Törölték az Azori-szigetek Rallye-t. A Herczig Norbert, Ferencz Ramón duó már a 2021-es szezonra is gondol.

A koronavírus alaposan felforgatta a sport világát (is), az élsportolók többségének a helyzethez való alkalmazkodás a legfontosabb célja. Így van ezzel a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős is, amely a Lett Ralit kihagyta, de a törlés miatt az Európa-bajnokság azori-szigeteki állomásán sem tudott indulni.

„Sajnos eljutottunk odáig, hogy a raliban is csak arról beszélhetünk tényként, ami már megtörtént. Tervezni nem nagyon lehet.” – mondja a MOL Racing Team pilótája.

„Ugyanakkor természetesen mindannyiunk és a környezetünk egészsége a legfontosabb, így minden szabályt betartva, igyekszünk lépésről-lépésre hozzájárulni ahhoz, hogy ha lassan is, de túl legyünk ezen az egész koronavíruson. A Rali Európa-bajnoki sorozat eddig nagyon jól tartotta magát hiszen a tervezett 8 futamból 6 futam biztosnak tűnt. Azonban most újabb nehézség jött: elmaradt az Azori-szigetek Rallye. Azt az infót kaptuk, hogy október elején beterveztek egy Rally Fafe Montelongo elnevezésű portugál Eb-állomást, a versenynaptárban szerepelt a ciprusi állomás is, amely biztos, hogy nem lesz megtartva. Ezt követően kerülne megrendezésre a magyar rali Eb-futam, és a spanyolországi Gran Canarián rendezendő száguldással fejeződne be az idei Európa-bajnoki sorozat. De hogy ezekből a versenyekből mi valósul meg, azt most nem nagyon lehet kijelenteni. Mindenesetre mi már fél szemmel a 2021-es sorozatra is figyelünk már” – mondta a Volkswagen POLO GTI R5 pilótája.