabiztosan kezdett Gran Canarián. A XXII. Olympic Week elnevezésű nemzetközi verseny első napján három futamot rendeztek, és mindhármat a tokiói olimpiára készülő magyar vitorlásversenyző nyerte meg a női Laser Radial hajóosztályban.

Másodikként a görög Vasileia Karachaliou kezdheti meg a második versenynapot, megelőzve az indiai Nethra Kumanant.

„Egy hosszabb edzőtábor van mögöttem. Jó ismét versenyezni, és bízom benne, hogy ez a viadal is hozzásegít ahhoz, hogy minél jobb formában vágjak neki a 2021-es évnek” – mondta az első nap után Érdi Mária, aki az MVM Zrt. támogatásával készül a jövőre halasztott olimpiára. 

0 Tovább

Érdi Mária ismét a legjobb női vitorlásversenyző!

Érdi Mária lett az Év Legjobb Női Vitorlázója. A tokiói játékokra készülő versenyző ezzel megvédte címét, és sokadszorra érdemelte ki az elismerést. A férfiaknál Berecz Zsombor lett a legjobb.

Érdi Mária szerint furcsa és nehéz szezonon van túl. „Versenyzői pályafutásom legnehezebb éve volt az idei. Olyan nehézségekkel kellett szembe nézzek – természetesen az ellenfelekkel együtt – amelyekre nem nagyon számítottam. Igyekeztem azon a kevés versenyen jól teljesíteni, ahol el tudtam indulni. Az Év Vitorlázója Díj nagyon megtisztelő, immár sorozatban sokadszor vehetem át ezt az elismerést, de ezt nem lehet megunni. Mindenkinek köszönöm, aki segített az idei szezonban is.” – mondta Érdi Mária, aki az MVM Zrt. támogatásával készül a jövő évre halasztott tokiói olimpiára.

Érdi több kisebb verseny megnyerése mellett idén dobogóra állt az egyik legrangosabb nemzetközi viadalon, a Kieler Wochén, ahol a világbajnok és az olimpiai bajnok mögött végzett harmadikként.

Jelenleg még itthon edz, de készül Gran Canariára. Tervei szerint az év hátralévő részét ott tölti majd edzőtáborban. „Futással, kerékpáros edzésekkel és kondizással tartom formában magam, a jövő héttől pedig jöhet a nemzetközi edzőtábor” – tette hozzá a 2020-as év Legjobb Női Vitorlásversenyzőjének választott Érdi Mária.

0 Tovább

Érdi Mária: Tudom, hogy min kell dolgoznom a következő néhány hónapban, és ennek örülök…

Véget ért a laser radial Európa-bajnokság Lengyelországban. Érdi Mária a gdanski kontinensbajnokságot a 33. helyen fejezte be, az Európa-bajnoki cím a holland Marit Bouwmeesteré lett.

Az Eb – mint ahogy a végeredményen is látszik – a szigorított rajtszabályok miatt nem kedvezett Érdi Máriának, aki több futamban kapott büntetést annak ellenére, hogy az élmezőnybe illő teljesítményre volt képes.

„Egy jó nappal sikerült zárnom az Európa-bajnokságot, de sajnos a 3 sárga lap és a korai rajt eléggé megnehezítette a dolgomat a héten. Nagyon nehéz volt fejben erősnek maradni, sajnos hétfőn kicsit el is vesztettem a fejem. Tudom, hogy min kell dolgoznom a következő néhány hónapban, és ennek örülök!” – összegzett az utolsó versenynap utána az MVM Zrt. támogatásával a tokiói olimpiára készülő Érdi Mária.

A magyar vitorlásversenyző az Eb előtt jó sorozatot produkálva érkezett meg a Kieler Wochéra, ahol végül dobogóra tudott állni, a kontinensbajnokság után pedig nemzetközi edzőtáborokban készül az olimpiára. 

0 Tovább

Futamgyőzelem és kizárás az Eb-n!

