Magyar Darts Szövetség egyik legfontosabb célkitűzése a darts parasportként való népszerűsítése, amihez az egyesület meg is tette az első lépést, hiszen tagja lett a Magyar Paralimpiai Bizottságnak.

sportági szakszövetség 2016 nyarán vette fel a kapcsolatot a bizottsággal, utóbbi március 29-i elnökségi ülésén mondott hivatalosan is igent a közös munkára. Az MDSZ célja, hogy a sportágat a fogyatékkal élők körébe is bevezesse és népszerűvé tegye Magyarországon.

„Hisszük, hogy remek alternatívát tudunk mutatni a fogyatékkal élő embereknek, hiszen a darts a világ egyik legnyitottabb játéka. Bármely korosztály, bármilyen testi adottságokkal rendelkező tagja, aki meg tudja fogni a nyilat és a dobóhelyről a táblába tudja dobni, már sportol is. Ráadásul nemcsak testi, hanem szellemi értelemben is sportélményt nyújt a darts, már egészen gyerekkortól” – véli a szövetség főtitkáraKovács Zoltán.

Mivel a jelenlegi darts versenyzők között is akadnak parasportolók, a szövetség szeretné már az idén megrendezni az első, kizárólag fogyatékkal élőknek szervezett hazai versenyt. Erre várhatóan az ősszel kerül sor. A főtitkár arról is beszámolt, hogy a Fogyatékkal Élők Darts Világszövetségével is felveszik majd a kapcsolatot, amely már évek óta szervez világbajnokságot.