Székely „Penge” Pál bízik abban, hogy pontszerzőként zárja a hétvégi Hungarian Open Weekendet. A magyar darts emblematikus alakja szombaton és vasárnap áll tábla elé a Hotel Hungaria City Centerben – adta hírül a Magyar Darts Szövetség.

 

„Mindkét nap fontos számomra, hiszen ezzel a hétvégével megkezdődik a 2019-es idény. Az itt szerzett pontok már beleszámítanak a jövő évi kelet-európai ranglistába, ahonnan a világbajnokságra kvalifikálunk” – mondta Székely Pál, aki a szeptemberben megrendezett hazai Európa-bajnoksággal kapcsolatban kiemelte: a sikeres világverseny nagyot lendíthet a sportágon itthon.

„Magyarországon amúgy is nagy hagyománya van az amatőr dartsnak, de ez a jól sikerült Eb új lehetőségeket villantott fel. Angliában, a sportág őshazájában nem is hiszik, hogy Magyarországon ilyen sok embert megmozgat a darts, és bízom benne, hogy a sportágat űzők száma tovább fog növekedni” – tette hozzá Székely.

A jubileumi huszadik alkalommal rendezendő darts Hungarian Open Weekend november 2. és 4. között lesz a Hotel Hungaria City Centerben. A háromnapos eseményen 20 ország 197 férfi és 33 női versenyzője indul. A legnagyobb név a női világranglistán második holland Aileen de Graaf, de hazai részről ott lesz világrangsor hetedik helyén álló Ihász Veronika is.