A magyar tekeválogatott tagjai megkezdték az éremgyűjtést a világbajnokságon. Sprint kategóriában aranyat, vegyespárosban pedig ezüstöt szereztek a mieink.


Kiss Norbert világbajnok lett Lengyelországban! A magyar világklasszis a Lesznóban zajló vb-n megnyerte a sprint számot (2X20 gurítás), ezzel folytatta idei zseniális sorozatát. Kiss ugyanis a 2012-ben bevezetett World Tour-sorozat első két állomásán sem talált legyőzőre. A Szegedi TE versenyzője a döntőben azt a szerbiai Ernjesi Róbertet győzte le, aki ugyancsak a Tisza-partiakat erősíti.
Igyekeztem kizárni a körülöttem lévő tényezőket, és úgy játszottam, mint az év bármely mérkőzésén. Nagyon várom a 2013-as csapat-vb-t, mert a hazai közönség előtt még nem szerepeltem világbajnokságon” – mondta Kiss az eredményhirdetés után, akinek ez volt a negyedik világbajnoki aranya (2 csapat, 1 összetett egyéni, és a mostani sprint).
Vegyespárosban a Sajermann Nóra, Kiss Tamás duó is közel állt a győzelemhez, de végül a hirtelen halálban kikaptak a horvát Ana Bacan, Mario Musanic kettőstől. A magyar válogatott így egy arannyal és egy ezüsttel büszkélkedhet eddig a lengyelországi világbajnokságon.
Jövőre Magyarország látja vendégül a világ legjobbjait. A 2013-as csapat-világbajnokságot ugyanis Zalaegerszeg rendezi meg.