Egyre több a magyar Caliban. Helyi idő szerint kedden 20 órakor landolt az a gép, amellyel megérkeztek a Világjátékok helyszínére a szumósok, a búvárok, a táncosok és az RG-sek. Már korábban kiutazott Caliba a búvárúszó Székely Lilla, aki az edzőjével, Juhos Gergellyel érkezett a kolumbiai városba.

A búvárokat hétfőn a Magyar Olimpiai Bizottság munkatársai, az orvosi team és a médiacsapat követte. A MOB iroda képviseletében Ali Csilla, Dragóner Ildikó és Holló Viktória segíti majd a magyar sportolók, sportvezetők és bírók munkáját, az egészségügyi felügyeletet dr. Dobos József, Kepler Gábor és Venczel József látja el, míg a médiacsapatot Kaszala Claudia, Turó András, Gyöngyösi Péter és Bányász Árpád alkotja.

A sportolókkal érkezett dr. Gémesi György csapatvezető is. „Hasonló szereplésre számítok, mint Tajvanon. Négy évvel ezelőtt Kaohsiungban több érmet, köztük egy aranyat szerzett a magyar csapat. Több aranyesélyes sportolónk is van, kíváncsi vagyok, hogy melyiküknek jön ki a lépés” – nyilatkozta a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja.

Kanyó Dénes a hosszú út után fáradtan válaszolt az újságírók kérdéseire. „Azzal, hogy este értünk ide, könnyebb az átállás. Jól sikerült a felkészülésem, nagyon várom, hogy kipihenjem az út fáradalmait, és Caliban folytassam az edzéseket” – mondta a világrekorder. Kanyó Dénes két számban is indul a Világjátékokon. A világklasszis magyar világbajnok 200 és 400 méteres felszíni úszásban áll rajtkőre.