Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Újabb hazug támadás a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia ellen​​​​​​​

Szerződésszegés miatt 534 millió forintra beperelte a Kozma István Magyar Birkózó  Akadémiát (továbbiakban: KIMBA) a Csepeli Birkózó Club (CSBC) – adta hírül az újabb fakenewst több, kizárólag baloldali hírportál. Újabb hazug és alaptalan politikai támadás indult tehát a Soros-médiában a birkózók, a KIMBA és annak alapítója, Németh Szilárd ellen. Mindez a már több mint három éve folyó lejáratókampány szerves része és szoros összefüggésben van a csepeli önkormányzati választásokkal.

Märtz József, a CSBC elnöke négy év elteltével, az idei választási kampányban hirtelen rádöbbent, hogy eddig „elfelejtette” beperelni a KIMBA-t, majd most a mondvacsinált perindítással kürtöli tele a baloldali médiát. Egy hónapon belül immár másodszor, igaz akkor még 2.4 milliárd forintot követelt. Lám Csepelen a választás közeledtével még a követelések is összemennek, nemcsak a polgármester népszerűsége. 

Ugyanez a Märtz József Borbély Lénárd csepeli polgármester bevallott jó barátja. Ugyanez a Märtz József arról híres Csepelen, hogy pontosan a birkózóakadémia tőszomszédságában, önkormányzati területre teljesen szabálytalanul, engedély nélkül épített luxuséttermet, amit egy hatalmas önkormányzati épületet is birtokolva, pályázat nélkül üzemeltethet, nyilvánvalóan a csepeli polgármester, Borbély Lénárd támogatásával. 

Az üggyel kapcsolatban azt is érdemes tudni, hogy a szabálytalanul, engedély nélkül épített étteremrészre Budapest Főváros Kormányhivatala már több hónapja bontást rendelt el. További politikai szál, hogy a „felperes” CSBC vezetőedzője, Hajdu Imre önkormányzati képviselőjelölt Borbély Lénárd magáról elnevezett választási szervezetében. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere pedig arról híres, hogy egy nemzetközi hírű sportintézmény, államilag elismert sportakadémia, a KIMBA diákszállójának a megépítését lehetetlenítette el politikai eszközökkel, annak ellenére, hogy korábban kezet adott rá, és a birkózóakadémiát támogatásáról biztosította.  

De a csepeli polgármesternek a KIMBA-val szembeni és alapítónk, Németh Szilárd iránt érzett gyűlöletét mi sem jelezte jobban, mint hogy a KIMBA két, engedéllyel felállított, Csepelt és a birkózást népszerűsítő, az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Viktort és az Eb-bronzérmes remek csepeli birkózót, Szilvássy Eriket ábrázoló, évek óta az akadémia bejáratánál álló tájékoztató tábláját is lefűrészeltette a csepeli önkormányzat munkatársaival. 

Természetesen állunk a bírósági tárgyalás elé, hiszen ennyire alaptalan keresetet legfeljebb a justizmord kategóriában produkálnak. A KIMBA nem szegett szerződést, hiszen nem is állt szerződéses viszonyban a CSBC-vel. Az említett 400 milliós állami támogatással – ami egyébként pontosan 366 millió forint volt – a KIMBA a csepeli önkormányzat felé már több mint négy éve hiánytalanul elszámolt, ahogy a csepeli önkormányzat is elszámolta ezt az összeget az Emberi Erőforrások Minisztériuma felé. Kifogás az elszámolással kapcsolatban soha senkitől nem érkezett. 

A méltó elhelyezést a CSBC megkapta volna, ha a képviselője, a most négy év után pereskedő Märtz József nem elutasítja, hanem aláírta volna a KIMBA részéről 2020. május 19-én hivatalosan is kiküldött korrekt, tisztességes, hosszú távú bérleti szerződést. A birkózóakadémia igen méltányos, bruttó 4000 Ft/óra használatarányos bérleti díjat ajánlott a CSBC nek. Mindezt egy háromszőnyeges 677 nm-es birkózóteremért, öltözővel, erősítőteremmel és kizárólagos irodahasználattal, ingyenes parkolással. A 4000 Ft/óra árban ráadásképpen benne foglaltattak a takarítási és rezsiköltségek is. Most és már évek óta erről a szerződésről hazudják a kifizethetetlen 36 millió forintos bérleti díjat, a valóságban ennek a tizedét sem érte volna el a tényleges használati díj.

Az is hazugság, hogy a KIMBA ingyenes elhelyezést ígért volna a CSBC-nek, a használat feltételeiről ugyanis egyetlen hivatalos dokumentum sem rendelkezett. Ráadásul a CSBC mind a csepeli önkormányzattól – évi 17 millió forint –, mind a  Magyar Birkózók Szövetségétől jelentős összegű, nyolc év alatt – pénzügyi  dokumentumokkal igazolhatóan – 138 millió forint (!) támogatásban részesült, tehát problémamentesen ki tudta volna gazdálkodni a nagyon kedvezményes bérleti díjat. A birkózóakadémián jelenleg is hatvannál több csepeli birkózó – köztük kilenc CSBC-tag is – edz, és itt van a bázisa a CSBC-t az országos egyesületi rangsorban már évek óta megelőző Csepel Torna Club birkózószakosztályának. Érdekes módon ezt a klubot soha egyetlen, a csepeli birkózókra hivatkozó baloldali sajtótermék sem kérdezte még meg, mi a véleménye a KIMBA-ról. 

Budapest, 2024. május 2.

Süle László
kurátor
Kozma István Magyar Birkózó Akadémia

Lőrincz Tamás
szakmai igazgató, olimpiai bajnok
Kozma István Magyar Birkózó Akadémia

Bacsa Péter
ügyvezető alelnök, UWW elnökségi tag
Magyar Birkózók Szövetsége

0 Tovább

Visszautasítja a hazug csepeli vádakat a Magyar Birkózók Szövetsége!

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) elnöksége megtárgyalta és a leghatározottabban elhatárolódik, visszautasítja, elítéli Märtz József, a Csepeli Birkózó Club (CSBC) elnökének a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA) ért valótlan és otromba vádjait, politikai és üzleti indíttatású támadásait.

Sajnos Märtz Józsefnek a sajtóban fake newsként terjedő hazug állításai nem újkeletűek. Ő már tavaly, még az MBSZ elnökségi tagjaként indított becstelen és sunyi támadást a magyar birkózócsalád ellen. Lejáratásunkra, ellenünk való gyűlöletkeltésre irányuló vádjai akkor is ugyanazok voltak, mint legutóbb:

• a KIMBA az ő tulajdona, ő „szerzett rá” állami támogatást, amit elloptunk tőle,

• a KIMBA nem kollégiumot, hanem luxusszállodát és luxuséttermet akar építeni a csarnok mellé,

• nem engedjük be a KIMBA-ba a csepeli birkózókat, anyagilag ellehetetlenítjük a CSBC-t.

Märtz József állításai teljesen egybecsengenek, egy tőről fakadnak Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester hamis szavaival. Vajon miért? Egyébként valóságtartalmukat a baloldali politikai, sőt a közpénzen kitartott csepeli önkormányzati média sem vizsgálta, hanem „igazságként”, „leleplezésként”, „lebukásként” kürtölte szét az ország és a kerület nyilvánosságában, besározva, befeketítve, megalázva ezzel az MBSZ-t, a KIMBA-t, a magyar birkózókat. Nyugodtan kimondhatjuk: egy előre kitervelt politikai-üzleti forgatókönyv alapján játszottak össze. Az MBSZ, a KIMBA dokumentumokkal is tudja cáfolni Märtz József hazug állításait. Az MBSZ elnöksége az ügyben tisztázó jellegű etikai eljárást is indított. Azonban Märtz József birkózóhoz méltatlan módon, ez elől – inkább elnökségi tagságáról gyáván lemondva – elmenekült. A márciusi tisztújításon pedig már egyetlen MBSZ-tagszervezet – még a saját egyesülete – sem jelölte elnökségi tagságra, sőt – a hivatalos meghívás ellenére – a beszámoló-tisztújító közgyűlésen sem jelent meg, így nem képviselhette a CSBC-t senki sem. Pedig a közgyűlésen is szóba került a fenti ügy. Többek között az, hogy a KIMBA diákkollégiumának helyén éppen Märtz József és Borbély Lénárd épített, ráadásul engedélyek nélkül, törvénytelenül, közpénzen luxuséttermet, „Hollandi 8” néven. (Budapest Főváros Kormányhivatala épp’ ezért rendelte el az étterem lebontását.) Ők építettek oda – zöld beruházásnak és „közösségi tervezésnek” álcázva – műanyagborítású tenisz- és padelpályákat is, amelyeket Märtz József éttermében lehet kibérelni. A KIMBA-ban hatvannál több csepeli birkózó - köztük kilenc CSBC-tag is – edz, de a már négy évvel ezelőtt az egyesületeknek felkínált bérleti szerződést egyedül Märtz nem írta alá. A CSBC nyolc év alatt – pénzügyi dokumentumokkal igazolhatóan – 138 millió (!!!) forint működési támogatást kapott az MBSZ-től stb. stb. Érdekes tény még az is, hogy a CSBC társelnöke, Hajdú Imre önkormányzati képviselőjelölt a Borbély Lénárd és Csapata nevű formációban.

0 Tovább

Világbajnok csatlakozott a KIMBA edzői stábjához

Sastin Marianna új kihívás előtt áll. A világ- és Európa-bajnok birkózó csatlakozott a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) edzői stábjához. Magyarország első, és eddigi egyetlen női vb-aranyérmese tettrekész, és szerinte a KIMBA-nak köszönhetően nemcsak férfi, hanem női vonalon is eredményes birkózók nőnek fel az előttünk álló években.

„Alapprogramos edző leszek. Igyekszem mindazt átadni a lányoknak, amit a karrierem 20 éve alatt megtapasztaltam és megtanultam. Sok és izgalmas feladat áll előttünk, és úgy gondolom, hogy ebből a környezetből, amilyet az akadémia biztosít, női vonalon is lesznek jó birkózók a jövőben, akik megállják helyüket itthon és külföldön egyaránt” – mondta Sastin Marianna.

A Magyar Birkózó Hírességek Csarnokába is beválasztott, kétgyermekes klasszis megjegyezte: igyekszik mindenben segíteni az akadémistáknak. „Egy női sportoló karrierje helyenként sokkal összetettebb, mint a férfiaké. Az a két évtized, ami nekem megadatott a szőnyegen és az edzőtermekben, rengeteg tapasztalattal gazdagított. Hálás vagyok a sorsnak, hogy mindezt átélhettem. A világversenyeket, az olimpiákat, közben a családalapítás utáni visszatérést a versenyzéshez. Azoknak a lányoknak, akik élsportolóként akarnak küzdősportban maradandót alkotni, sok mindenre fel kell készülniük. Az edzésmunka mellett adott esetben ebben a felkészítésben is tudok segíteni nekik” – tette hozzá a világbajnok.  

Fotó: Feledi László

0 Tovább

Nemzetközi konferencia a KIMBÁ-ban!

„Rendhagyó, különleges eseményt tudhatunk magunk mögött. Az országban hat módszertani központ működik, miénk az egyik. Minden évben tartanunk kell egy nyílt konferenciát, amelyre a többi sportág képviselőit is meghívjuk. Természetesen a birkózásról is volt szó, de nemzetközi előadóinkkal kiegészülve igyekeztünk főként olyan témákat érinteni, amelyek általánosan hasznosak. Mivel ez volt az első ilyen rendezvényünk, természetesen bemutattuk a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát a vendégeinknek. Igazán hasznos nap volt a mai!” – fogalmazott a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) ügyvezető alelnöke, a KIMBA operatív igazgatója, Bacsa Péter.

Az eseményt Süle László, a KIMBA kurátora nyitotta meg, majd köszöntőt mondott Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára.

