Félbe kellett szakítani a tegnap Budapesten kezdődött Rugby Europe Trophy 7’s kontinensviadalt, mert a pénteki esti vihar a Kincsem Parkra is lecsapott. Éppen akkor, amikor a Magyarország-Csehország női mérkőzés kezdődött volna. A szervezők azonban nem hagyták, hogy az időjárás elmossa több hónap megfeszített munkáját.

„Többmilliós kárt okozott a Budapestre lecsapó vihar a Rögbi Európa-bajnokságon. Technikai eszközökben, sátrakban, számítógépekben okozott kárt a vihar, illetve félbe kellett szakítani a versenyt. A játékosokat le kellett menekíteni a pályáról, a magyar játékosok a VIP páholyba, a csehek, akik épp a pályán készültek a mérkőzésre, a technikai személyzetnek fenntartott zónába menekültek.

A környéken többször lecsaptak a villámok, a verseny helyszíne teljesen áram nélkül maradt. A covid buborékban lévő stábnak teljesen megsemmisült a konyhája, tönkrementek a sütők, és minden árammal működő eszköz, ami addig a rendelkezésükre állt. Az összes árnyékoló sátor gyakorlatilag a vihar martalékává vált, az eseményt közvetítő televíziós stáb kameráiban és minden egyéb technikai eszközükben szintén többmilliós kár keletkezett.” -mondta Kiss Antal, a Magyar Rögbi Szövetség elnöke.

„A szervező bizottság tagjai egész éjszaka dolgoztak a károk elhárításán. A pálya szerencsére olyan minőségű, hogy a hatalmas víz mennyiség ellenére, reggelre játékra alkalmas állapotba került. Éjszaka megkezdődtek a tárgyalások az infrastruktúra újratelepítéséről. Le a kalappal a munkatársaim előtt, szinte semmit sem aludtak, hogy a verseny reggel 8:30-kor, a magyar női válogatott Csehország elleni mérkőzésével folytatódhasson.” -fejezte be a sportvezető.

Ma pályára lépnek a férfiak is:

11:50 Magyarország-Izrael

15:58 Magyarország-Belgium

19:42 Magyarország-Lettország

A Kincsem Parkban zajló Eb-re a belépés díjtalan.