Sportdiplomáciai siker! Batki Dávid Veronikát a Nemzetközi Tekeszövetség vezető testületének tiszteletbeli tagjává választották.

A sportvezető korábban a magyar szövetség főtitkáraként tevékenykedett, majd a Nemzetközi Tekeszövetség alelnökeként és főtitkáraként is dolgozott. A második gyermekét váró Batki Dávid Veronika elmondta, örömmel vette tudomásul a megtisztelő címet, amelyről a szervezet legutóbbi kongresszusán döntöttek.

„Jólesett, hogy az eddigi tevékenységemet elismerték egy ilyen címmel. A hivatalos bejelentés a következő konferencián lesz.” – mondta Batki Dávid Veronika, aki hozzátette: sok feladat előtt áll a nemzetközi szövetség.

„Az már korábban megfogalmazódott, hogy minél több földrészt be kell vonni ebbe a sportágba. Az előttünk álló években ezen dolgozik a szövetség. Nekünk ez nagyon fontos, hiszen az egyik sikersportágunkról van szó. Világbajnokok egész sorát nevelte ki Magyarország, és minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy bármelyik vb-re esélyesként utaznak ki a magyar tekések.” – tette hozzá Batki Dávid Veronika.