Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

EFOTT: Zárásként jön a Faithless!

Nem akármilyen programkínálattal várja az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának záró, szombati napja a látogatókat. Az angol Faithlesst nyugodtan tekinthetjük az egész fesztivál leginkább közönségvonzó fellépőjének, minden bizonnyal sok-sok ezren váltanak jegyet kizárólag az ő kedvükért a rendezvényre.

A Nagyszínpadon ott lesz még Péterfy Bori, a Vad Fruttik és a Budapest Bank Play Stage első helyezettje is.

A Kalinka Stage-en a Subscribe és a PASO, a Rauch Arénában a Compact Disco, a Neo és a Kaukázus, a HÖOK Stage-en pedig a Mr. President-es Layzee és az Animal Cannibals koncertjére hívjuk fel a figyelmet.

Az EFOTT SportKözPontban minden, ami eddig történt, csak bemelegítés volt, hiszen szombaton jönnek az EFOTT Kupák, vagyis a záró bulik előtt kiderül, az egyes sportágakban kik a fesztivál legjobbjai! Csak szabadon – sajnos egy darabig utoljára...

0 Tovább

EFOTT: Aerobicozó közönség a Kiscsillagon

Ragyogó napsütés juttatott D-vitamint a szervezetekbe az EFOTT második napján.  A fővárossal ellentétben Zánkán igazi strandidő volt – a fesztiválozók nem haboztak, belevetették magukat a magyar tengerbe. Eközben teljes gőzzel folytatódtak a sportprogramok, pattogtak a fiatalok a bossaball pályán, zajlott az élet a Civil Téren és a bátrabbak kipróbálhatták mi is az a blobbing. 

A Rauch Arénát ezúttal a bajszos Kiss Ádám vette uralma alá: „Én nagyon csípem ezt a helyzetet, amikor délután háromkor én kelthetem az ébredező közönséget. Most valahogy sikerült jól elkapni a figyelmüket, észre sem vettem, hogy 40 perc helyett 1 óráig dumáltam. Felhasználtam saját fesztiválozó élményeimet is, aztán maradtam a Punnany Massif akusztikus koncertjén, ha már egyszer tiszteletbeli tag vagyok.” Ádámtól a slam poetrys srácok vették át a stafétabotot, hogy rímbe szedve elmeséljék, milyen lenne egy tökéletes világ, miben segít az alkohol és hogyan vall szerelmet egy modern kori Júlia.

Ganxsta Zolee és a Kartel most sem hazudtolta meg magát, pont ezért felkonfjaikból ehelyütt csak egyetlen szösszenetet említhetünk: „Szeretjük az EFOTT-ot!”. A szókimondó banda utolsó számával a magyar jégkorong-válogatott Zánkára látogató tagjait, valamint a csaló bírót köszöntötte, olyan „Ganxstásan”: Bumm a fejbe! 

Kit simogasson? című számával tisztelgett a Kiscsillag az EFOTT idei helyszínének. A dal alatt Lovasiék közönséget megmozgató performanszt adtak elő, és András vezényelte, ki hova tegye a kezét a mozdulatok közepette – nos, nem csípőre, én nem zsebbe... Álltak a férfiak, és nem volt kérdés az sem, hogy Van-e szándék, és felcsendült a Ha én lennék című szám is. 

Tomboló tömeg várta az EFOTT-veteránnak számító Quimbyt. Az idei fesztiválon eddig Kiss Tibiékre voltak a legtöbben kíváncsiak, a nagyszínpad előtti téren szusszanásnyi hely sem maradt. A Repül a hajó című dalra, az énekes felszólítására mindenki táncolni kezdett, és a hangulat egy pillanatig sem lankadt, sőt… A visszatapsot még 20 percnyi zenéléssel hálálták meg, a közönség pedig megadta magát a katarzisnak.  

