Bár sorozatbeli szerepe szerint kórházban van, a valóságban makkegészséges, és a Balatonmanre készül Száraz Dénes. Az év színésze is ott lesz ugyanis a 70,3 kilométeres táv indulói között június 15-én, Balatonfüreden. A Jóban, rosszban sztárja nemcsak a színpadon és a képernyőn szereti a kihívásokat: rendszeresen sportol, célja, hogy minél jobban teljesítsen a népszerű üdülővárosban rendezendő triatlon versenyen.

 

A rossz időjárás sem tartja vissza a Tamás atya szerepében ismertté vált fiatal színészt. Ha ki akarja engedni a gőzt, futócipőt húz, az sem érdekli, hogy épp hull a hó vagy esik az eső. Vasárnaponként hosszú edzéseket tart – derül ki a TerepSport írásából. Gyakran csapatának, az X2S TEAM-nek multisport edzésein teljesít, itt a hosszú terepfutás után még egy óra kerékpározás vár rá. Nem elsősorban a díjak, sokkal inkább maga a játék vonzza. Ez éppúgy igaz a sportra, mint a színjátszásra – mondja. Ezt az érzést keresi az Ironman versenyen vagy a tereptriatlon teljesítése közben is.

 

Bő egy hónap múlva rendezik meg a balatonfüredi Balatonman Triatlon Fesztivált, június 15-én várják majd a sportolni vágyókat. Immár második alkalommal szervezik meg a prémium kategóriás sporteseményt. A klasszikus táv 3,8 kilométer úszást, 180 kilométer kerékpározást és 42,2 kilométer futást jelent.

A szervezők mindent megtesznek azért, hogy a versenyzők és kísérőik a lehető legjobban érezzék magukat. „Sportszakmai expo, színes és szabadidős programok is várják az érdeklődőket” – mondja Zelcsényi Miklós főszervező. Szerinte az a legfőbb üzenete az eseménynek, hogy elszántsággal, kellő felkészültséggel bárki lehet Ironman. „Nem beszélve arról, hogy a táv olyanoknak, akik kevésbé felkészültek, váltóban is teljesíthető” – tette hozzá.

Látványos eseményekben sem lesz hiány: a triatlon fesztivál egyik csúcspontja a „Fáklyás Futam” elnevezésű verseny lesz. Sötétedés után a nevezők itt egy fáklyákkal kivilágított pályán futhatnak együtt az ország legjobb ironman versenyzőivel.

 

 

Bővebb információk: http://www.balatonman.hu/