A 18 éves középpályás élete első profi szerződését írta alá a PMFC-MATIAS labdarúgócsapatánál. Márkvárt Dávid 1994. szeptember 20-án született Szekszárdon, pályafutását a tolnai megyeszékhelyen kezdte, majd 2008-ban szerződött a Mecsekaljára. Először az U16-os csapatban játszott, majd végigjárva a korosztályos együtteseket, idén bemutatkozhatott második vonalban. A felnőttek között első alkalommal az október 10-i Vasas elleni Ligakupa találkozón szerepelt. A Fáy utcában rendezett mérkőzés 55. percében lépett pályára, míg a pécsi visszavágón közel fél órát kapott. Az őszi szezonzáró mérkőzésen, az MVM-Paks elleni Ligakupa mérkőzésen - igaz csak a 87. percben állt be Miroslav Grumic helyére - nagyon közel állt első felnőttek közötti góljához.

„Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy megkapjam életem első profi szerződését. Sokat köszönhetek Kulcsár Árpádnak, Turi Zsoltnak és Fekete Tivadarnak is. Remélem, hogy minél hamarabb lesz lehetőségem pályára lépni a nagycsapatban bajnoki mérkőzésen is. Úgy gondolom, hogy ezek után még keményebben kell majd küzdenem, de szerintem ez nem fog problémát jelenteni! Úgy érzem, hogy ez a szerződés a legszebb karácsonyi ajándék, amit kaphattam” – mondta boldogan Mákvárt Dávid.

Matyi Dezső, a PMFC-MATIAS tulajdonosa:

„Nem csak nekem, hanem reményeim szerint valamennyi pécsi szurkolónak nagy öröm, hogy Nagy Dominik, Ivancsics Alex és Gajág Gergő után egy újabb saját nevelésű fiatal jutott el odáig, hogy teljesítményével kiérdemelje a PMFC profi szerződését! Ez komoly rangot jelent a klubnál. Legyen sok örömünk Dávidban Pécsett! Neki pedig legyen része sok sikerben piros-feketében!”