Érdi Mária három helyet javítva a 17. pozícióból fordult rá a szombati versenynapra az Európa-bajnokságon.
A magyar vitorlásversenyző a lengyelországi Gdanskban zajló laser radial kontinensbajnokságon az első pénteki futamot megnyerte, a második futamban pedig második helyen futott be. Később kiderült, hogy első futamból kizárták, így most a 17. helyen áll az összetettben.

„Sajnos a pénteki első futam megnyerése után a befutót követően láttam, hogy korai rajt miatt kizártak az adott futamból. A másodikban a 2. helyen értem célba, összességében ez is jól sikerült. Szombaton van az utolsó kvalifikációs nap, megpróbálom a selejtezőket egy tiszta nappal zárni – zászló nélkül”- értékelt Érdi Mária, aki az MVM Zrt. támogatásával készül a tokiói olimpiára.

0 Tovább

Kezdetét vette az Európa-bajnokság!

Egy 15. és egy 8. helyezéssel kezdte az Európa-bajnokságot Érdi Mária. A lengyelországi Gdanskban zajló kontinensbajnokság első napján 10-15 csomós szélben ültek hajóba Európa legjobbjai.

A magyar vitorlásversenyző – a leser radial hajóosztályban – a több mint 100 hajót felvonultató mezőnyben az első futamot egy sárga lapos figyelmeztetéssel kezdte, majd nyolcadikként végzett a második futamon. „Sajnos nyitásként a sárga lap miatt sok értékes helyet buktam, így az összetett 20. helyéről várom a pénteki folytatást. Bízom a jobb folytatásban.” – mondta Érdi Mária, aki az MVM Zrt. támogatásával készül a tokiói olimpiára.

Az első nap után a dán Anne-Marie Rindom vezet a norvég Line Flem Host és a holland Marit Bouwmeester előtt. 

0 Tovább

Kieler Woche – Érdi Mária dobogóra állt az egyik legrangosabb nemzetközi versenyen

Érdi Mária dobogóra állt az egyik legrangosabb nemzetközi versenyen, a Kieler Wochén. A németországi Kielben megrendezett viadalon a laser radial hajóosztályban versenyző magyar klasszis kiegyensúlyozott teljesítmény után végzett a harmadik helyen a világ legjobbjait felvonultató mezőnyben.

„Jól sikerült a felkészülésem, és így az Európa-bajnokság előtt különösen örülök annak, hogy sikerült a Kieler Wochén dobogóra állni. A szombati nap egy picit gyengébb volt, de összességében sikerült kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Egy futamtól eltekintve, végig TOP 10-es eredményeim voltak” – mondta Érdi Mária, aki az MVM Zrt. támogatásával készül a jövő évi olimpiára.

A Kieler Wochén a dán Anne-Marie Rindom győzött, míg másodikként a holland Marit Bouwmeester zárt.

Az idei Európa-bajnokságot Lengyelországban rendezik meg október 9. és 16. között. Eredetileg Görögország adott volna otthont a kontinensbajnokságnak, a változtatásról hetekkel ezelőtt döntött a nemzetközi szövetség.

0 Tovább

Érdi Mária ismét a világ legjobbjai között

Hosszú szünet után Érdi Mária ismét bizonyítja, hogy a világ legjobbjai között a helye. A magyar vitorlásversenyző a női laser radial hajóosztály legjobbjait felvonultató Kieler Woche elnevezésű versenyen a harmadik helyről várja a folytatást.

„Felemelő, hogy a hajóosztály legjobbjai ellen versenyezhetek. Korábban voltak edzőversenyek például Svédországban, de ezek össze sem hasonlíthatók a mostanival. A Kieler Woche mindig is rangos viadal volt. Itt van az olimpiai bajnok, valamint a világbajnok is a mezőnyben, és ez nagyon inspirál.” – mondta Érdi Mária, aki az MVM Zrt. támogatásával készül a 2021-re halasztott tokiói olimpiára.

