A helyzet fokozódik a nyár talán leghangulatosabb fesztiválján, az EFOTT-on. Az egyetemisták és főiskolások Zánkán zajló buliján csütörtökön igazán zúzós koncerteket láthattak az érdeklődők. A Pepsi Nagyszínpad első fellépője, a Kowalsky meg a Vega még tűző napsütésben parádézott, Kowa és társai teljesítményén azonban ez nem látszott meg.

Kis stábunk ezt követően a Kalinka Stage-hez vonult, ahol az örökifjú Pál Utcai Fiúk nyomta – nem is rosszul. Feltűntek a banda „törzsszurkolói” is, akik fesztiválról fesztiválra, városról városra követik kedvenceiket.

A Hősök is kitettek magukért, de a Supernemre, a Kiscsillagra és Quimbyre sem lehetett panasz, utóbbi koncertjére színültig megtelt a Nagyszínpad előtti terület.

Közben csalódás ért minket, no nem a Hétköznapi Csalódásokra gondolunk, ők eljöttek Zánkára, hanem az UFO-ra, amely helyett végül az eredetileg péntekre kiírt Happy Gang ugrott be (pénteken pedig a Splash érkezik). Kori és Vitamin egykori társuk, Moha nélkül is jó partit csináltak, még a 4F Club Balatoni Lázát is beépítették a programba.

Tibi bácsi hihetetlen: hetedik éve ugyanazokat a számokat prezentálja retrodiszkójában, mégis mindig telt ház előtt teszi ezt, most ráadásul meglepetéssel is szolgált: Gloria Gaynor I will survive című örökzöldjének felkonferálása után szerelmet vallott az anno Budapesten, „Tibi bácsinál is megforduló” énekesnőnek: „I love you, Gloria!”

Közben még a nem éppen józan, de szokás szerint nagyon jó fej Ganxta Zolee-ba (és a Kartelbe) is belehallgattunk, de aztán előbb a káromkodások számolását adtuk fel, majd inkább eltettük magunkat a következő napra.

Ja, már csak egy nap, és jönnek az EFOTT Kupák, strandfociban szerény kis csapatunk is megméreti magát – az eredményről csak siker esetén számolunk be...