Európa-bajnokságot rendezne a Magyar Amerikai Football Csapatok Szövetsége (MAFSZ). A Tóth László vezette testület egy junior vagy egy felnőtt kontinensviadal rendezésére pályázik, melyre 2014-ben kerülne sor hazánkban.


Budapest adott otthont a hétvégén az európai szövetség közgyűlésének, melyen a magyar kandidálás lehetősége is szóba került. – Hivatalosan is megkértük a pályázat feltételeit, mely alapján költségkalkulációt készítünk. Ezzel keressük majd meg a magyar sportkormányzatot, és ha egyeznek az elképzeléseink, akkor benyújtjuk pályázatot – nyilatkozta a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának Tóth László, a MAFSZ elnöke. - Egy biztos: a közgyűlés alkalmával a résztvevők pozitív tapasztalatokat gyűjtöttek, hiszen mindenki elismeréssel szólt a kongresszus megrendezéséről, a felkészítő és a kiegészítő programokról. Nagyon örömteli volt számunkra, hogy a hazai sportvezetők közül is sokan elfogadták meghívásunkat, köztük Szekeres Pál sportpolitikai helyettes államtitkár, Balogh Gábor miniszterelnöki sporttanácsadó és Szántó Éva, az NSSZ főtitkára is.

A hat éve működő MAFSZ továbbra sem tétlenkedik: magyar kezdeményezésre április 2-án indul a közép-európai Interliga, az európai szövetség támogatásával. Az első kiírásban három ország csapatainak küzdelmeit láthatják majd a nézők. A sorozatban két magyar együttes érdekelt, a Győr Sharks és a Budapest Cowboys.