Véget ért az uszonyosúszó-világbajnokság Oroszországban. A Tomszkban megrendezett vb-n a magyar küldöttség 5 aranyat, 5 ezüstöt és 4 bronzérmet szerzett. Ezen a világbajnokságon lehetett Világjátékok-kvalifikációt szerezni, így az érmeken túl ezért is komoly presztízzsel bírt a világverseny.

A Magyar Búvár Szakszövetség összesítése szerint nyolc magyar versenyző szerzett indulási jogot.

„Küzdelmes két nappal zártuk a világbajnokságot, összességében a 14 éremmel teljes mértékben elégedettek lehetünk. Fontos volt a jövő évi Világjátékok kvótáinak megszerzése, ez jelen állás szerint 8 versenyzőnknek sikerült, a 4x100-as férfi váltó miatt kicsit csalódottak vagyunk, hiszen lemaradtak az indulási jogot érő helyekről. Hosszú szezon volt, mindenkire ráfér egy kis pihenés, mielőtt újra munkába állunk!” – összegzett az utolsó versenynap Kókai Dávid csapatvezető.

Az olimpián kívüli sportágak világversenyét, azaz a Világjátékokat az egyesült államokbeli Birminghamben rendezik meg 2022-ben.

A kvótát szerzett magyar versenyzők:

Férfiak

Mozsár Alex, Bukor Ádám, Holoda Péter

Nők

Senánszky Petra, Varga Krisztina, Szabó Anita, valamint a 4x100-as váltó (Senánszky Petra, Varga Krisztina, Suba Sára, Károlyi Csilla)