Pápán is nagyon várják már a teke BL Final Fourt. Dr. Áldozó Tamás polgármester szerint ez a város sportéletének legjelentősebb idei eseménye.

„Ez egyben visszaigazolása annak a létesítményfejlesztési programnak is, aminek eredményeként megépült a Pápai Sportcentrum, benne a tekepályával” – mondja a városvezető, aki ismeri és szereti a sportágat. „Az új pápai létesítmény átadása előtt csak alkalomszerűen tekéztem, viszont május óta hetente két alkalommal béreljük 1-1 órára a négy pályát: egyik alkalommal a feleségemmel és a gyerekeinkkel játszunk, másikon pedig a barátaimmal tesszük ugyanezt. A kezdeti nehézségek után 120 dobásból 466 fánál járok, de lesz ez jobb is” – tette hozzá a polgármester.

Az önkormányzat évtizedes távlatban elkötelezett abban, hogy folyamatosan egyre több lehetőséget biztosítson a sportolni vágyó pápaiaknak. A versenysport mellett kiemelt figyelmet fordítanak a szabadidős sportra, elsősorban labdarúgásban, atlétikában és tekében sikerül sokakat megmozgatni, de sokan hódolnak a különböző küzdősportoknak is.

„Igyekszem jó példával elöl járni: a rendszeres tekézés mellett leginkább futok és kerékpározom. Tavaly számos félmaraton mellett teljesítettem a Spar Maratont és részt vettem a Balaton-átúszáson is.” – mondta dr. Áldozó Tamás.

Pápán a férfi mezőny gurít a négyes döntő során. Ott két német csapatot láthatunk, miután a Zerbst és a Raindorf is bejutott a legjobb négy közé, de ott lesz a szlovák Podbrezova és az olasz Neumarkt is.

Az idei Bajnokok Ligája négyes döntőjének első versenynapja április 2-án lesz. Ekkor az elődöntőket bonyolítják le mindkét városban, a helyosztókra, azaz a bronzmeccsekre és a finálékra április 3-án kerül sor.

A nőknél a német Bamberg, a horvát Rijeka, az osztrák Neunkirchen és a romániai Marosvásárhely harcolta ki négyes döntőbe jutást. A nők Győrben lépnek pályára.