A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia híre - A múlt hétvégén rendezett U17-es nemzetközi verseny után ezúttal az U20-asok bizonyítottak Bukarestben, ahol akadémiánk birkózói összesen öt arany- és egy ezüstérmet szereztek.

Magyarország mindhárom szakágban a teljes válogatottat küldte ki a viadalra, és külön öröm, hogy mind az öt aranyérmet a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) sportolója nyerte. A legjobban a lányok szerepeltek, Ritter Diletta tanítványai közül az U20-as Eb-ezüstérmes Szenttamási Róza, az U15-ös Európa-bajnok Borsos Viktória, a U17-es világ- és Európa-bajnok Elekes Enikő, valamint Virág Zsófia állt a dobogó legfelső fokára.

Ösztöndíjasunk, az U20-as Európa-bajnoki ezüstérmes Tösmagi Attila a kötöttfogású 72 kilogrammosok között aratott diadalt, s megszerezte a fogásnem egyetlen magyar érmét Románia fővárosában.

A kadét Eb-harmadik Nyikos Veronika ezüstérmet nyert a megméretésen.

Ami a szabadfogást illeti: két ötödik helyezettünk lett, Kiss Benedek (61 kg) és Sallai Sándor (86 kg) révén. Épphogy lecsúszott a dobogóról, s a negyedik helyen zárt Soliman Yasmine (62 kg), valamint Terék Fruzsina (68 kg).

Ezúton is gratulálunk mindenkinek!

U20-AS NEMZETKÖZI VERSENY, BUKAREST

A KIMBA dobogósai

Kötöttfogás
72 kg: 1. Tösmagi Attila

Női birkózás
55 kg: 1. Szenttamási Róza
59 kg: 1. Borsos Viktória
65 kg: 1. Elekes Enikő
72 kg: 1. Virág Zsófia
76 kg: 2. Nyikos Veronika