Bacsa Péter a KIMBA felépítését és filozófiáját mutatta be, Lőrincz Tamás olimpiai bajnok, a KIMBA szakmai igazgatója az itt folyó munkát és eredményeket összegezte. Sterbenz Tamás rektor a Testnevelési és Sporttudományi Egyetem szerepéről tartott előadást, Arszen Dzsulfalakjan vb- és Eb-győztes, olimpiai ezüstérmes egykori versenyző, a nemzetközi szövetség (UWW) sportolói bizottságának elnöke a nemzetközi birkózósport 2013-tól történő átalakítását taglalta. Szó esett a mérési rendszerek fontosságáról (Sáfár Sándor, a Nemzeti Sportügynökség kiemelt sportakadémiák és sportegyesületek igazgatóságának igazgatója), a KIMBA módszertani központjáról (Bábszky Gergely igazgató), a digitális látásról, a kiterjesztett valóság használatáról a sportban (Török Mihály dvb Kft. ügyvezető és Krepler Benedek vezető fejlesztő), valamint a komplex mentális felkészülésről (Harsányi Gergely és Hoffmann Ádám, Mentors and Partners Group).

A második, szombati napon a licences edzőképzés kerül fókuszba, amelynek keretein belül szabadfogású gyakorlati bemutatót tart a magyar színekben világ- és Európa-bajnok Muszukajev Iszmail, edzője, Seme Szemejev értő segítségével.

„Aki életében legalább egyszer támadott lábra, annak fontos lehet Muszukajev Iszmail előadása. Mindenki tudja, mennyire különleges a mozgásvilága, edzőjével, Seme Semejevval vezeti be az érdeklődőket a felkészülésének titkaiba. Többször hallottuk, probléma, hogy Muszukajev nem adja át a tudását a magyaroknak, most itt a lehetőség, tanulni lehet tőle” – mondta Bacsa Péter.

Fotó: KIMBA/Feledi László

0 Tovább

Nyikos U20-as Eb-győztes, Borsos bronzérmes, Elekes döntős Rómában!

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia híre - Csütörtökön is fantasztikus napot zártak sportolóink a Rómában zajló U20-as birkózó Európa-bajnokságon! Nyikos Veronika kadetkorúként (!) nyert aranyérmet a 76 kilogrammosok mezőnyében, Borsos Viktória (59 kg) bronzérmet szerzett, Elekes Enikő (65 kg) pedig egészen a döntőig menetelt.

Nyikos Veronikának szerdán a lengyel Daniela Tkachukon (10–8) és a német Laura Kühnön (8–5) át vezetett az útja a csütörtök esti döntőig, amelyben az ukrán Marija Orlevics állt vele szemben. Az első akciót az ukrán hajtotta végre (0–2), ám ezt követően Nyikos átvette az irányítást, három levitellel teljesen megérdemelt, gyönyörű győzelmet aratott (6–2), és kadetkorúként lett U20-as Európa-bajnok!

Borsos Viktória

Az U15-ös Eb-győztes Borsos Viktória (59 kg) szerdán az első meccsén 8–4-re győzött a német Luna Rothenberger ellen, majd a fináléba jutásért 5–1-re kikapott a török Ebru Dagbasitól, tehát csütörtökön a harmadik helyért küzdhetett, mégpedig a tavalyi U20-as Eb-n harmadik cseh Anna Michalcovával szemben. Borsos kézben tartotta az összecsapást, levitelekkel magabiztos, 8–0-s sikert ért el, és ezzel együtt bronzérmes lett.

Csütörtök délelőtt megkezdődött a női birkózók második programcsomagja. 2018 óta veretlen U17-es világ- és Európa-bajnokunk, Elekes Enikő (65 kg) ezúttal is kiválóan birkózott, a svéd Nora Svenssont technikai tussal (10–0) verte, majd az olasz Veronica Braschit 9–0-ra legyőzve bejutott a péntek esti döntőbe, amelyben elsőévesként néz farkasszemet a súlycsoport és a junior korosztály tavalyi Eb-aranyérmesével, az ukrán Manola Szkobelszkával.

Virág Zsófia (72 kg) az olasz Fabiana Dattilo (10–2), majd román Paula Rotaru (10–4) ellen elért sikerével bejutott az elődöntőbe, ám ott az ukrán Irina Zablocka már túl nagy falatnak bizonyult (10–0), így pénteken a bronzéremért léphet szőnyegre.

Soliman Yasmine (62 kg) egy-egy győzelemmel és vereséggel, Matyi Vivien (53 kg) pedig egy vesztes mérkőzéssel búcsúzott az Európa-bajnokságtól. Ahogyan Szenttamási Róza (55 kg) is, aki a vigaszágon 11–2-re kikapott az olasz Immacolata Danisétől.

Gratulálunk mindenkinek, kitettetek magatokért, lányok!

U20-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, RÓMA

Csütörtöki eredmények

Selejtező
53 kg: Patricia Iurascu (román)–Matyi Vivien tus 7–0-nál
72 kg: Virág Zsófia–Fabiana Dattilo (olasz) 10–2

Nyolcaddöntő
62 kg: Soliman Yasmine–Evangelia Tranu (görög) 4–0

Negyeddöntő
62 kg: Irina Bondar (ukrán)–Soliman Yasmine 11–0
65 kg: Elekes Enikő–Nora Svensson (svéd) 10–0
72 kg: Virág Zsófia–Paula Rotaru (román) 10–4

Elődöntő
65 kg: Elekes Enikő–Veronica Braschi (olasz) 9–0
72 kg: Irina Zablocka (ukrán)–Virág Zsófia 10–0

Bronzmérkőzés
59 kg: Borsos Viktória–Anna Michalcova (cseh) 8–0

Döntő
76 kg: Nyikos Veronika–Marija Orlevics (ukrán) 6–2

Írta: K. B.
Fotó: UWW

0 Tovább

Tösmagi U20-as Európa-bajnok, Nyikos döntős Rómában!

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia híre - Fantasztikus napot zártak sportolóink a Rómában zajló U20-as birkózó Európa-bajnokságon: Tösmagi Attila aranyérmet nyert a kötöttfogású 72 kilogrammosok mezőnyében, míg Nyikos Veronika (76 kg) döntőbe jutott. Szenttamási Rózának (55 kg) csütörtökön a vigaszágon szurkolhatunk.

Tösmagi Attila három győztes mérkőzést követően jutott be kedden a szerda esti döntőbe, amelyben az ifjúsági olimpiai bajnok, junior Eb-ezüstérmes azeri Gurban Gurbanov állt vele szemben. A második menet közepéig mindkét sportoló egy-egy passzivitási pontot harcolt ki magának, ami nem az U20-as világbajnoki bronzérmesünknek, a tavalyi junior Eb második helyezettjének kedvezett. Tösmaginak tehát hajtania kellett. És hajtott is! „Körbetáncoltatta” Gurbanovot a szőnyeg szélén, míg riválisának már nem volt hova menekülnie, egy pontért kilépett (2–1). A magyar fiú a maradék egy percben ügyesen megőrizte előnyét, és ez egyben azt is jelentette, hogy junior Európa-bajnoki címet ünnepelhetett!

Szerda délelőtt kezdetét vette a női program, és magyar kifejezetten jól alakult a nap. A legtovább, egészen a döntőig a még kadetkorú Nyikos Veronika menetelt, a 76 kilogrammosok között – a lengyel Daniela Tkachukot 10–8-as állásnál tusolta, majd az elődöntőben a német Laura Kühnt 8–5-re verte. A csütörtök esti fináléban az ukrán Marija Orleviccsel méri össze a tudását.

Borsos Viktória (59 kg) a bronzcsatában lesz érdekelt, miután az első meccsén 8–4-re győzött a német Luna Rothenberger ellen, majd a fináléba jutásért 5–1-re kikapott a török Ebru Dagbasitól. Szenttamási Róza (55 kg) és Terék Fruzsina (68 kg) az első mérkőzésén vereséget szenvedett, közülük egyedül a junior Eb-második Szenttamási jutott vigaszágra, így ő tovább birkózhat a bronzéremért.

Gratulálunk mindenkinek, csak így tovább! Hajrá, KIMBA!

U20-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, RÓMA

Szerdai eredmények

Negyeddöntő
55 kg: Elnura Mammadova (azeri)–Szenttamási Róza tus 4–0-nál
59 kg: Borsos Viktória–Luna Rothenberger (német) 8–4
68 kg: Laura Godino (olasz)–Terék Fruzsina 10–0
76 kg: Nyikos Veronika–Daniela Tkachuk (lengyel) tus 10–8-nál

Elődöntő
59 kg: Ebru Dagbasi (török)–Borsos Viktória 5–1
76 kg: Nyikos Veronika–Laura Kuehn (német) 8–5

Döntő
72 kg:
 Tösmagi Attila–Gurban Gurbanos (azeri) 2–1

Írta: K. B.
Fotók: UWW

0 Tovább

Hét érmet nyertek legfiatalabb versenyzőink Kolozsváron

Egy arany-, négy ezüst- és két bronzérmet nyertek a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) növendékei a Kolozsváron rendezett Ioan Muresan–Vasile Bularca U15-ös nemzetközi versenyen, amelyen mindhárom fogásnemben bizonyítottak a sportolók.

Az ötödik alkalommal megrendezett viadalon Magyarország a teljes korosztályos válogatottaival képviseltette magát. A KIMBA sportolói a lányok között szerepeltek a legjobban, a 66 kilogrammos Kollár Alexandra a dobogó legfelső fokára állhatott, míg Köblő Anna (46 kg) és Pupp Viktória (62 kg) a második helyen zárt.

Kötöttfogásban is két ezüstérmesünk lett, Zsitovoz Petro (44 kg), valamint Olasz Bende (48 kg) révén, Scheuring Vilmos (68 kg) pedig harmadikként végzett. Szabadfogásban Soliman Youssef (75 kg) nyakába bronzmedál került.

Ezúton is gratulálunk mindenkinek!

U15-ÖS NEMZETKÖZI VERSENY, KOLOZSVÁR

A KIMBA dobogósai

Kötöttfogás
44 kg: 2. Zsitovoz Petro
48 kg: 2. Olasz Bende
68 kg: 3. Scheuring Vilmos

Szabadfogás
75 kg: 3. Soliman Youssef

Női birkózás
46 kg: 2. Köblő Anna
62 kg: 2. Pupp Viktória
66 kg: 1. Kollár Alexandra

0 Tovább

A súlycsoportok háromnegyedében KIMBA-s birkózó győzött az U20-as ob-n

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia híre - Huszonkilenc érmet, 15 aranyat, 8 ezüstöt és 6 bronzot nyertek a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) sportolói a Tatán szombaton rendezett U20-as szabadfogású és női országos bajnokságon.

A versenyen összesen 107 birkózó lépett szőnyegre, és több esetben KIMBA-s versenyző vívta egymással a döntőt egymással. A lányok viadalán mind a tíz súlycsoportban körmérkőzések döntöttek az érmek sorsáról, fiataljaink közül nyolcan a dobogó legfelső, négyen a második, hárman pedig a harmadik fokára állhattak.

A fiúk mérlege hasonlóan kiemelkedő volt, hét fiatalunk nyert aranyérmet, négyen zártak a második, hárman pedig a harmadik helyen.

Ezúton is gratulálunk mindenkinek!

U20-AS SZABADFOGÁSÚ ÉS NŐI OB, TATA

A KIMBA dobogósai

Szabadfogás
57 kg: 
1. Rácz Balázs, 2. Bodor András Attila
61 kg: 1. Mizsei Zoltán, 2. Rafael Dániel
65 kg: 1. Gombos Alex, 2. Kiss Benedek
70 kg: 1. Nagy Marcell, 3, Vikol András és Bogdán Dániel
74 kg: 1. Nemes Bálint, 2. Papp Barnabás
79 kg: 3. Nagy Zsombor
86 kg: 1. Zsivnovszky Péter
97 kg: 1. Gyuricza Marcell

Női birkózás
50 kg:
 1. Fáth Laura, 3. Lázár Csenge
53 kg: 1. Matyi Vivien, 2. Fáth Bianka
55 kg: 2. Tapodi Rebeka
57 kg: 1. Terék Gerda, 3. Szenttamási Róza
59 kg: 1. Borsos Viktória, 2. Iváncsics Babita, 3. Szekeres Zoé
62 kg: 1. Soliman Yasmine
65 kg: 1. Elekes Enikő
68 kg: 2. Terék Fruzsina
72 kg: 1. Virág Zsófia
76 kg: 1. Nyikos Veronika

Írta: K. B.
Fotó: UWW, archív

0 Tovább

Az U20-as magyar csapat összes aranyérmét KIMBA-s birkózó nyerte Bukarestben

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia híre - A múlt hétvégén rendezett U17-es nemzetközi verseny után ezúttal az U20-asok bizonyítottak Bukarestben, ahol akadémiánk birkózói összesen öt arany- és egy ezüstérmet szereztek.

Magyarország mindhárom szakágban a teljes válogatottat küldte ki a viadalra, és külön öröm, hogy mind az öt aranyérmet a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) sportolója nyerte. A legjobban a lányok szerepeltek, Ritter Diletta tanítványai közül az U20-as Eb-ezüstérmes Szenttamási Róza, az U15-ös Európa-bajnok Borsos Viktória, a U17-es világ- és Európa-bajnok Elekes Enikő, valamint Virág Zsófia állt a dobogó legfelső fokára.

Ösztöndíjasunk, az U20-as Európa-bajnoki ezüstérmes Tösmagi Attila a kötöttfogású 72 kilogrammosok között aratott diadalt, s megszerezte a fogásnem egyetlen magyar érmét Románia fővárosában.

A kadét Eb-harmadik Nyikos Veronika ezüstérmet nyert a megméretésen.

Ami a szabadfogást illeti: két ötödik helyezettünk lett, Kiss Benedek (61 kg) és Sallai Sándor (86 kg) révén. Épphogy lecsúszott a dobogóról, s a negyedik helyen zárt Soliman Yasmine (62 kg), valamint Terék Fruzsina (68 kg).

Ezúton is gratulálunk mindenkinek!

U20-AS NEMZETKÖZI VERSENY, BUKAREST

A KIMBA dobogósai

Kötöttfogás
72 kg: 1. Tösmagi Attila

Női birkózás
55 kg: 1. Szenttamási Róza
59 kg: 1. Borsos Viktória
65 kg: 1. Elekes Enikő
72 kg: 1. Virág Zsófia
76 kg: 2. Nyikos Veronika

0 Tovább

Korcsog Milán és Végh Richárd sikere Szófiában

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia híre- Május 12-től 15-ig Bulgária fővárosa, Szófia adott otthont a hagyományos Petko Szirakov – Ivan Ilijev U23-as nemzetközi versenyt, amelyen akadémiánk három sportolója képviselte Magyarországot.

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) beszámolójából kiderül, hogy a Gulevszkij Konsztantin vezette együttesből az U23-as Európa-bajnoki ezüstérmes Korcsog Milán jutott a legtovább, aki a 125 kilogrammosok között döntőt birkózhatott. A KIMBA ösztöndíjasa bolgár (9–0) és török (6–5) ellenfélen jutott túl, a fináléban azonban az U23-as Európa-bajnok török Anil Berkan Kilicsallayannal már nem bírt, technikai tussal kikapott, így ezüstérmet szerzett.

A hét országot felvonultató megméretésen harmadik helyen zárt az U23-as Európa-bajnoki bronzérmes Végh Richárd, aki a 97 kilogrammos súlycsoportban körmérkőzéseken volt érdekelt, amelyen előbb törököt, majd bolgárt múlt felül, ám a folytatásban mindkét kazah riválisával szemben alulmaradt.

A junior vb-bronzérmes Mester Milán a 86 kilogrammosok mezőnyében technikai tussal megnyerte a bolgár elleni negyeddöntőt, az elődöntőt azonban ugyanekkora arányban elveszítette a kazahhal szemben, majd a bronzcsatában pontozással kikapott a töröktől, és ötödikként zárt.

0 Tovább
«
123

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum