A nulladik napi eseményekkel kezdetét vette az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, vagyis az EFOTT. A legpatinásabbnak számító, 1976 óta megrendezésre kerülő hazai fesztiválnak idén a zánkai Új Nemzedék Központ, az egykori Úttörőváros ad otthont.

Az érdeklődésre jellemző, hogy két hete szinte lehetetlen szálláshoz jutni nemcsak Zánkán, hanem a környékbeli településeken, így például Balatonakalin vagy éppen Dörgicsén is. A fesztiválozók kedvét a hirtelen jött rossz időjárás sem vette el, igaz, jó hír a számukra, hogy eső már alig-alig várható a következő napokban, a hét közepétől pedig fokozatosan emelkedik majd a hőmérséklet.

Ha a hűvös idő miatt úszással egyelőre nem is vezethetik le fölösleges energiáikat a fiatalok, számos sportolási lehetőség áll a rendelkezésükre egész héten. Az EFOTT SportKözPont mindennap számos mozgási lehetőséget biztosít nekik: lesz kettlebell, aerobik, TRX, muay tai, slackline, vízi aerobic, de bemutatkozik a street workout, a bossaball és a kviddics is... A hagyományos sportágak rajongói is kedvükre válogathatnak: lesz foci, röplabda, tollaslabda, vízilabda, vívás, kosárlabda, és az igazán sportosak az EFOTT Kupákra is benevezhetnek. És a sor még itt sem ér véget: csocsó, bokszgép, darts és sörpong, vagyis mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Kedden egyébként többek között a KFT, az Animal Cannibals, Ganxsta Zolee és a Kartel, Nagy Feró és a Beatrice, valamint Radics Gigi szórakoztatta a résztvevőket – a hangulat máris frenetikus volt. És ez még csak a kezdet…