A hétvége közeledtével a hangulat és a gyönyörű idő tovább fokozódik a Zánkai Új Nemzedék központban. Az Irie Maffia tagjai áram-termelésbe kezdenek, érkezik a Tankcsapda, az akusztikus koncert után pedig végre a nagyszínpados közeget „élvezi majd” a Punnany Massif és az Arénába lép Alex Kenji, Deniz Koyu és Danny Avila is.

0 Tovább

EFOTT: Tibi bácsi szerelmet vallott

A helyzet fokozódik a nyár talán leghangulatosabb fesztiválján, az EFOTT-on. Az egyetemisták és főiskolások Zánkán zajló buliján csütörtökön igazán zúzós koncerteket láthattak az érdeklődők. A Pepsi Nagyszínpad első fellépője, a Kowalsky meg a Vega még tűző napsütésben parádézott, Kowa és társai teljesítményén azonban ez nem látszott meg.

Kis stábunk ezt követően a Kalinka Stage-hez vonult, ahol az örökifjú Pál Utcai Fiúk nyomta – nem is rosszul. Feltűntek a banda „törzsszurkolói” is, akik fesztiválról fesztiválra, városról városra követik kedvenceiket.

A Hősök is kitettek magukért, de a Supernemre, a Kiscsillagra és Quimbyre sem lehetett panasz, utóbbi koncertjére színültig megtelt a Nagyszínpad előtti terület.

Közben csalódás ért minket, no nem a Hétköznapi Csalódásokra gondolunk, ők eljöttek Zánkára, hanem az UFO-ra, amely helyett végül az eredetileg péntekre kiírt Happy Gang ugrott be (pénteken pedig a Splash érkezik). Kori és Vitamin egykori társuk, Moha nélkül is jó partit csináltak, még a 4F Club Balatoni Lázát is beépítették a programba.

Tibi bácsi hihetetlen: hetedik éve ugyanazokat a számokat prezentálja retrodiszkójában, mégis mindig telt ház előtt teszi ezt, most ráadásul meglepetéssel is szolgált: Gloria Gaynor I will survive című örökzöldjének felkonferálása után szerelmet vallott az anno Budapesten, „Tibi bácsinál is megforduló” énekesnőnek: „I love you, Gloria!”

Közben még a nem éppen józan, de szokás szerint nagyon jó fej Ganxta Zolee-ba (és a Kartelbe) is belehallgattunk, de aztán előbb a káromkodások számolását adtuk fel, majd inkább eltettük magunkat a következő napra.

Ja, már csak egy nap, és jönnek az EFOTT Kupák, strandfociban szerény kis csapatunk is megméreti magát – az eredményről csak siker esetén számolunk be...

0 Tovább

EFOTT: Legyen mondjuk a péntek!

Hivatalosan a harmadik, a keddi nulladikat is beleszámítva azonban immár a negyedik napjához érkezik pénteken az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT). A zánkai Új Nemzedék Központban zajló fesztiválra ezúttal nagy valószínűséggel a Tankcsapda vonzza majd a legnagyobb közönséget, annál is inkább, mert a közelmúltban a Budapest Parkban megtartott koncertjükkel hosszabb időre elköszöntek a fővárosi publikumtól – az EFOTT persze más kávéház.

A Pepsi Nagyszínpadon fellép még az Anima Sound System, az Irie Maffia és a Punnany Massif is. A Kalinka Stage-en az Alvin és a Mókusok, a Depresszió és a Firkin ígérkezik a legizgalmasabbnak, a HÖOK Stage-en pedig ezúttal a Splash! és a Kozmix igyekszik visszaidézni a 90-es évek hangulatát. Ja, és persze ne feledkezzünk meg Tibi bácsi retrodiszkójáról sem, szokás szerint éjféltől repülnek a pöttyös labdák!

Az EFOTT SportKözPontban utoljára lesz lehetőség a gyakorlásra a szombati nagy erőpróbák, vagyis a „tétre menő” EFOTT Kupák előtt – több sportágban is.

