Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Urak! Hozzátok magatokkal édesanyátokat, párotokat, lányotokat!

A PMFC-MATIAS eddig is számtalan akcióval, kezdeményezéssel próbálta megszólítani a város, térség valamennyi lakóját. A cél az, hogy minél több pécsi, baranyai ember legyen a stadionban.

A nemzetközi trendnek megfelelően a pécsiek eltökéltek abban, hogy minél nagyobb számban képviseltesse magát a gyengébbik nem a mérkőzéseken. A nők színesebbé, szebbé varázsolják a stadion képét, segítenek a kulturált szurkolás további térnyerésében és segítségükkel még az eddigieknél is több gyerek lehet a lelátókon. Éppen ezért, az Anyák Napját követő első hazai mérkőzésre minden hölgy, aki egy férfi kíséretében érkezik a Stadion utcába, ingyenesen léphet be a Haladás elleni meccsre.


OTP Bank Liga 27. forduló

PMFC-MATIAS - Szombathelyi Haladás

Május 11., szombat, 16:00

0 Tovább

PMFC – jön a toborzó!

 A PMFC labdarúgócsapata május 15-én, szerdán toborzót tart.

A nemzetisport.hu információi szerint a szakemberek a toborzóra 1999. január 1. és 2001. december 31. között született lányok és 1997. január 1. és 1999. december 31. között született fiúk jelentkezését várják május 15-én 15.30-kor a PMFC labdarúgó-akadémia edzőközpontjában (7633 Pécs, Gyöngyvirág utca, Kovácstelep).

Az érdeklődő gyermekek és szüleik az akademia@pmfc.hu e-mail címen jelentkezhetnek.

0 Tovább

PMFC-MATIAS - A tulajdonos is futott

Egy héttel a budapesti 28. Telekom Vivicitta után Pécsett húztak futócipőt a „városvédők”. Az eseményen a PMFC-MATIAS is képviseltette magát.

 

A baranyai labdarúgóklub menedzsmentjéből többen ott futottak a mezőnyben. A Széchenyi térről rajtoló nagyszabású futóversenyen elindult Matyi Dezső, a PMFC-MATIAS elnök-tulajdonosa és kisfia Bence.

 

A vezetőségből Feleki Attila ügyvezető, Halász Gábor klubigazgató és Győri János operatív menedzser is részt vett az eseményen. Emellett mintegy 50 fiatal futballista és edzőik is lefutották a távot, akik a PMFC-MATIAS utánpótláscsapatait képviselték.

0 Tovább

Baranyaiak figyelem! - Délben indul a lapátolás

A PMFC-MATIAS vezetősége arra kéri a szurkolókat, hogy segítsenek mecsekaljai pálya letakarításában.

„Mivel az éjjeli havazás beterítette a pályát, és gépekkel nem lehet rámenni a játéktérre, kézi erővel kell letakarítanunk a havat a pályáról! Szeretettel várunk minden segítőt egy teával, valamint egy jeggyel a mai mérkőzésre! Aki tud, jöjjön délre a stadionba egy hólapáttal! Fogjunk össze a döntőért!” – olvasható a csapat honlapján.

 

A pécsiek a Videotont fogadják este hatkor a labdarúgó Ligakupa elődöntő visszavágóján.

 

0 Tovább

A PMFC-MATIAS is pirosba öltözött - fotó

A PMFC-MATIAS is csatlakozott a Szemem Fénye Alapítvány "Öltözz pirosba" felhívásához! A pécsi labdarúgók adományait a felhívásnak megfelelően a csapat vezetése eljuttatja az Alapítványnak.

„Örömmel csatlakoztunk a felhíváshoz, elismerve a Szemem Fénye Alapítvány évek óta tartó, áldozatos munkáját a magyar gyermekhospice ügyéért. A Szemem Fénye Alapítvány a jövőben is számíthat a PMFC-MATIAS együttműködésére” – olvasható a www.pmfc.hu-n.

 

0 Tovább

Doktor lett Horváthból!

Bővült a doktorok száma a magyar első osztályban. A PMFC-MATIAS büszkén jelenti be, hogy Horváth Zsolt, a baranyai labdarúgócsapat játékosa lediplomázott a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Szombaton megtörtént a doktorrá avatása, valamint átvette hivatalosan is jogi diplomáját!


Szombat esti láz

Tóth Gabi metálvillát villantott 

Dundika és Istenes is tánccipőben 

Maradonának meggyűlt a baja a lábaival 

0 Tovább

Tovább épül a jövő csapata Pécsett – Márkvárt 2015-ig leszerződött

A 18 éves középpályás élete első profi szerződését írta alá a PMFC-MATIAS labdarúgócsapatánál. Márkvárt Dávid 1994. szeptember 20-án született Szekszárdon, pályafutását a tolnai megyeszékhelyen kezdte, majd 2008-ban szerződött a Mecsekaljára. Először az U16-os csapatban játszott, majd végigjárva a korosztályos együtteseket, idén bemutatkozhatott második vonalban. A felnőttek között első alkalommal az október 10-i Vasas elleni Ligakupa találkozón szerepelt. A Fáy utcában rendezett mérkőzés 55. percében lépett pályára, míg a pécsi visszavágón közel fél órát kapott. Az őszi szezonzáró mérkőzésen, az MVM-Paks elleni Ligakupa mérkőzésen - igaz csak a 87. percben állt be Miroslav Grumic helyére - nagyon közel állt első felnőttek közötti góljához.

„Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy megkapjam életem első profi szerződését. Sokat köszönhetek Kulcsár Árpádnak, Turi Zsoltnak és Fekete Tivadarnak is. Remélem, hogy minél hamarabb lesz lehetőségem pályára lépni a nagycsapatban bajnoki mérkőzésen is. Úgy gondolom, hogy ezek után még keményebben kell majd küzdenem, de szerintem ez nem fog problémát jelenteni! Úgy érzem, hogy ez a szerződés a legszebb karácsonyi ajándék, amit kaphattam” – mondta boldogan Mákvárt Dávid.

Matyi Dezső, a PMFC-MATIAS tulajdonosa:

„Nem csak nekem, hanem reményeim szerint valamennyi pécsi szurkolónak nagy öröm, hogy Nagy Dominik, Ivancsics Alex és Gajág Gergő után egy újabb saját nevelésű fiatal jutott el odáig, hogy teljesítményével kiérdemelje a PMFC profi szerződését! Ez komoly rangot jelent a klubnál. Legyen sok örömünk Dávidban Pécsett! Neki pedig legyen része sok sikerben piros-feketében!”

 

0 Tovább

PMFC: Gajág aláírta első profi szerződését

Gajág Gergő 2007 óta játszik a Pécsi MFC-ben. A szurkolók azonban az október 10-i Vasas elleni Ligakupa találkozó után ismerhették meg a nevét - csereként állt be a 34. percben. Hazai környezetben a két héttel későbbi baranyai visszavágón debütált, ahol végig a pályán volt. A nemsokára 19 éves futballista 2015. június 30-ig írt alá a PMFC-MATIAS-hoz.

Gergő 1994. január 2-án született, pályafutását szülővárosában, Szigetváron kezdte, majd 2007-ben igazolt Pécsre. Az U15-ös, majd U17-es és U18-as csapatnál bizonyított belső védő, végül U19-eseknél meghatározó játékossá vált. Az idén mutatott teljesítményével bebizonyította, hogy megérett a profi szerződésre.

 „U15-ben kerültem a PMFC-hez, mindenképpen kemény munkával és nagyon sok segítséggel jutottam el idáig. Több edzőm is volt, ahogy lépkedtem fel a korosztályokban. Itt említeném meg Kósa Sándort, Kovács Zoltánt, és Turi Zsoltot. Mindenkinél nagyon jó munkát végezhettem és mindenhol megpróbáltam a maximumot nyújtani. Új kihívás lesz ez nekem, de szeretem a kihívásokat. Remélem ezzel is minél előbb megbirkózom. Szeretnék mihamarabb bemutatkozni a nagy csapatban, de egy középső védőnek csereként elég nehéz a pályára lépés. Ezért az a célom, hogy minél előbb beküzdjem magam a kezdőcsapatba, hogy alapemberré váljak”- mondta a szerződés aláírása után Gajág.

0 Tovább

Rakaczkinak gyűjtöttek - A Münchenben védő fiatal magyar kapus fizette a legtöbbet a PMFC mezéért

Az 1860 München utánpótláscsapatának kapusa vette meg a dedikált PMFC mezt. A pécsi labdarúgócsapat azért licitáltatott a játékosok által aláírt mezre, mert ezzel szerettek volna hozzájárulni Rakaczki Bence gyógykezeléséhez.

 

Az Együtt A Leukémiás Gyerekekért Alapítvány támogatásával lebonyolított aukción végül 25 ezer forintért kelt el a mez, amelyet Székely György, az 1860 München U19-es kapusa vitt el. Székely nem tartja meg a relikviát, hanem elküldi Rakaczki Bencének – derült ki a fiatal kapus dr. Elbert Gábor cégvezetőhöz eljuttatott leveléből.

 

A diósgyőriek hálóőre leukémiában szenved. Mióta kiderült, hogy beteg, azóta több labdarúgócsapat igyekszik segíteni, ehhez az összefogáshoz csatlakozott most a PMFC-MATIAS is.

0 Tovább

Baranyai Mikulások

Mikulás ruhába bújtak a pécsi focisták! Az utolsó idei hazai bajnoki mérkőzésük előtt a PMFC-MATIAS vezetősége arra kérte a szurkolókat, hogy vigyenek magukkal plüss állatkákat és a csapatok bevonulásakor dobják őket be a pályára, ezzel segítsenek a nehéz sorsú gyerekeknek. A jótékonysági kezdeményezéshez az MVM-Paks játékosai is csatlakoztak. A klub és az Alexandra tulajdonosa, Matyi Dezső pedig minden egyes plüss mellé felajánlott egy-egy mesekönyvet is a gyerekeknek.


A PMFC-MATIAS néhány helyi kötődésű játékosa, Lantos Levente, Dibusz Dénes, Szatmári Lóránd, Fodor Ferenc és Gajág Gergő, Elbert Gábor, cégvezető társaságában útnak indultak Mikulás napján az összegyűjtött ajándékokkal. Első állomásként a pécsi Fészek Otthon és Bölcsőde apróságaihoz látogattak, ahol hatalmas örömet okozva a csöppségeknek személyesen adták át az ajándékokat.

Ezután a különítmény Vajszlóra indult, ahol a helyi óvodások népes tábora fogadta a játékosokat. A gyerekek körében óriási örömet okozott a kisebb-nagyobb plüssök és könyvek odaajándékozása. A játékosok egy rögtönzött foci bemutatóval és direkt az erre az alkalomra készített autogram kártyák kiosztásával kedveskedtek. 

0 Tovább
«
12

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum