A bravúros ötödik helyen végzett a magyar férfi csapat a Budapesten zajló WDF steel darts Európa-bajnokságon. A sportág első hazai rendezésű felnőtt kontinensviadalán férfi párosban kilencedik lett a Petrács Gábor, Takács Gábor kettős, akárcsak egy nappal korábban a Csombok Krisztina, Erdei Nóra duó.

 

A férfiak csapatversenyében 38 négyes állt tábla elé még a szerdai nyitónapon. A Petrács Gábor, Rucska József, Székely Pál és Takács Gábor összeállítású magyar csapat a csoportból való továbbjutást követően nagy bravúrral 9-7-re verte Németország együttesét, és bejutott a nyolc közé. A pénteki negyeddöntőben Svédország volt az ellenfél. A mieink 3-3-ig jól tartották a lépést az esélyesebb skandinávokkal, ám utána az ellenfél ellépett, és végül 9-3-ra győzött.

 

Férfi párosban a kilencedik helyen végzett Petrács Gábor és Takács Gábor, amely két győzelmet követően a nyolcaddöntőben maradt alul az egyik nagy esélyes, angol Mitchell, Day duótól. Az ellenfél egyik tagja a világranglistán második Scott Mitchell volt, aki 2015-ben BDO világbajnoki címet nyert. A találkozón hiába szerezték meg Takácsék a vezetést, a folytatásban Mitchell és Day 4-1-re fordított.

A Rucska József, Székely Pál kettős is két nyert meccs után búcsúzott, ők a 17. helyen zártak.

Női egyéniben Ihász Veronika jutott legtovább, aki két győzelmet követően kapott ki a holland Hermstől. A világranglistán hetedik magyar dartsos így 17. lett. Csombok Krisztina a 33., míg Erdei Nóra és Ölei Annamária 65. helyen végeztek.

 

„Csodálatos Európa-bajnokságot zártunk” – értékelte a magyarok szereplését Kövesdi Andrea szövetségi kapitány. – „A férfi csapatnál az mindenképpen számíthatott, hogy először kerültek ilyen hatalmas lehetőség elé. Talán pont az volt a probléma, hogy túlságosan is szerettük volna a négy közé kerülést, de tegyük hozzá, hogy az elődöntő maga lett volna a csoda, Ha valaki az Eb előtt nekem az ötödik helyet mondja, azonnal aláírtam volna. A csapat eredményén kívül pedig lett egy-egy értékes kilencedik helyünk párosban a hölgyeknél és a férfiaknál is. Azt gondolom, hogy versenyzőink közül mindenki tisztességesen helytállt és mindent beleadott.”

A szombati zárónapon a csapatversenyek elődöntőit és az összes finálét rendezik a MOM Sportközpontban.