0 Tovább

UFO-t láthatnak az EFOTT-osok

A csütörtöki napon sem unatkoznak majd az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) résztvevői, ez garantálható. A zánkai Új Nemzedék Központban zajló fesztiválon a Nagyszínpadon ezúttal kizárólag hazai zenekarok szórakoztatják majd a közönséget: Kowalskyval meg a Vegával indul a program, hogy aztán a Supernemmel, a Kiscsillaggal és a Quimbyvel folytatódjon.

Ami a többi helyszínt illeti: többek között a PUF, a Hétköznapi Csalódások, Nagy Feró és a Beatrice, Ganxta Zolee és a Kartel, a Belga és a Hősök vár az érdeklődőkre, a retróra szakosodott HÖOK Stage-en pedig ezúttal is különlegességekkel kedveskednek a műfaj kedvelőinek. Rég nem hallottunk a debreceni Kerozinról, ezúttal viszont ismét „beengedik a kismalacot”, és – bár a frontember Dr. Love, alias Zsolti még mindig hűvösön van – rendel a Szerelemdoktor is, vagyis felcsendülnek az UFO legnagyobb slágerei.

Emellett szokás szerint egész nap sportolhatnak is a fesztiválozók, méghozzá az EFOTT SportKözPontban, egyben készülhetnek a szombaton sorra kerülő EFOTT Kupákra is!

0 Tovább

Showműsorral nyitott az EFOTT - szervezői beszámoló

Június 25-én nagy csinnadrattával megnyitotta kapuit az EFOTT. Zánka 209 hektáros területét már kora délután ellepték a fiatalok, a Nagyszínpad körül pedig nyüzsögni kezdtek a művészek. Érkezésükre még a nap is kisütött! Este 8-tól a fesztiválozók egy igazi zenés ketrecharcot tombolhattak végig. A három órás show alatt népszerű zenészek léptek egymás színpadára.

A már régóta beharangozott nyitónapi zenei csemege szép számmal vonzotta a fesztiválozókat a Balaton partjára. Egy rezes banda kivonult a Zánkafürdő vasútállomásra, hogy zenével kísérje a vonattal érkezőket. Öt kiváló páros, tíz népszerű zenekar – ők voltak a résztvevői a tegnap esti, egyedi összeállítású zenei nyitóshownak, amelynek keretei között összecsapott a nagy múltú és a fiatalabb nemzedék. Az igazi buli hangulatot Gönczi Gábor és zenekara, aSmile Rock Circus alapozta meg, és mire a legendás KFT zenekar a színpadra lépett, a közönség már valósággal tombolt. A hangulatot csak fokozta, amikor becsatlakozott melléjük a fiatalok egyik kedvence az Ivan and the Parazol, akikkel közösen felcsendülhetett a bulik elmaradhatatlan nagy slágere, az Afrika.

A hip-hop- rap műfaj kedvelőinek sem kellett csalódniuk, az Animal Cannibals Hősökkel kiegészített produkciója is igazi zenei csemegének bizonyult, és a kezek ismételten a magasba emelkedtek – „Aki velünk van, az felteszi” –buzdítottak mindenkit a veszprémi rapperek.

Ezután következtek az est egyedüli női szereplői, Kovács Kati és Radics Gigi. A dívák eufórikus hangulatba hozták a fesztiválozókat. Kovács Kati tinédzserlányokat meghazudtoló frissességgel mozgott a színpadon, a Rock and Roller-t a fiatal közönség teli torokból énekelte együtt a különleges hangú énekesnővel, majd a Gigivel közösen előadott régi, Ha legközelebb látlak című sláger is hatalmas sikert aratott.

Ganxsta Zolee-ék éppen ünnepeltek: ezen a napon lett 45 éves a zenekar oszlopos tagja, Big Daddy Laca, akit a közönség hatalmas tapssal köszöntött. A szájhősök a Fekete ló-val indítottak, majd a Boom a fejbét kiáltották a közönség felé, mindezt immáron Majkával és Curtis-szel együtt. Mikor Majkáék egyedül maradtak, belecsaptak aBelehalokba, nem kis sikert aratva.

Az est során utolsónak csapott a húrok közé Nagy Feró és csapata a Beatrice, lengtek a baboskendők, a fesztiválozók eszüket vesztették, amikor felcsendült a nagy kedvenc, az Azok a boldog szép napok, amit aKowalsky meg a Vegáékkal együtt szólaltattak meg.

A három órás show az est összes fellépője, valamint Gönczi Gábor és zenekara közös éneklésével torkollott a fináléba. A „Nem adom fel”-lel című szám végén az Animal Cannibals tagja, Qka MC a tömegbe vetette magát.

Vajon, ha így indul egy fesztivál, hogyan ér véget? EFOTT – Csak szabadon…

0 Tovább

EFOTT: Bírja-e a strapát Korda György?

Szerdán, az „igazi” nyitónapon már valóban nagyüzem lesz az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján, vagyis az EFOTT-on. Kedden is rengetegen érkeztek a zánkai Új Nemzedék Központba, a hét harmadik napján viszont minden bizonnyal ellepik majd a fesztiválozók Zánkát és környékét: vonattal, autóval, sőt kerékpárral is sokan jönnek a Tekerj az EFOTT-ra! program, a MOL és a Magyar Kerékpárosklub közös kezdeményezése keretében. A lelkes bringások Balatonalmáditól tekerhetnek Zánkára, a táv nem annyira vészes, alig 35 kilométer.

Amint arról korábban beszámoltunk, szinten nem is lesz olyan sportág a rendezvény területén, melyet nem próbálhatnak ki az érdeklődők, akik az EFOTT SportKözPontban hódolhatnak szenvedélyüknek – ha marad erejük az éjszakai partizás után…

Márpedig a buli szerda éjjel is garantált, hiszen fellép többek között a N.O.H.A., a Brains, a Kosheen, de jót mulathatunk majd a Zorall, a Paddy & The Rats, a Magashegyi Underground vagy éppen a Bon Bon koncertjén is, és a lényeg: színpadra lép az örökifjú Korda György és elmaradhatatlan kedvese, Balázs Klári is! Az énekesnek a közelmúltban orvosai állítólag szigorúan előírták, hogy este tíz órakor ágyban kell lennie, ehhez képest éppen ekkorra van kiírva az előadás, kíváncsian várjuk, hogy bírja majd…EFOTT: csak szabadon!

0 Tovább

A nulláról indult az EFOTT

A nulladik napi eseményekkel kezdetét vette az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, vagyis az EFOTT. A legpatinásabbnak számító, 1976 óta megrendezésre kerülő hazai fesztiválnak idén a zánkai Új Nemzedék Központ, az egykori Úttörőváros ad otthont.

Az érdeklődésre jellemző, hogy két hete szinte lehetetlen szálláshoz jutni nemcsak Zánkán, hanem a környékbeli településeken, így például Balatonakalin vagy éppen Dörgicsén is. A fesztiválozók kedvét a hirtelen jött rossz időjárás sem vette el, igaz, jó hír a számukra, hogy eső már alig-alig várható a következő napokban, a hét közepétől pedig fokozatosan emelkedik majd a hőmérséklet.

Ha a hűvös idő miatt úszással egyelőre nem is vezethetik le fölösleges energiáikat a fiatalok, számos sportolási lehetőség áll a rendelkezésükre egész héten. Az EFOTT SportKözPont mindennap számos mozgási lehetőséget biztosít nekik: lesz kettlebell, aerobik, TRX, muay tai, slackline, vízi aerobic, de bemutatkozik a street workout, a bossaball és a kviddics is... A hagyományos sportágak rajongói is kedvükre válogathatnak: lesz foci, röplabda, tollaslabda, vízilabda, vívás, kosárlabda, és az igazán sportosak az EFOTT Kupákra is benevezhetnek. És a sor még itt sem ér véget: csocsó, bokszgép, darts és sörpong, vagyis mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Kedden egyébként többek között a KFT, az Animal Cannibals, Ganxsta Zolee és a Kartel, Nagy Feró és a Beatrice, valamint Radics Gigi szórakoztatta a résztvevőket – a hangulat máris frenetikus volt. És ez még csak a kezdet…

0 Tovább

Mozdulj, csak szabadon!

Igazi csemegének ígérkezik Zánkán a június 29-e, a Civil Tér színpadát ugyanis sztársportolók lepik el, akik a beszélgetésen túl, egy kis mozgásra is kaphatóak lesznek. A nyár legsportosabb fesztiváljának ígérkező EFOTT-on a hagyományos sportágak mellett az újdonságnak számító sárkányhajózás és a bossaball is kipróbálható, de a vízi mókák és a szervezett bicikli-túrák sem maradnak el. Íme egy kis ízelítő a közel 50 „mozgólehetőség” közül!

 

A sportos fesztiválkezdést a Tekerj az EFOTT-ra! program, a MOL és a Magyar Kerékpárosklub közös kezdeményezése biztosítja. A lelkes bringások június 25-én Balatonalmáditól tekerhetnek Zánkára, a nyitó napra. A mintegy 35 km-es távon a jó hangulat, az összetartozás érzése és a meglepetés ajándékok is garantáltak. A bicikli egyébként is egész héten hangsúlyos szerepet tölt be: a MOL Bringatárolónál regisztrálni lehet kerékpártúrákra – amelyre a bicikliket térítésmentesen kölcsönözhetik a fesztiválozók, lesz továbbá Csepel bicajos akadálypálya és Gold Sprint, a Magyar Kerékpárosklub pedig előadást tart a kerékpáros közlekedésről.

 

Az EFOTT SportKözPont minden nap számos mozgási lehetőséget biztosít a fesztiválozóknak. Kettlebell, aerobik, TRX, muay tai, slackline, vízi aerobic, de bemutatkozik a street workout, a bossaball és a kviddics is... A hagyományos sportágak rajongói is kedvükre válogathatnak: lesz foci, röplabda, tollaslabda, vízilabda, vívás, kosárlabda, és az igazán sportosak az EFOTT Kupákra is benevezhetnek. És a sor még itt sem ér véget: csocsó, bokszgép, darts és sörpong, a balatoni helyszín pedig biztosítja, hogy ne maradjon el a vízi akadályverseny, a wet wars és az óriási hétzáró vízilufi csata.

                                    

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS) karöltve nem csak a nappali programok aktív eltöltésére, hanem az országos bajnokságok megtekintésére is lesz lehetőség. Az idei évben a MEFOB strandröplabda, strandkézilabda és rögbi döntői is az EFOTT-on kerülnek megrendezésre.

 

Az EFOTT szombati napja pedig különös csemegének ígérkezik. A Civil Térre látogat többek között Martinek János olimpiai bajnok öttusázó, a londoni olimpiáról ezüstéremmel távozó férfi kajak-négyes tagjai (Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Pauman Dániel és Kulifai Tamás), Kozmann György világ- és Európa-bajnok kenus, Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes és Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó, valamint Dombi Rudolf olimpiai aranyérmes kajakozó.

 

A beszélgetés után, a fesztiválozók együtt sportolhatnak a hírességekkel.

EFOTT – Csak szabadon…

0 Tovább

Ketrecharc lesz az EFOTT-on

Az egyzenekaros fesztiválnyitás helyett az idei EFOTT nyitónapján, június 25-én valóságos showműsor elevenedik meg a színpadon. Ráadásul ezt a 12-20 év közötti diákok ingyenesen élvezhetik – derült ki a fesztivál sajtótájékoztatóján, ahol bossaball pályán pattogtak a sztárok, záporoztak az információk és díszelegtek az úttörő nyakkendők.

 Zánka megboldogult táborainak emlékére az érkezők úttörő nyakkendőket köthettek nyakukba, majd rögvest szemügyre vehették, mely sporttal durrant idén az egyébként is mozgalmas EFOTT. A bossaball hazánkban is újdonságnak számít, nemhogy egy fesztivál életében: a játék lényege, hogy a felfújható gumipályán és trambulinon ugráló csapat a magas hálón átjuttassa a labdát a másik térfelére. Mindezt a brazil bossanova zenéjére. Az Újbudai Sportcentrumban rendezett sajtótájékoztatón a profi játékosok (egyelőre 8-an vannak Magyarországon) mellett pattogott Martinek János olimpiai bajnok öttusázó, Majoross Gergely (válogatott jégkorongozó), Nagy Attila(jégkorong bíró) és Vitáris Iván is, az Ivan & The Parazol zenekarból.

 Az Intim Torna Illegál a „kedvenc mindenükről”, a bicikliről énekelve teremtette meg a hangulatot, majd a zánkai Új Nemzedék Központ képviseletében Siklódi Levente árulta el, hogy céljuk a Balaton fiatalokkal való megtöltése,ehhez pedig kiváló alkalom az EFOTT. Dr. Mihalovics Péter, új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos bejelentette, hogy az EFOTT nyitónapjára a 12-20 év közötti, közoktatási intézményben tanuló diákokingyenesen léphetnek be. Kiderült az is, hogy a fesztivált egy igazi, és hazánkban egyedülálló showműsor indítja.Gönczi Gábor és zenekara, a Smile Rock Circus adja ehhez a biztos alapot:

 „A fesztivál nyitónapjának lényege, hogy nagyot szóljon, és ez egészen biztosan hatalmas durranás lesz – kezdte Gönczi Gábor. – Nemcsak produkciók követik majd egymást, hanem az előadók egymás színpadára lépnek, így például Kovács Kati mellé becsatlakozik Radics Gigi, Ganxsta Zolee és a Kartellel szópárbajt vív Majka és Curtis, de azt gondolom, hogy a KFT és az Ivan&The Parazol, Nagy Feró és a Beatrice a Kowalsky meg a Vega-val, illetve az Animal Cannibals és Hősök párosítások is tartogatnak izgalmakat. Külön-külön és közösen is énekelnek, utóbbi mindig az idősebb generáció repertoárjából választott szám lesz. Szerintem egy három órás ketrecharc elevenedik majd meg a színpadon”.

 A stand up mellett egy új műfaj, a slam poetry is mindennapos programlehetőség lesz a fesztiválon. Ennek örömére a slam poetry bajnok páros, MonDDay a sajtótájékoztatón 3 percet kapott, hogy versbe szedve mondja el az EFOTT-fellépők névsorát. A 100 zenekarból 30 fért bele ebbe az időbe.

 Maszlavér Gábor fesztiváligazgató az EFOTT szervezett turisztikai és gasztronómiai programjairól beszélt, valamint kitért a Budapest Bank Play Stage tehetségkutatóra is, amelyre 52 zenekar jelentkezett. Még lehet szavazni, melyik 10 zenekar koncertjét szeretnénk a fesztiválon meghallgatni.

Simon Gábor, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségi tagja elmondta, hogy a bossaball mellett számos vízi és szárazföldi sport áll majd az érdeklődők rendelkezésére, amelyek tulajdonképpen már a jegypénztáraknál elkezdődnek. És folytatódhatnak a MOL Bringaprogramjával, ingyenes biciklikölcsönzéssel, vagy akár az EFOTT-ról szervezett kerékpáros túrákkal – tette hozzá Szollár Domokos.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum