Elsöprő magyar siker a Word Tour Classic első állomásán. A horvátországi Varasdon már az elődöntőben kialakult a magyar fölény, ugyanis a legjobb négy közé Kiss Norbert és Nemes Attila is bejutott. A döntőbe kerülésért Kiss a szlovák Tomas Pasiakot győzte le, Nemes pedig az osztrák Jürgen Ertl ellen nyert.

A magyar csapat. Kiss Norbert középen fejpánttal

A fináléban aztán a két magyar csatájából Kiss került ki győztesen, 2-0-ra nyert, ezzel ő lett a nemzetközi szövetség által kiírt World Tour Classic első aranyérmese. Kakuk Levente, Zapletán Zsombor és Kiss Tamás a legjobb 32-ben végzett.

Kiss Norbert elmondta, hogy amikor kialakult a döntő párosítása, egy picit megkönnyebbült. „Akkor már biztos volt, hogy Magyarországé lesz a végső győzelem, onnantól felszabadultan versenyeztem. A válogatott összecsapásokra készülve ez egy jó felkészülési lehetőség volt” – tette hozzá Kiss.

A pénzdíjas sorozaton a világ legjobb játékosai meghívás alapján vehetnek részt, illetve a nemzeti szövetségek javasolhatnak sportolókat.

A World Tour fontos célkitűzése a tekesport népszerűsítése. A sorozat következő állomása, a 2013-as csapat-vb helyszíne Zalaegerszeg lesz.