A szombati nap után (9 futamot követően) a holland Marit Bouwmeester vezet a dán Anne-Marie Rindom, és Érdi Mária előtt. 

0 Tovább

Vitorlázás – a görögök helyett a lengyelek rendeznek Eb-t

Új helyszínen rendezik meg a laser radialosok Európa-bajnokságát. A Görögországba tervezett kontinensbajnokságot végül Lengyelországban rendezik meg október 9. és 16. között. Az Eb-n induló Érdi Mária szép emlékekkel tér vissza Lengyelországba.

„Nem is bánom nagyon, hogy a nemzetközi szövetség végül úgy döntött, hogy Lengyelország legyen a házigazda. 2017-ben, még U17-esként a lengyeleknél lettem világbajnok.” – reagált az Eb helyszínének megváltoztatása után Érdi Mária, aki az MVM Zrt. támogatásával készül a jövő évi olimpiára.

„Az utóbbi időben amúgy is Észak-Európában készültem. Svédországban és Dániában is edzőtáboroztam. Az Európa-bajnokság Gdansk városában lesz, amely ugyancsak észak-európai kikötőváros”” – tette hozzá a magyar vitorlás versenyző.  

Érdi Mária jelenleg itthon készül, a tervek szerint szeptember közepén utazik el Kielbe, onnan pedig később az Eb helyszínére. 

0 Tovább

Vitorlázás – Svédországban ült hajóba Érdi Mária

Érdi Mária északon hajózik. A tokiói olimpiára készülő magyar vitorlásversenyző jelenleg Svédországban edz. Ezt megelőzően Koppenhágában edzőtáborozott.

„Jó kis edzőtábort toltunk végig itt Svédországban. Előtte Dániában, Koppenhágában ültünk hajóba. Rajtam kívül lengyel, svéd és dán versenyzők voltak.” – kezdte beszámolóját Érdi Mária.

„Egy lendületes edzőverseny is volt Koppenhágában, ahol nekem jött ki a legjobban a lépés, azaz sikerült győzni. Az elmúlt időszakban az edzőmmel is tudtam dolgozni, főleg a technikámat csiszolgattuk.” – tette hozzá a magyar klasszis.

Érdi Mária ezt megelőzően a Garda-tavon edzőtáborozott, így a Balatonon megrendezett versenyek után nemzetközi mezőnyben is pallérozódott.

Az MVM Zrt. támogatásával készülő laser radialos versenyző jelenleg a 17. helyet foglalja el a világranglistán. A rangsor élén a dán Anne-Marie Rindomot találjuk a görög Vasileia Karachaliou-t és a japán Doi Manamit megelőzve.

Fotó: Érdi Mária Facebook

0 Tovább

52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj - Szokatlan szerepkörben Érdi Mária

Érdi Mária testközelből nézheti végig az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A tokiói olimpiára készülő vitorlázó Berecz Zsombor társaságában stúdió vendégként lesz ott a balatonfüredi rajtnál.

„Kicsit furcsa lesz számomra ez a szerepkör, mert ilyet még nem csináltam, kvázi szakértőként leszek ott a műsorvezetőkkel” – mondta az MVM Zrt. támogatásával készülő laser radialos versenyző.

„Balatonfüredet és környékét jól ismerem, igaz, hogy kishajóval, de sokat vitorláztam ott, és sokat tudnék mesélni az ottani széljárásokról. Persze a Balaton mindig képes váratlan helyzetekre. Izgatottan várom az 52. Kékszalagot, ahol hatszáznál is több hajó indul majd” – tette hozzá Érdi Mária, aki a napokban tért haza egy Garda-tavi edzőtáborból.

„Fantasztikus volt ismét nemzetközi csapattal edzőtáborozni, és ez folytatódik is, hiszen megyek hamarosan Dániába, ahol egy erős mezőnyben indulok egy úgynevezett edzőversenyen, majd Kiel lesz a következő állomás, ahol folytatódik az edzőtábor” – számolt be a terveiről Érdi Mária.

Fotó: Racing Django Team Facebook

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum