Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amatőr dartsos is játszhat világsztárral! - Visszatér Budapestre a sportág elitje

Jubileumi huszadik alkalommal rendezik meg november 2-4-én a darts Hungarian Open Weekendet – adta hírül a Magyar Darts Szövetség. A háromnapos rangos esemény szombati és vasárnapi napján két világranglista pontszerző versenyre kerül sor. A viadalonként 200-300 fős induló mezőnyben gyakorlatilag a teljes hazai élmezőny nyilat fog a kezébe, és több, a világranglista közvetlen élvonalába tartozó külföldi versenyző is jön.

Bő egy hónappal a nagy sikerrel megrendezett felnőtt steel darts Európa-bajnokság után ismét Budapestre látogat a WDF világszövetség elitjének egy része. A Hotel Hungaria City Center ad otthont a hagyományos eseménynek, amelynek szombati napján a Hungarian Classic, vasárnap pedig a Hungarian Darts Masters versenyt bonyolítják le. Mindkét viadalon világranglista pontokért zajlanak a mérkőzések, továbbá a közel 10 ezer eurós összedíjazásért, amelyet a férfi és női, illetve az ifjúsági fiú és lány egyéni számok dobogósai között osztanak szét.

A felnőtt győztesek ezenkívül elnyerik a jogot a jövő évi Winmau World Masters szupertornán indulásra. Utóbbi a sportág egyik legrégebbi – 1974 óta tartó – és legnagyobb presztízsű bajnoksága, amelynek korábbi bajnokai között volt többek között Phil Taylor, Raymond van Barneveld és Michael van Gerwen.

A Hungarian Open Weekendre a nevezés már javában zajlik: az már biztos, hogy jön a női világranglistán második holland Aileen de Graaf. Hazai részről ott lesznek a weekenden az Eb-n nagyszerűen szerepelt, ötödik helyezést elért – Petrács Gábor, Rucska József, Székely Pál és Takács Gábor összeállítású – férfi válogatott tagjai, akárcsak a hétvégén befejeződött magyar bajnoki sorozat két győztese, a zsinórban negyedszer bajnoki címet szerző Székely Pálon kívül a nőknél Erdei Nóra is.

A háromnapos darts ünnep különlegessége a pénteki, úgynevezett bemelegítő verseny, ahol bárki érdeklődő elindulhat: így még az is előfordulhat, hogy a sorsolás folytán egy darts versenyen soha meg nem fordult, "utcáról beeső civil" is igazi világsztárral játszhat!

0 Tovább

Magyarország 2020-ban darts Európa-bajnokságot rendezhet

A szeptemberben Budapesten lebonyolított felnőtt steel darts Európa-bajnokságot követően máris újabb kontinensviadal megrendezésére készülhet a Magyar Darts Szövetség. A WDF világszervezet vezetőségének köszönhetően ugyanis hazánk nyerte el a 2020-as steel ifjúsági Eb rendezési jogát-tudtuk meg a Magyar Darts Szövetségtől.



Magyarország előzőleg két alkalommal adott otthont a 18 éven aluliak Eb-jének: 2013-ban Keszthely, 2016-ban pedig Budapest volt a házigazda.

Bereczki Béla, az MDSZ szakmai igazgatója elmondta: azért pályázták meg az újabb hazai rendezésű korosztályos világversenyt, mert az fontos az utánpótlás-nevelés miatt. A korábbi két Eb is jótékony hatással volt a hazai dartséletre, érzékelhetően megnövekedett a fiatal versenyzők létszáma. Ezenkívül nagyszerű magyar sikereket hoztak a versenyek: az eredmények közül kiemelkedik Czipó Vivien és Neumajer Kitti párosban elért Európa-bajnoki címe.

Az újabb magyarországi ifjúsági Eb-re 2020 nyarán kerül sor.

A nemzetközi élmezőnyt ugyanakkor rövidesen ismét vendégül látja a hazai szövetség: november 3-4-én lesz a Hungarian Darts Open Weekend, amelyen több száz külföldi és hazai felnőtt, illetve ifjúsági versenyző harcol majd a világranglista pontokért.

0 Tovább

Darts Eb – Angol fölény Budapesten

Véget ért az idei steel darts Európa-bajnokság! A budapesti kontinensviadalon 38 ország legjobbjai álltak tábla elé, az angolok három, az írek, a svájciak, a svédek egy-egy kategóriában nyertek.

 

A férfiaknál az ír Martin Heneghan, a nőknél pedig a svájci Fiona Gaylor szerzett egyéniben Európa-bajnoki aranyérmet. A női csapatversenyt Anglia nyerte meg, míg a férfiaknál Svédországba került az Európa-bajnoki trófea.

A párosok versenyében is taroltak az angolok. A nőknél a Deta Hedman, Maria O'Brien páros lett Európa-bajnok, a férfiaknál pedig a Scott Mitchell, Daniel Day duó szerzett Budapesten aranyérmet.

A magyar válogatott legjobb eredményét a férfi csapat szállította: a sportág első hazai rendezésű felnőtt kontinensviadalán a magyarok a pontszerző, ötödik helyen zártak.  Férfi párosban kilencedik lett a Petrács Gábor, Takács Gábor kettős, akárcsak egy nappal korábban a Csombok Krisztina, Erdei Nóra duó.

További magyar eredmények:

Férfi páros:

17. Rucska József, Székely Pál

Női egyéni:

17. Ihász Veronika

33. Csombok Krisztina

65. Erdei Nóra és Ölei Annamária

Férfi egyéni:

33. Székely Pál és Petrács Gábor

65. Takács Gábor

129. Rucska József

0 Tovább

Ötödik lett a férfi csapat a budapesti darts Eb-n

A bravúros ötödik helyen végzett a magyar férfi csapat a Budapesten zajló WDF steel darts Európa-bajnokságon. A sportág első hazai rendezésű felnőtt kontinensviadalán férfi párosban kilencedik lett a Petrács Gábor, Takács Gábor kettős, akárcsak egy nappal korábban a Csombok Krisztina, Erdei Nóra duó.

 

A férfiak csapatversenyében 38 négyes állt tábla elé még a szerdai nyitónapon. A Petrács Gábor, Rucska József, Székely Pál és Takács Gábor összeállítású magyar csapat a csoportból való továbbjutást követően nagy bravúrral 9-7-re verte Németország együttesét, és bejutott a nyolc közé. A pénteki negyeddöntőben Svédország volt az ellenfél. A mieink 3-3-ig jól tartották a lépést az esélyesebb skandinávokkal, ám utána az ellenfél ellépett, és végül 9-3-ra győzött.

 

Férfi párosban a kilencedik helyen végzett Petrács Gábor és Takács Gábor, amely két győzelmet követően a nyolcaddöntőben maradt alul az egyik nagy esélyes, angol Mitchell, Day duótól. Az ellenfél egyik tagja a világranglistán második Scott Mitchell volt, aki 2015-ben BDO világbajnoki címet nyert. A találkozón hiába szerezték meg Takácsék a vezetést, a folytatásban Mitchell és Day 4-1-re fordított.

A Rucska József, Székely Pál kettős is két nyert meccs után búcsúzott, ők a 17. helyen zártak.

Női egyéniben Ihász Veronika jutott legtovább, aki két győzelmet követően kapott ki a holland Hermstől. A világranglistán hetedik magyar dartsos így 17. lett. Csombok Krisztina a 33., míg Erdei Nóra és Ölei Annamária 65. helyen végeztek.

 

„Csodálatos Európa-bajnokságot zártunk” – értékelte a magyarok szereplését Kövesdi Andrea szövetségi kapitány. – „A férfi csapatnál az mindenképpen számíthatott, hogy először kerültek ilyen hatalmas lehetőség elé. Talán pont az volt a probléma, hogy túlságosan is szerettük volna a négy közé kerülést, de tegyük hozzá, hogy az elődöntő maga lett volna a csoda, Ha valaki az Eb előtt nekem az ötödik helyet mondja, azonnal aláírtam volna. A csapat eredményén kívül pedig lett egy-egy értékes kilencedik helyünk párosban a hölgyeknél és a férfiaknál is. Azt gondolom, hogy versenyzőink közül mindenki tisztességesen helytállt és mindent beleadott.”

A szombati zárónapon a csapatversenyek elődöntőit és az összes finálét rendezik a MOM Sportközpontban.

0 Tovább

Darts Eb – A férfi csapat a negyeddöntőre készül

Kilencedik lett a Csombok Krisztina, Erdei Nóra kettős a Budapesten zajló steel darts Európa-bajnokságon. A kontinensbajnokság második napján férfi egyéniben és női párosban versenyeztek a dartsosok, és szemmel láthatóan sokat kivett a magyar indulókból a csapatverseny, amelyben a férfiak negyeddöntőbe jutottak.

 

A Csombok Krisztina, Erdei Nóra kettős előbb egy litván, majd egy bolgár duót győzött le, a harmadik körben pedig egy nagyon erős német párostól 4-0-ra kikaptak, így végül a 9. helyen zártak. A másik magyar kettős, Ihász Veronika és Ölei Annamária erőnyerő volt az első fordulóban, majd a második körben vereséget szenvedett egy finn párostól.

A férfi egyéni versenyben Székely Pál és Petrács Gábor a 33. helyen végzett, Takács Gábor a 65., Rucska József pedig a 129. lett.

„A bravúros nyitónap sokat kivett a fiúkból. Bízom benne, hogy tudunk regenerálódni, és pénteken újult erővel tudunk odaállni a tábla elé a svédek ellen. Sajnos Rucska József betegséggel is küszködött, és csütörtök reggel még láza is volt. Összességében úgy gondolom, hogy mindenki mindent beleadott az Eb második napján” – összegzett Kövesdi Andrea megbízott szövetségi kapitány.

0 Tovább

Bravúros magyar kezdés a budapesti darts Eb-n

Bravúros teljesítménnyel a legjobb nyolc közé jutott a magyar férfi válogatott MOM Sportcsarnokban zajló steel darts Európa-bajnokság első napján. A sportág első hazai rendezésű felnőtt kontinensviadalán a csapatok versenyében – ahol 38 férfi és 34 női együttes indult – női válogatottunk nem jutott tovább csoportjából.

 

A férfiak mezőnyében a Petrács Gábor, Rucska József, Székely Pál és Takács Gábor összeállítású magyar négyes első csoportmeccsén 9-2-re verte Man sziget együttesét, majd nagy csatában 9-7-re kikapott Csehországtól. A cseheket korábban legyőző Gibraltár ellen összeszedte magát a csapat és 9-4-re győzött. A csoportelső finnek elleni 9-5-ös tisztes vereség pedig azt jelentette, hogy a körbeveréseket követően Székelyék bejutottak a 16 közé.

A nyolcaddöntőben egy másik csoport győztese, Németország volt az ellenfél, amelyet válogatottunk remek teljesítménnyel 9-7-re legyőzött.

„Fantasztikus élmény volt, hatalmasat küzdöttek a fiúk” – értékelt Kövesdi Andrea szövetségi kapitány – „Ha jól tudom, magyar csapat Európa-bajnokságon még soha nem volt nyolc között, de persze szeretnénk még tovább lépni. Nagyon egyben van a csapat, ha az egyiknek nem ment, akkor a másik képes volt extrára. Már az, hogy a csoportból kijutottunk, hatalmas eredmény volt. Bizakodó voltam, de erre az eredményre nem számítottam.”

A négy közé jutásért pénteken 17.45-től Svédország lesz az ellenfél.

A Csombok Krisztina, Erdei Nóra, Ihász Veronika és Ölei Annamária alkotta női együttes is két győzelemmel és két vereséggel zárta a csoportkört (Románia 9-0, Csehország 3-9, Spanyolország 6-9, Görögország 9-8), ám náluk – szintén körbeverések után – összességében három leg hiányzott az egyenes kieséses szakaszba lépéshez.

"Bravúr lett volna a továbbjutás, de majdnem meglett. Nagyot küzdöttek a lányok, és a teljesítmény is jó volt. Mindegyiküknek voltak rosszabb és jobb pillanatai, volt, hogy hibáztak, máskor meg parádéztak. Az egész nap ilyen hullámzó volt. Sajnos, három legen múlott a továbbjutás” – mondta Kövesdi Andrea.

Az Eb csütörtökön a férfi egyéni és a női páros versennyel folytatódik.

0 Tovább

Rekordlétszámmal rajtol a sporttörténelmi darts Eb Budapesten

Rekordlétszám, 38 ország 288 versenyzője vesz részt a szeptember 26. és 28. között Budapesten sorra kerülő steel darts Európa-bajnokságon. A sporttörténelmi kontinensviadalon – hiszen Magyarország először rendez felnőtt darts világversenyt – a hazai szakvezetés a válogatottaktól a mezőny első felébe jutást várja, és bizakodik az éremszerzésben is.

 

A MOM Sportközpontban szerdától szombatig tartandó megmérettetésre a WDF (World Darts Federation) világszövetség 39 európai tagországa közül 38 nevezett: ilyen nagy mezőnyre még nem volt példa az Eb-k történetében.

Csapatban 38 férfi és 34 női válogatott mérkőzik meg egymással, emellett egyéniben és párosban avatnak Európa-bajnokot. Hazánkat négy-négy játékos képviseli mindkét nem küzdelmeiben. A férfiaknál Petrács Gábor, Rucska József, Székely Pál és Takács Gábor, míg a nőknél Csombok Krisztina, Erdei Nóra, Ihász Veronika és Ölei Annamária áll tábla elé.

Kövesdi Andrea szövetségi kapitány szerint elsősorban egyéniben van esély sikerekre:

 „Csapatban szép eredménynek számítana egy-egy pozíció a középmezőnyből, egyéniben azonban bármi megtörténhet. Ne feledjük el, hogy Ihász Veronika személyében van egy világranglista hetedik helyezett kiválóságunk.”

A többszörös hazai bajnok Ihász Veronika nemcsak saját sikerében bízik, hanem abban is, hogy az Eb egy lökést ad a sportágnak.

„Szeretnék az első háromban végezni, ez egy hazai rendezésű versenyen nagyon boldoggá tenne. A darts itthon is egyre népszerűbb, és remélem, hogy a budapesti Európa-bajnokság után még többeket mozgat majd meg a sportág, akár amatőr szinten, akár igazoltként.” 

A magyarok jó szereplését nehezíti, hogy a WDF világszervezet legjobbjai közül sokan jönnek el a magyar fővárosba.

A férfiaknál itt lesz a világranglistán második angol Scott Mitchell, de a holland Willem Mandingers és Wesley Harms is az elit tagja, az orosz Borisz Kolcov és Alekszandr Oreskin pedig vb-címvédők párosban. A hölgyeknél az indulók között van a világranglistát vezető, korábbi világ- és Európa-bajnok angol Deta Hedman, a rangsorban harmadik holland Sharon Prins és a negyedik angol Fallon Sherrock.

Az Eb-n a papírforma alapján angol és holland fölény várható – mondta Bereczki Béla, a Magyar Darts Szövetség szakmai igazgatója, aki arról is beszélt, hogy a televíziókban hétről hétre látható profi sztárok szinte mindegyike a WDF versenyrendszerből került ki.

A versenyzőkön kívül Budapestre érkezik a WDF teljes vezérkara is, amely a keddi megnyitót megelőzően itt tartja szokásos éves találkozóját.

A világszövetség szigorú szabályai miatt a MOM Sportcsarnokban a szerdától péntekig tartó selejtezők és elődöntők ideje alatt az érdeklődők a versenyterem mellett felállított „Fan Zone” területén követhetik élőben az éppen zajló mérkőzéseket. Szombaton, a döntők idejére azonban már a jegyüket megváltó nézők előtt is megnyílik az Eb versenyterme.

0 Tovább

Darts Eb – Sorsolás után

A férfi válogatott került nehezebb csoportba a budapesti darts Európa-bajnokságon. A Nemzetközi Darts Szövetség (WDF) megtartotta a sorsolást a szeptember 25-én kezdődő kontinensbajnokságra.

 

A férfi csapat a finnekkel, a csehekkel, a gibraltáriakkal, valamint Man-sziget válogatottjával került egy csoportba. Kövesdi Andrea szövetségi kapitány szerint elszánt a csapat, de a finnek és a csehek is nehéz ellenfélnek ígérkeznek. „A csoportból az első két helyezett jut tovább az legjobb 16 közé, bízunk benne, hogy a mieink is ott lesznek” – mondta a szakember.

A nők a spanyolokkal, a románokkal, a görögökkel és a csehekkel kerültek össze. „Összességében szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen a sorsolásnál megúsztuk a skótokkal, a hollandokkal, vagy az angolokkal való találkozót” – értékelt Kövesdi Andrea.

A csapatversenyeken kívül egyéniben és párosban is avatnak Európa-bajnokot. A MOM Sportközpontban tartandó steel darts Európa-bajnokság szeptember 25. és 29. között lesz.

A WDF szigorú szabályzata miatt a versenyterem csak 2018.09.29 (szombat) napon, a döntők ideje alatt látogatható. A selejtezők és elődöntők ideje (2018.09.26-27-28) alatt az érdeklődők a versenyterem mellett felállított ‚.Fan Zone” területén élőben követhetik a színpadon lévő mérkőzéseket, ahol „top” játékosok és magyar versenyzők is szerepelnek. A jegyértékesítéssel kapcsolatos infók megtalálhatók a magyardarts.hu oldalon.

0 Tovább

Székely „Penge” Pál: mindent az Eb-nek rendeltem alá

Az egész évét arra tette fel, hogy a szeptemberi budapesti darts Európa-bajnokságon játszhasson – jelentette ki Székely „Penge” Pál. Hazánk első hivatásos dartsjátékosa – a szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban sorra kerülő versenyen induló négytagú férfi válogatott tagja – szerint a sportágban Eb-t nehezebb nyerni, mint világbajnokságot.

 

 

A sokszoros magyar bajnok Székely „Penge” Pál az év elején jelentette be, hogy a Budapest Police SE segítségével az idei évtől profi karrierbe kezd. A sportoló ugyanakkor elmondása szerint mindent annak rendelt alá, beleértve a külföldi szerepléseket is, hogy ez az Európa-bajnokság jól sikerüljön a magyar válogatottnak.

A 45 éves sportoló folyamatosan napi 5-6 óra edzéssel készül, hogy minél jobb eredményt érjen el a hazai rendezésű világversenyen.

„Felkészülésemet egy profi csapat segíti: a the path menedzser iroda látja el a képviseletemet és segíti a minél eredményesebb karrieremet, a személyi edző és egy coach pedig a fizikai és mentális felkészítésemért felel. Az edzéseim arról szólnak, hogy a nyilat minél tökéletesebb mozdulattal juttassam el a kinézett célba. Ez igazából a technikának a csiszolása és az olyan szintű rutinná rögzítése, hogy ezzel már a mérkőzésen ne kelljen foglalkozni, ott már csak a cél és az eredmény elérése legyen fontos, a körülmények kizárása, a maximális koncentráció.”

Székely „Penge” Pál a Budapesten tábla elé álló mezőnyt rettenetesen sűrűnek nevezte. Kifejtette: a világ legjobb játékosai szinte kizárólag európaiak, ezáltal ez a mezőny jóval sűrűbb lesz, mint egy világbajnokságé.

Azt szoktuk mondani, hogy Európa-bajnokságot nyerni sokkal nehezebb, mint világbajnokságot” – mesélte a válogatott dartsos, aki szerint az Eb-n a magyarok számára a tisztes helytállást lehet célul kitűzni, afölött pedig „minden ajándék”.

Egy jó felkészüléssel ez a csapat képes a tisztes helytállásra. Konkrét eredményeket nem mondanék, mert minden az adott napon fog eldőlni. A maximumot kell nyújtanunk, kihozni magunkból, amit tudunk és meglátjuk, hogy az mire lesz elég...”

A Magyar Darts Szövetség most először rendez felnőtt Európa-bajnokságot, ahol négy női és négy férfi versenyző képviseli majd hazánkat. A kontinensviadalon borítékolható a rekordrészvétel, hiszen a WDF világszövetség 39 európai tagországa közül 38 nevezett.

0 Tovább

Érmet szeretne a budapesti darts Eb-n a többszörös magyar bajnok

Nem kevesebbre, mint dobogós helyre pályázik az első magyarországi rendezésű felnőtt darts Európa-bajnokságon a világranglistán hetedikként jegyzett Ihász Veronika. A többszörös hazai bajnok dartsos nemcsak saját sikerében bízik, hanem abban is, hogy a szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban sorra kerülő verseny hatására hazánkban is egyre többen állnak majd a tábla elé.

 

Óriási erőbedobással készül az őszi budapesti steel darts Európa-bajnokságra a magyar válogatott egyik legesélyesebb versenyzője. A sportágba 12 évvel ezelőtt baráti társasága unszolását követően kóstolt, majd szeretett bele Ihász Veronika, aki civilben vasúti forgalomirányítóként dolgozik. Munkája mellett pedig most azon fáradozik, hogy érmet szerezzen a magyar fővárosban megrendezendő rangos megmérettetésen.

„Izgatottan várom az Eb-t, nagyon komoly elvárásokat támasztok magammal szemben. Legalább az első háromban szeretnék benne lenni, egy hazai rendezésű versenyen ez nagyon boldoggá tenne. Úgy látom, a darts itthon is egyre népszerűbb, és bízom benne, hogy a budapesti Európa-bajnokság után még többeket mozgat majd meg ez a sportág, akár amatőr szinten, akár igazoltként” – fogalmazott a WDF női világranglistáján hetedik sportoló.

A Magyar Darts Szövetség most először rendez felnőtt Európa-bajnokságot, ahol négy női és négy férfi versenyző képviseli majd hazánkat. A szeptember végi kontinensviadalon borítékolható a rekordrészvétel, hiszen a WDF világszövetség 39 európai tagországa közül 38 nevezett.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum